- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Υπουργείο Εξωτερικών στους Έλληνες του Ισραήλ: Παραμείνετε σε ασφαλές μέρος, κοντά σε καταφύγιο
Η οδηγία μετά την επίθεση στο Ιράν και την προαναγγελία για αντίποινα
Συστάσεις προς τους Έλληνες που διαμένουν στο Ισραήλ μετά την επίθεση στο Ιράν και την προαναγγελία για αντίποινα
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας εξέδωσε ανακοίνωση με συστάσεις προς τους Έλληνες του Ισραήλ, μετά τα πλήγματα της χώρας στο Ιράν.
«Το Υπουργείο Εξωτερικών, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει κηρυχθεί στο Ισραήλ, συνιστά στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στη χώρα να παραμείνουν σε ασφαλές μέρος, πλησίον καταφυγίου, και να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών Αρχών. Ο εναέριος χώρος του Ισραήλ είναι κλειστός και δεν πραγματοποιούνται, επί του παρόντος, πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Ben Gurion.
Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει ενεργοποιήσει τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων. Τηλέφωνα επικοινωνίας: (+30) 210-3681350 και (+30) 210-3681730.
Η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση. Παρακολουθείτε τον λογαριασμό της Πρεσβείας στην πλατφόρμα «Χ»: https://x.com/GreeceInTelAviv», αναφέρει το ΥΠΕΞ.
📌 Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την κατάσταση ασφαλείας στο Ισραήλ
— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) June 13, 2025
🔗 https://t.co/e9nprKTWp3 pic.twitter.com/KBax8vdy6v
Το Ισραήλ αναμένει την ιρανική απάντηση μέσα στις επόμενες ώρες
Το Ιράν προειδοποίησε ότι «έχει νόμιμο και νομικό δικαίωμα» να απαντήσει στις φονικές επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον πολλών ιρανικών πόλεων και πυρηνικών εγκαταστάσεων, ενώ υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ θα "είναι υπεύθυνες για τις επιπτώσεις" των ισραηλινών πληγμάτων.
«Η απάντηση σε αυτή την επίθεση αποτελεί νόμιμο και νομικό δικαίωμα του Ιράν με βάση το Άρθρο 51 της Χάρτας του ΟΗΕ», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν σε ανακοίνωσή του, ενώ πρόσθεσε ότι οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις «δεν θα διστάσουν να υπερασπιστούν το ιρανικό έθνος με όλες τους τις δυνάμεις». Παράλληλα το υπουργείο σημείωσε ότι «οι επιθετικές ενέργειες του σιωνιστικού καθεστώτος (σ.σ. Ισραήλ) εναντίον του Ιράν δεν θα μπορούσαν να έχουν πραγματοποιηθεί χωρίς τον συντονισμό και την άδεια των ΗΠΑ», ενώ πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον «θα είναι υπεύθυνη για τις επικίνδυνες συνέπειες και επιπτώσεις του τυχοδιωκτισμού του σιωνιστικού καθεστώτος».
Στο μεταξύ δύο Ισραηλινοί αξιωματούχοι τόνισαν ότι η χώρα τους προετοιμάζεται για την ιρανική απάντηση τις επόμενες ώρες, ενώ εκτίμησαν ότι αυτή ενδέχεται να περιλαμβάνει την εκτόξευση εκατοντάδων βαλλιστικών πυραύλων.
Διαβάστε επίσης → To Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν - Στόχος πυρηνικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η καλύτερη επιβράβευση είναι τα χαμόγελα των παιδιών όταν θα έρθουν και θα δουν ένα σχολείο αντάξιο των προσδοκιών τους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
«Μητσοτάκης και Τσίπρας έχουν κριθεί» λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Αν το κράτος παίξει σωστά τον ρόλο του και ο καταναλωτής παίξει σωστά τον δικόν του, τότε δεν χρειάζονται ούτε παρακάλια ούτε πιέσεις. Βέβαια τότε δεν θα υπάρχει και καμάρι για τις τιμές που «ρίχνει η κυβέρνηση».
Τα μέτρα Μητσοτάκη, το στίγμα Τσίπρα και η επέτειος Ανδρουλάκη
Τον κατηγόρησε ότι δεν τήρησε συμφωνίες που είχαν κάνει στο παρελθόν
Σε εφαρμογή από τη Δευτέρα η Εθνική Πρωτοβουλία Μείωσης Τιμών
Οι νεότεροι ψηφοφόροι μπαίνουν στην εκλογική διαδικασία με διαφορετικές εμπειρίες, αξίες και τρόπους ενημέρωσης
Πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την ΕΑΤ
Τέλος οι υπέρογκες επιβαρύνσεις για ασφαλιστική κάλυψη σε καταναλωτικά δάνεια
Απογοήτευση στον εμπορικό κόσμο, με τους καταναλωτές να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα
Αποτίμηση του κυβερνητικού έργου των τελευταίων 7 ετών και κριτική στην αντιπολίτευση
«Σχεδιάζουμε και εκτελούμε ένα πρόγραμμα πολιτισμού, με δύναμη βιώσιμης ανάπτυξης, εξωστρέφειας και συνεργασίας», τόνισε η υπουργός
Στο βίντεο με τη χρήση ΑΙ για animation, ο πρωθυπουργός περιγράφει όλα όσα πέτυχε η χώρα
Η λίστα περιλαμβάνει τρόφιμα, βασικά είδη διαβίωσης και σχολικά είδη
Ο υπουργός Επικρατείας παρέθεσε τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ
Για οργανωμένη και μετρήσιμη παρέμβαση, κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών
«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η ΝΔ κάνει όλα όσα λέει και θα συνεχίσει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Κατέληξε οπαδός της πολιτικής Τσίπρα» απαντά το ΠΑΣΟΚ
«Με μεθοδική δουλειά, αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής στη Δυτική Αττική», δήλωσε ο Περιφερειάρχης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.