- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Άννα Διαμαντοπούλου για το θέμα Χριστοδουλάκη: Δεν υπάρχει λόγος να δημιουργούμε συγκρούσεις εκ του μη όντος
«Ο κ. Χριστοδουλάκης είναι εκτός πολιτικής πάνω από 25 χρόνια», επεσήμανε η πρώην υπουργός
Η Άννα Διαμαντοπούλου πήρε θέση για την εσωκομματική σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ μετά τις δηλώσεις του Νίκου Χριστοδουλάκη
Η Άννα Διαμαντοπούλου πήρε θέση για τους εσωκομματικούς τριγμούς που έχουν ξεσπάσει στο ΠΑΣΟΚ μετά τη δήλωση του πρώην υπουργού, Νίκου Χριστοδουλάκη για την περίοδο του πρώτου Μνημονίου και τη θέση του ότι «υπήρχε άλλος δρόμος» που θα μπορούσε να ακολουθήσει τότε το κόμμα.
Η Άννα Διαμαντοπούλου θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι ο Νίκος Χριστοδουλάκης μίλησε «ως ένας επιστήμονας και εξέφρασε μία άποψη», η οποία «ούτε εκφράζει τον εκσυγχρονισμό, ούτε εκφράζει τον Κώστα Σημίτη».
«Υπάρχει μία ενιαία και σαφής άποψη σε όλη την παράταξη, ανεξαρτήτως των εσωτερικών ρευμάτων. Μπήκαμε στα μνημόνια εξαιτίας της διακυβέρνηση Καραμανλή. Αυτό δεν μπορεί κανένας να το αμφισβητήσει. Τα στοιχεία είναι πεντακάθαρα. Και αυτό το ξέχασε και η διακυβέρνηση Τσίπρα, το ξέχασε και η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν και ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρωθυπουργός, έπρεπε να διαχειριστεί μία υπόθεση, την οποία δεν είχε διαχειριστεί ποτέ κανένας. Δηλαδή, κάτι αντίστοιχο δεν είχε συμβεί ποτέ στην οικονομική ιστορία και δεν ήξεραν και οι οικονομολόγοι ακριβώς τι να κάνουν. Γι' αυτό κι έγιναν πολλά λάθη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα έχουν παραδεχτεί όλοι οι ηγέτες», δήλωσε συγκεκριμένα η Άννα Διαμαντοπούλου σε συνέντευξή της στο ONE και πρόσθεσε: «Βρεθήκαμε, λοιπόν, μπροστά σε ένα πείραμα, που έπρεπε να πάρουμε αποφάσεις. Υπήρχαν πολλές απόψεις οικονομολόγων. Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν αποφάσισε ξαφνικά να κάνει κάτι. Σας θυμίζω ότι είχαν έρθει μέχρι και νομπελίστες, έτσι; Είχε έρθει ο Στίγκλιτς, είχε γίνει η κεντρική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ με τον Στίγκλιτς... τους κορυφαίους οικονομολόγους του κόσμου».
«Επελέγησαν πράξεις, άλλες φορές αργήσαμε, άλλες πήγαμε πιο γρήγορα. Επαναλαμβάνω, αποφάσεις και δρόμοι, οι οποίοι άνοιγαν τότε για πρώτη φορά και σώσαμε τη χώρα. Και μετά, η Ισπανία, η Πορτογαλία, έκανα αντίστοιχα πράγματα. Η διαφορά στις άλλες χώρες είναι ότι δεν είχαν απέναντί τους αντιπολιτεύσεις, οι οποίες είχαν όπλα, αντί για συναίνεση σε μια εποχή που η χώρα κινδύνευε να χρεοκοπήσει. Ο κ. Χριστοδουλάκης είναι ένας κορυφαίος οικονομολόγος κι ένα πολύ καλό μυαλό. Είναι εκτός πολιτικής πάνω από 25 χρόνια, ήταν υπουργός το 2001. Επομένως, μίλησε ως ένας επιστήμονας και εξέφρασε μία άποψη. Ούτε εκφράζει τον εκσυγχρονισμό ούτε εκφράζει τον Σημίτη. Ο Σημίτης δεν ήταν ο πρώτος που είπε ότι η διακυβέρνηση Καραμανλή θα μας βάλει στα μνημόνια; Η παράταξη έχει μία ολοκληρωμένη και σαφή άποψη και δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να δημιουργούμε συγκρούσεις εκ του μη όντος», κατέληξε η Άννα Διαμαντοπούλου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε τον χώρο όπου γεννήθηκε η δημοκρατία με τη σύγχρονη τεχνολογική μετάβαση
Μετά από σύσκεψη έγινε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
«Πρόκειται για αντιπολίτευση υποδίκων;» αναρωτιέται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Παπαστεργίου: «Η ΤΝ χρειάζεται κανόνες που προστατεύουν τους πολίτες και απελευθερώνουν την καινοτομία»
Τι αναφέρουν στην επιστολή τους
Τι πρέπει να προσέξει πριν αποδεχτείτε αλλαγή στους όρους της μίσθωσης
Η επιλογή των σχολικών μονάδων καλύπτει και τις 13 Περιφέρειες της χώρας
Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής στο περιοδικό Fortune Greece
Oι υπαχθείσες αιτήσεις βρίσκονται σε κατάσταση διαδοχής
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης υπογράμμισε ότι η πρόληψη και η άμεση κινητοποίηση είναι καθοριστικές
«Έχουμε ολιγωρήσει να δράσουμε αποφασιστικά», τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ
Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ελληνικό Μετρό και κατοίκων της περιοχής
Η απάντηση του υπουργού Υγείας στην αρχειοθέτηση των υποθέσεων των 7 βουλευτών της ΝΔ
Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει θα διαχειριστεί κρίσιμες διαπραγματεύσεις
«Οι συμπολίτες μου γνωρίζουν ότι η περιουσία μου δεν έχει αυξηθεί ούτε κατά ένα τετραγωνικό εκατοστό»
Πώς χρησιμοποιείται η ψηφιακή κάρτα
Με 15 η Κοινοβουλευτική Ομάδα
«Αναδεικνύεται όλη η αλήθεια για τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
«Η αντιπολίτευση, με πρώτο το ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για «κυβέρνηση υποδίκων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.