- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πιερρακάκης: Δεν θέλουμε εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ
«Υπάρχουν συγκεκριμένες επιλογές πολιτικής που θα πρέπει να ακολουθήσουμε»
Πιερρακάκης: Δεν θέλουμε εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ - Υπάρχουν συγκεκριμένες επιλογές πολιτικής που θα πρέπει να ακολουθήσουμε
«Δεν θέλουμε εμπορικό πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να διαπραγματευτούμε μια αμοιβαία ωφέλιμη λύση», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά την έναρξη σήμερα του άτυπου ECOFIN στη Βαρσοβία.
Ο κ. Πιερρακάκης επισήμανε παράλληλα, ότι «ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένες επιλογές πολιτικής που θα πρέπει να ακολουθήσουμε σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο σενάριο. Θα πρέπει να διευρύνουμε τις εμπορικές μας συμφωνίες με χώρες όπως η Ινδία».
Αναλυτικά, δήλωση του υπουργού έχει ως εξής:
«Χθες, κατά το πρώτο Eurogroup στο οποίο συμμετείχα, τόνισα ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι επικεντρωμένη σε μια πολιτική δημοσιονομικής σύνεσης, ενώ ταυτόχρονα, η εστίασή μας στις μεταρρυθμίσεις θα ξεκλειδώσει πλήρως τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας.
Βεβαίως, συζητήσαμε την τρέχουσα κατάσταση της διεθνούς και ευρωπαϊκής οικονομίας, δίνοντας προφανώς έμφαση στους δασμούς των ΗΠΑ και τον αντίκτυπο στις ευρωπαϊκές οικονομίες, καθώς και στη βέλτιστη απάντηση που θα πρέπει να έχει η ΕΕ σε αυτή τη συγκεκριμένη πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών.
Πιστεύουμε ότι μια δίκαιη διεθνής τάξη βασισμένη σε κανόνες είναι η απόλυτη επιλογή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα πρέπει να είναι η πολιτική όλων των διεθνών εταίρων.
Δεν θέλουμε εμπορικό πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να διαπραγματευτούμε μια αμοιβαία ωφέλιμη λύση, όπως έχει περιγράψει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένες επιλογές πολιτικής που θα πρέπει να ακολουθήσουμε σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο σενάριο. Θα πρέπει να διευρύνουμε τις εμπορικές μας συμφωνίες με χώρες όπως η Ινδία και ταυτόχρονα θα πρέπει να ακολουθήσουμε όλο το φάσμα των λύσεων που πρότειναν οι εκθέσεις Draghi και Letta, αφαιρώντας το πλήρες εύρος των φραγμών που υπάρχουν ήδη στις ευρωπαϊκές οικονομίες.
Σήμερα, στο ECOFIN συζητάμε ένα ακόμα σημαντικό θέμα: τον τρόπο χρηματοδότησης των ευρωπαϊκών προτεραιοτήτων ασφάλειας και άμυνας. Η Ελλάδα έχει υποστηρίξει εδώ και καιρό την ανάγκη για περαιτέρω αμυντική συνεργασία μεταξύ των κρατών- μελών της ΕΕ.
Από αυτήν την άποψη, χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία ReArm Europe της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, χαιρετίζουμε την ενεργοποίηση της ρήτρας διαφυγής. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι στην ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται οι λύσεις σε όλες τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι νεότεροι ψηφοφόροι μπαίνουν στην εκλογική διαδικασία με διαφορετικές εμπειρίες, αξίες και τρόπους ενημέρωσης
Πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την ΕΑΤ
Τέλος οι υπέρογκες επιβαρύνσεις για ασφαλιστική κάλυψη σε καταναλωτικά δάνεια
Απογοήτευση στον εμπορικό κόσμο, με τους καταναλωτές να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα
Αποτίμηση του κυβερνητικού έργου των τελευταίων 7 ετών και κριτική στην αντιπολίτευση
«Σχεδιάζουμε και εκτελούμε ένα πρόγραμμα πολιτισμού, με δύναμη βιώσιμης ανάπτυξης, εξωστρέφειας και συνεργασίας», τόνισε η υπουργός
Στο βίντεο με τη χρήση ΑΙ για animation, ο πρωθυπουργός περιγράφει όλα όσα πέτυχε η χώρα
Η λίστα περιλαμβάνει τρόφιμα, βασικά είδη διαβίωσης και σχολικά είδη
Ο υπουργός Επικρατείας παρέθεσε τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ
Για οργανωμένη και μετρήσιμη παρέμβαση, κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών
«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η ΝΔ κάνει όλα όσα λέει και θα συνεχίσει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Κατέληξε οπαδός της πολιτικής Τσίπρα» απαντά το ΠΑΣΟΚ
«Με μεθοδική δουλειά, αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής στη Δυτική Αττική», δήλωσε ο Περιφερειάρχης
«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερη τόνωση της απασχόλησης», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Στόχος να περιοριστούν οι έμμεσες επιπτώσεις του αυξημένου κόστους μεταφορών στην αγορά
Προθεσμία έως 6 Σεπτεμβρίου - Μισθός, πλήρης ασφάλιση και επιδόματα για νέους 15-29 ετών
«Αποκορύφωμα θράσους και έλλειψη επίγνωσης»
Ελλάδα και Ισραήλ υπέγραψαν τη διακρατική συμφωνία για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
«Έσχατο μέτρο οι συγχωνεύσεις σχολείων» σημειώνει η υπουργός Παιδείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.