- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ποτάμι: Οι υπουργοί πρέπει να συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες τους
Κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης για την οικονομική ασφυξία
Δριμεία κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης ασκεί το Ποτάμι, κατηγορώντας την πως μόλις τώρα αρχίζει να ανησυχεί, παρά το γεγονός ότι «η οικονομία βρίσκεται σε συνθήκες ασφυξίας λόγω έλλειψης ρευστότητας».
«Το δημόσιο έχει κηρύξει, ουσιαστικά, στάση πληρωμών, η αβεβαιότητα βάζει φρένο σε οποιαδήποτε σκέψη για επένδυση, το αν θα καταβληθούν εγκαίρως μισθοί και συντάξεις παραμένει ερωτηματικό, οι δημοσιονομικοί στόχοι είναι εκτός τροχιάς και η τρύπα στο κρατικό ταμείο μεγαλώνει», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Αν και το Ποτάμι συμφωνεί ότι τα δημόσια ταμεία δε μπορούν να γεμίσουν με υφεσιακά μέτρα, στέλνει το μήνυμα πως για να επιτευχθούν οι στόχοι όμως, οι υπουργοί πρέπει να συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες τους.
Στο πλαίσιο αυτό τους καλεί «να σταματήσουν τις συνεντεύξεις επί παντός του επιστητού και να δουλέψουν συστηματικά». Όπως αναφέρει, οι υπουργοί οφείλουν τώρα να ετοιμάσουν τα σχέδια που θα έπρεπε να είχαν επεξεργαστεί όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση.
Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη εκτιμά ότι «οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα αν η κρατική μηχανή δεν δουλέψει συστηματικά».
»Πέρασαν 50 μέρες από τις εκλογές και πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να πάρει τις αποφάσεις της», καταλήγει η ανακοίνωση.
Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.