- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο πιο απλός τρόπος να εξαφανιστεί η βία από τα πανεπιστήμια
Το μόνο που χρειάζεται
Ο Μάνος Βουλαρίνος σχολιάζει τα φαινόμενα βίας στα ελληνικά πανεπιστήμια και προτείνει έναν τρόπο για την καταπολέμησή τους.
Μετά την επίθεση στη Νομική και το επεισόδιο στην Πολυτεχνειούπολη παρατηρώ ότι η κυβέρνηση (ξανα)εξαγγέλει μέτρα για την καταπολέμηση της βίας στα πανεπιστήμια τα οποία οι υπουργοί, οι υφυπουργοί και οι λοιποί παρατρεχάμενοι ισχυρίζονται ότι, σε αντίθεση με τα μέτρα που είχε εξαγγείλει τις προηγούμενες φορές, θα επιβληθούν.
Με δεδομένο το ότι στην κυβέρνηση θεωρούν γρουσουζιά να επιβάλουν τον νόμο και το ότι κάποια από τα μέτρα αυτά θα κοστίσουν ένα σεβαστό ποσό (πχ εγκαταστάσεις για τον έλεγχο των εισερχόμενων στα πανεπιστήμια) έχω να προτείνω την πιο απλή, εύκολη, ανέξοδη και ταυτοχρόνως απολύτως αποτελεσματική λύση όχι για τη μείωση αλλά για την εξαφάνιση της βίας από την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Το μόνο που χρειάζεται είναι όλοι οι σπουδαστές και όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό των πανεπιστημίων να ασπαστεί τις ιδέες και τις απόψεις της αριστεράς. Όλοι όσοι περνούν τις πύλες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα πρέπει να υποταχθούν στο μεγαλείο του αντικαπιταλιστικού κινήματος και να αντιληφθούν το πόσο απεχθής είναι η φιλελεύθερη δυτική δημοκρατία (και η δημοκρατία γενικότερα). Θα πρέπει επίσης να παραδεχτούν το μεγαλείο του μαρξισμού, του σοσιαλισμού και του Ισλάμ. Εννοείται πως θα πρέπει να νιώσουν απέραντο σεβασμό για τη Ρωσία, την Τουρκία και το Ιράν (για την Κίνα ο σεβασμός είναι προαιρετικός) αλλά και για τον ιερό αγώνα της Χαμάς να απαλλάξει την Ανατολή από τη μοναδική φιλελεύθερη και συμπεριληπτική δημοκρατία της περιοχής.
Με λίγα λόγια το μόνο που χρειάζεται για να εξαλειφθεί η βία από τα πανεπιστήμια της χώρας είναι να γίνουν όλοι όσοι σπουδάζουν και εργάζονται σε αυτά αριστεροί. Ή τουλάχιστον να κρατούν το στόμα τους κλειστό όταν από αυτό είναι έτοιμες να βγουν λέξεις και φράσεις που έρχονται σε αντίθεση με τις αντιλήψεις του προοδευτικού κόΖμου της χώρας. Οι αριστεροί άλλωστε δεν είναι τίποτα φασίστες και δεν πρόκειται ποτέ να πειράξουν κάποιον μόνο και μόνο επειδή έχει διαφορετική άποψη. Αρκεί φυσικά να μάθει να την κρατάει για τον εαυτό του.
Ταυτοχρόνως φυσικά θα πρέπει να σταματήσουν οι όποιες αντιδράσεις για τις παρεμβάσεις των συμπολιτών (είτε είναι φοιτητές είτε όχι) οι οποίοι θέλουν να εκφραστούν μέσω των τοίχων των σχολών όπως επίσης και να ξαναεπιτραπεί η ελεύθερη κατάληψη οποιουδήποτε πανεπιστημιακού χώρου (αρκεί φυσικά οι καταληψίες να έχουν προοδευτικό πρόσημο και να είναι πάντα με τον Άνθρωπο).
Φίλες, φίλοι και οι υπόλοιποι, η βία μπορεί εύκολα και ανέξοδα να εξαφανιστεί από τα πανεπιστήμια. Αρκεί όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτό που ονομάζεται πανεπιστημιακή ζωή να υποταχθούν στην αριστερά και τις αντιλήψεις της ή τουλάχιστον να μην προκαλούν εκφράζοντας αντιλήψεις διαφορετικές από των συντρόφων. Και μπράβο τους.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Μετά από 75 μάρτυρες, αν δεν προκύπτει κάτι, δεν υπάρχει υπόθεση»
Διευκρινίζει ότι η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση μέσω ΦΕΚ
Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το σήμερα είναι ότι πλέον στο ποτάμι της «τοξικότητας» προστίθενται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Παραμένει διασωληνωμένος»
«Πρέπει κάποιοι που δολοφονούν χαρακτήρες να κοιταχτούν στον καθρέφτη - Θα κερδίσει τη μάχη ο Γιώργος Μυλωνάκης»
«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι λόγια του αέρα» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη
Παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ
«Μπορούμε να διαφωνούμε χωρίς να επιδιώκουμε την πολιτική ή τη φυσική εξόντωση των αντιπάλων μας» σημειώνει
Τι είπε από το βήμα της Βουλής
«Σε αυτή την εκστρατεία λάσπης σε βάρος μου, το ένα ψέμα, διαδέχεται το άλλο» επεσήμανε ο υπουργός
«Ζούμε σε περίοδο τοξικότητας άνευ προηγουμένου» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός
Πρόταση για κοινό όριο ηλικίας και ευρωπαϊκή επαλήθευση και νέο πλαίσιο από το 2027
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για την άνοδο του Σουμάχερ
Ο δείκτης νομοθέτησης δείχνει βελτίωση, ωστόσο παραμένουν παθογένειες στις τροπολογίες
«Δείτε το και βγάλτε τα συμπεράσματά σας», γράφει ο υπουργός Υγείας
Η ΝΔ απαντά στον διχασμό - Με έργο, θεσμικότητα και αιχμές για το πολιτικό κλίμα
Συνεδρίαση τέλη Απριλίου εν μέσω πιέσεων – Ο Δ. Μαρκόπουλος αντικαθιστά τον Μ. Λαζαρίδη
Παρέμβαση του ευρωβουλευτή της ΝΔ στην Επιτροπή Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.