- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φορολογικές δηλώσεις 2025: Μέχρι πότε ισχύει η έκπτωση 3%
Μειώνεται σταδιακά η έκπτωση για την εφάπαξ εξόφληση του φόρου εισοδήματος
Έκπτωση φόρου εισοδήματος: Μέχρι πότε ισχύει το 3% – Ποιοι φορολογούμενοι επηρεάζονται
Μειώνεται τις επόμενες ημέρες η έκπτωση που ισχύει για τους φορολογούμενους οι οποίοι εξοφλούν εφάπαξ τον φόρο τους πριν από τη λήξη της προθεσμίας της 31ης Ιουλίου. Το ποσοστό της έκπτωσης εξαρτάται από την ημερομηνία υποβολής της φορολογικής δήλωσης: όσο νωρίτερα γίνει η δήλωση, τόσο μεγαλύτερη η ωφέλεια. Αντίστροφα, όσο αργεί κανείς να καταθέσει το Ε1, τόσο συρρικνώνεται το κέρδος από την έγκαιρη εξόφληση του φόρου.
Για φέτος ισχύει μια διαβάθμιση στις εκπτώσεις για όσους επιλέξουν να πληρώσουν ολόκληρο τον φόρο έως τις 31 Ιουλίου. Όσοι υπέβαλαν τη φορολογική δήλωσή τους έως τις 30 Απριλίου εξασφαλίζουν έκπτωση 4%. Από 1 Μαΐου έως και 15 Ιουνίου, το ποσοστό μειώνεται στο 3%, ενώ από 16 Ιουνίου έως και 15 Ιουλίου περιορίζεται στο 2%. Μετά τις 15 Ιουλίου, δεν ισχύει καμία έκπτωση για εφάπαξ εξόφληση.
Η έκπτωση ισχύει είτε για εφάπαξ πληρωμή είτε για εξόφληση με δόσεις, αρκεί το σύνολο να καταβληθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η επιλογή για εξόφληση σε οκτώ μηνιαίες δόσεις παραμένει ενεργή, με την πρώτη δόση να λήγει επίσης στις 31 Ιουλίου.
Τι αλλάζει στο φετινό έντυπο Ε1
Οι φορολογούμενοι πρέπει φέτος να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και κατά τη συμπλήρωση του εντύπου Ε1, καθώς έχουν ενταχθεί νέοι κωδικοί που σχετίζονται με μειώσεις και απαλλαγές φόρου.
Κωδικοί 119-120: Αφορούν όσους εκμίσθωσαν κλειστές κατοικίες ή μετέτρεψαν βραχυχρόνιες σε μακροχρόνιες μισθώσεις μετά τις 8 Σεπτεμβρίου 2024.
Κωδικοί 689-692: Καταχωρούνται φιλοδωρήματα που δηλώνονται από εργαζόμενους στην εστίαση, με όριο έως 300 ευρώ μηνιαίως αφορολόγητα.
Κωδικοί 047-048: Συνδέονται με μειώσεις τεκμαρτού εισοδήματος για όσους ζουν σε οικισμούς κάτω των 500 κατοίκων ή σε μικρά νησιά με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων.
Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος: Οι κωδικοί 027-028 που σχετίζονταν με την επιβάρυνση των ελευθέρων επαγγελματιών έχουν διαγραφεί, προσφέροντας ελάφρυνση στους φορολογούμενους με επιχειρηματική δραστηριότητα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Επιθυμούμε να δικαστούμε άμεσα», σημείωσε o βουλευτής
Ακόμη μία αποχώρηση από την Κ.Ο. του κόμματος
«Ταξιδιάρα ψυχή και αιώνια έφηβη, άγγιξες με σεβασμό και τα εικαστικά, ζωγραφίζοντας με πάθος και ευαισθησία» είπε συγκινημένος ο Πρόεδρος της Βουλής
Τι αναφέρει στην επιστολή του
Τι δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του
«Ο στόχος και οι αρχές δεν εκφράζονται από το εναπομείναν σχήμα» σημειώνει
Δίχως τέλος οι αποχωρήσεις - παραιτήσεις από το κόμμα
Γιατί ζητά να ανακληθούν οι άδειες τηλεοπτικών σταθμών των ΗΠΑ
Οι τρεις πυλώνες του οικονομικού προγράμματος της ΕΛΑΣ
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε τον χώρο όπου γεννήθηκε η δημοκρατία με τη σύγχρονη τεχνολογική μετάβαση
Μετά από σύσκεψη έγινε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
«Πρόκειται για αντιπολίτευση υποδίκων;» αναρωτιέται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Παπαστεργίου: «Η ΤΝ χρειάζεται κανόνες που προστατεύουν τους πολίτες και απελευθερώνουν την καινοτομία»
Τι αναφέρουν στην επιστολή τους
Τι πρέπει να προσέξει πριν αποδεχτείτε αλλαγή στους όρους της μίσθωσης
Η επιλογή των σχολικών μονάδων καλύπτει και τις 13 Περιφέρειες της χώρας
Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής στο περιοδικό Fortune Greece
Oι υπαχθείσες αιτήσεις βρίσκονται σε κατάσταση διαδοχής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.