- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης: Θέλω να πρωτοστατήσω σε ευρωπαϊκό επίπεδο κατά του εθισμού των παιδιών στο διαδίκτυο
«Δεν αρκούν μόνο οι εθνικές προσπάθειες», τόνισε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα συνάντηση - συζήτηση με τη βαρόνη Beeban Kidron για τα παιδιά στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το μεσημέρι της Παρασκευής (20.6) συνάντηση - συζήτηση με τη βαρόνη Beeban Kidron, μέλος της Βουλής των Λόρδων του Ηνωμένου Βασιλείου στο πλαίσιο του συνεδρίου «The Lyceum Project 2025 – Children in the age of AI», για τα παιδιά στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «οι άνθρωποι δεν έχουμε το μονοπώλιο της νοημοσύνης και αυτή είναι μια νέα εποχή. Δεν μιλάμε απλά για μια τεχνολογική εξέλιξη. Το πρόβλημα είναι ότι στον ψηφιακό κόσμο δεν φερόμαστε στα παιδιά σαν παιδιά αλλά σαν ενήλικες. Είναι κοινή διαπίστωση σημείωσε ότι κάτι πάει στραβά με τα παιδιά μας και την ψυχική τους υγεία. Οι γονείς πρέπει να είναι μέρος της εξίσωσης αυτής. Υπάρχει πρόβλημα και οι ρίζες του εδράζονται στο γεγονός ότι τα παιδιά μας και οι έφηβοί μας περνούν όσο χρόνο θέλουν οι εταιρείες για να τα έχουν κολλημένα στις οθόνες».
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο Kids Wallet και τις προσπάθειες που γίνονται σε εθνικό επίπεδο, τονίζοντας ότι αυτές δεν αρκούν και «πρέπει να μετουσιωθεί σε έναν ευρωπαϊκό κανονισμό. Πραγματικά θέλουμε να ηγηθούμε και θέλω να πρωτοστατήσω σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ένα θέμα είναι πως η τεχνολογία παρεμβαίνει στην δημοκρατία και το δεύτερο είναι τα παιδιά μας. Μίλησα και πέρυσι και θα το κάνω και φέτος στον ΟΗΕ. Πρέπει να μπει ένα τέλος με τις εταιρείες τεχνολογίας που θέλουν να κρατήσουν όλους σε πλατφόρμες. Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι έχει εξελιχθεί ο εγκέφαλός μας μέσα από την αλληλεπίδραση με τον φυσικό κόσμο. Πρέπει να γίνουμε πλήρως λειτουργικοί ενήλικες. Αν δεν αναγνωρίσουμε εμείς ότι έχουμε έναν εθισμό πως θα περιμένουμε από τα παιδιά μας να το καταλάβουν;».
Σε άλλο σημείο ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Δεν μπορούμε να ρίξουμε όλο το βάρος στους γονείς. Είναι ευθύνη τους αλλά υπάρχει όριο στο τι μπορούν να κάνουν. Πρέπει αν γνωρίζουν τι πρέπει να γίνει και να έχουν τα κατάλληλα εργαλεία για να σπάσει ο κύκλος του εθισμού με το αδιάκοπο scrolling. Όταν για παράδειγμα κάποιος μπαίνει στο YouTube αμέσως καταλαβαίνει τι σου αρέσει. Αν καθαρίσετε το ιστορικό και σε κενή σελίδα πάλι πρέπει να πληκτρολογήσεις αυτό που θέλεις αλλά η εφαρμογή δεν θα σου σερβίρει αυτό που θέλει. Έτσι σπάει αυτός ο κύκλος. Όλα αυτά όμως πρέπει να προσφέρονται από τον σχεδιασμό του προϊόντος. Πρέπει να αναγνωρίσουμε το πρόβλημα. Τον εθισμό. Πρέπει να στρέψουμε τα παιδιά στον αθλητισμό. Να φτιαχτούν υποδομές για άθληση στους νέους ώστε να φύγουν από τις οθόνες. Οι εταιρείες πρέπει να βάλουν ρυθμίσεις εξ’ αρχής για να σπάσει ο κύκλος του εθισμού».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί ζητά να ανακληθούν οι άδειες τηλεοπτικών σταθμών των ΗΠΑ
Οι τρεις πυλώνες του οικονομικού προγράμματος της ΕΛΑΣ
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε τον χώρο όπου γεννήθηκε η δημοκρατία με τη σύγχρονη τεχνολογική μετάβαση
Μετά από σύσκεψη έγινε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
«Πρόκειται για αντιπολίτευση υποδίκων;» αναρωτιέται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Παπαστεργίου: «Η ΤΝ χρειάζεται κανόνες που προστατεύουν τους πολίτες και απελευθερώνουν την καινοτομία»
Τι αναφέρουν στην επιστολή τους
Τι πρέπει να προσέξει πριν αποδεχτείτε αλλαγή στους όρους της μίσθωσης
Η επιλογή των σχολικών μονάδων καλύπτει και τις 13 Περιφέρειες της χώρας
Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής στο περιοδικό Fortune Greece
Oι υπαχθείσες αιτήσεις βρίσκονται σε κατάσταση διαδοχής
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης υπογράμμισε ότι η πρόληψη και η άμεση κινητοποίηση είναι καθοριστικές
«Έχουμε ολιγωρήσει να δράσουμε αποφασιστικά», τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ
Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ελληνικό Μετρό και κατοίκων της περιοχής
Η απάντηση του υπουργού Υγείας στην αρχειοθέτηση των υποθέσεων των 7 βουλευτών της ΝΔ
Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει θα διαχειριστεί κρίσιμες διαπραγματεύσεις
«Οι συμπολίτες μου γνωρίζουν ότι η περιουσία μου δεν έχει αυξηθεί ούτε κατά ένα τετραγωνικό εκατοστό»
Πώς χρησιμοποιείται η ψηφιακή κάρτα
Με 15 η Κοινοβουλευτική Ομάδα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.