- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τουσκ: «Καταστροφικά βλακώδης η Ελληνική έξοδος από το ευρώ»
Κατηγορηματικός ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ προειδοποιεί, σε συνέντευξή του που δίνει σε ομάδα ευρωπαϊκών εφημερίδων, πως έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι «ένα βλακώδες σενάριο που πρέπει να αποτραπεί».
Χαρακτηρίζοντας τέτοιο ενδεχόμενο καταστροφή, ο Τουσκ λέει ότι κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής ιστορίας αρκετά συνέβησαν «κατά λάθος, και μέχρι και ο Πρώτος Παγκόσμιος ήταν αποτέλεσμα παρεξηγήσεων, ατυχημάτων και ηλίθιων τηλεφωνημάτων».
Σε συνέντευξή του, που δόθηκε μεταξύ άλλων στη γερμανική Sueddeutsche Zeitung και τον βρετανικόGuardian και δημοσιεύεται σήμερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπογραμμίζει πως η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη και η ΕΕ να μείνει ενιαία.
«Η παραμονή της χώρας στο ευρώ δεν είναι μόνο οικονομικό θέμα αλλά πρέπει να ειδωθεί και στο γεωπολιτικό της πλαίσιο» λέει ο Τουσκ.
Με φόντο τις εξελίξεις στη Λιβύη, την εύθραυστη κατάσταση στα Βαλκάνια, τη Μολδαβία, την Υπενδνειστερία και την Κύπρο -και προφανώς με το βλέμμα στη Ρωσία- o Tουσκ λέει πως «μία τόσο δραματική πράξη όπως η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν καταστροφή».
«Οι συνέπειες δεν θα ήταν μόνο οικονομικές, μία ελληνική έξοδος θα ήταν το πιο δραματικό κεφάλαιο σε ολόκληρη την ιστορία της ΕΕ» λέει, προσθέτοντας πως «πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα, αυτό είναι αδιαμφισβήτο».
Καλώντας όλες τις πλευρές να αντιμετωπίσουν τους άλλους με σεβασμό, ο Τουσκ είπε πως είναι «εμμονή» του να «κρατηθεί ενιαία η ΕΕ σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή».
Photo © EPA/JULIEN WARNAND
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όσα είπε η υπουργός Παιδείας για τις Πανελλήνιες και τους ψυχολόγους στα σχολεία
Ποιες είναι οι βασικές προϋποθέσεις που λειτουργούν ως «κόφτες»
«Ξεφύλλιζε παρακολουθήσεις στο Μαξίμου», υποστήριξε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Τι είπε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΕΛΑΣ και Βαρουφάκη
11+1 ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Συζήτησαν για ανταγωνιστικότητα και επενδύσεις σε άμυνα και τεχνολογία
Τα πέντε βήματα για την εγγραφή στη νέα πλατφόρμα του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς»
Επτακομματική Βουλή βγάζει η μέτρηση - Εκτός μένουν Λατινοπούλου, Βαρουφάκης, Νίκη και ΣΥΡΙΖΑ
Η ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας κατά του Αντισημιτισμού»
Η απάντηση Τσιπολόνε στον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Παπανδρέου
Ανοιχτή η πλατφόρμα για τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού
Άρθρο του Υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου στην ATHENS VOICE
Κανένα θέμα προσχώρησης ή μετακίνησης προς το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη
Με το νέο νομοσχέδιο αναβαθμίζονται οι τηλεοπτικοί σταθμοί και προστατεύονται οι θέσεις εργασίας
Η Ελλάδα τίθεται πλέον εκτός λίστας των κρατών με μακροοικονομικές ανισορροπίες
8 στις 10 οικογένειες θα λάβουν το έκτακτο επίδομα παιδιού
Η νέα λειτουργία θα ενταχθεί στο MyHealth App
Η σουρεάλ αριστερά, η δεξιά καθίζηση, η πολυτραυματίας κεντροαριστερά και το αγχώδες rebranding
Πώς η δημαρχία της Αθήνας, οι προσωπικές φιλοδοξίες και η στρατηγική σύγκλισης με την αριστερά οδηγούν το ΠΑΣΟΚ σε πολιτικό αδιέξοδο
Η τραγωδία της έγινε το αποστωμωτικό επιχείρημα για κάθε αντιπολιτευόμενο λόγο και όχι μόνον κατά της κυβερνητικής ολιγωρίας αλλά και κατά των ψηφοφόρων της, κατά της ιστορίας! Και αυτή πρέπει να ξαναγραφτεί.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.