- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Π. Μαρινάκης για Γάζα: Η Ελλάδα αφήνει στην άκρη τα μεγάλα λόγια που δεν βοηθούν κανέναν
«Βασικός στόχος είναι να σταματήσουμε αυτές τις φρικτές εικόνες», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Π. Μαρινάκης για τη Γάζα: Η Ελλάδα δείχνει σοβαρότητα σε τόσο κρίσιμα ζητήματα – Αφήνει στην άκρη τα «μεγάλα» λόγια
Στην κατάσταση που επικρατεί στη Λωρίδα της Γάζας, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τονίζοντας ότι βασικός στόχος είναι να σταματήσουμε να βλέπουμε αυτές τις φρικτές εικόνες.
«Το ψήφισμα το οποίο έχει αξία παράγει παγκοσμίως αποτέλεσμα. Είναι ένα ψήφισμα που υπεγράφη με ελληνική σφραγίδα, ελληνική πρωτοβουλία. Αναφέρομαι στο ψήφισμα του ΣΑ του ΟΗΕ για τη Γάζα. Η διατύπωση του ψηφίσματος είναι ξεκάθαρη. Μιλάει για την ανάγκη προστασίας των αμάχων, των γυναικών, των παιδιών και για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. Να σταματήσουμε να βλέπουμε αυτές τις φρικτές εικόνες. Η Ελλάδα για άλλη μια φορά επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνει σοβαρότητα σε τόσο κρίσιμα ζητήματα και αφήνει στην άκρη τα μεγάλα λόγια τα οποία δεν βοηθούν κανέναν».
«Και τα υπόλοιπα κόμματα θα έπρεπε να χειροκροτήσουν αυτήν την εξέλιξη σχετικά με το ψήφισμα του ΟΗΕ και να σταθούν στο πλευρό της κοινής λογικής που είναι η κατάπαυση του πυρός και η προστασία των αμάχων», συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι αυτό το οποίο συμβαίνει στη Μέση Ανατολή δεν είναι πεδίο πολιτικής και κομματικής αντιπαράθεσης».
Στη συνέχεια ανέφερε:
«Ο κ. Ανδρουλάκης θεωρεί πράγματα πάρα πολύ απλά και εύκολα σε αντίθεση με το τι συμβαίνει τα τελευταία 30 χρόνια. Η όλη διαχείριση στο ζήτημα αυτό, από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, είναι ιδιαιτέρως σοβαρή και θεωρώ και επιτυχής. Αυτή είναι η διαφορά της κυβέρνησης Μητσοτάκη από τους ψευτοπατριώτες που αντιλαμβάνονται την εξωτερική πολιτική ως ένα πεδίο έκφρασης μεγάλων υποσχέσεων. Η δυνατότητα σύναψης συμφωνιών με τρίτες χώρες περνά από μια σειρά από όρους και κανόνες. Μεταξύ αυτών είναι και η ομοφωνία. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός βρίσκει την ευκαιρία να πει κάτι το οποίο είναι από τα μεγαλύτερα ζητούμενα της εξωτερικής πολιτικής για πολλές δεκαετίες: την άρση του casus belli. Αυτό το οποίο λέει ο κ. Ανδρουλάκης δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, δεν είναι λογικό. Η εξωτερική πολιτική για να είναι επιτυχής πρέπει να έχει αποτέλεσμα»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται
Πότε αναμένεται η πρώτη πληρωμή
Η νέα αύξηση θα εφαρμοστεί από την 1η Απριλίου
Το ιστορικό των αυξήσεων και το πλέγμα μέτρων για την ενίσχυση του εισοδήματος
Το μήνυμα της Αμερικανίδας πρέσβειρας για την 25η Μαρτίου
Το μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης
«Η Ελλάδα προχωρά μπροστά παρά τις δυσκολίες»
«Χρόνια πολλά για τη μεγάλη διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου!»
Τι ισχύει με την προσαύξηση, ποιοι τη δικαιούνται
«Η χώρα είναι προετοιμασμένη να ανταπεξέλθει στο κλίμα διεθνούς αστάθειας», τονίζει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup
Στην εισήγησή του στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της ΚΟΕΣ
Στόχος είναι να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς εξοπλισμού
«Ο κόσμος είναι οργισμένος και κάθε μέρα οργίζεται και περισσότερο με αυτά που βλέπει»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξηγεί γιατί δεν προκρίθηκε η μείωση του ΕΦΚ
Σύμφωνα με σχετική έκθεση της Κομισιόν
Μετά την παραίτηση Χαρίτση
Δεν παραιτείται από βουλευτής
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Γιώργου Φλωρίδη για τις συνθήκες στην αίθουσα που ξεκίνησε η δίκη των Τεμπών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.