- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Δασμοί: Μηδενική επιβάρυνση στα βιομηχανικά προϊόντα προτείνουν οι Βρυξέλλες
Καθώς εντείνεται ο εμπορικός πόλεμος
Δασμοί: Μηδενική επιβάρυνση στα βιομηχανικά προϊόντα προτείνουν οι Βρυξέλλες
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρότεινε στην ΗΠΑ να εξαιρεθούν από τους δασμούς πλήρως και αμοιβαία τα βιομηχανικά προϊόντα, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί ένας εμπορικός πόλεμος ανακοίνωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
«Προτείναμε μηδενικούς δασμούς για τα βιομηχανικά προϊόντα (…) Η Ευρώπη είναι πάντα έτοιμη να συνάψει μια καλή συμφωνία» με τις ΗΠΑ, είπε η φον ντερ Λάιεν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες. Αλλά «είμαστε επίσης έτοιμοι να απαντήσουμε με αντίμετρα και να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας» απέναντι στην επιθετική εμπορική πολιτική του Τραμπ, προειδοποίησε.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προωθεί μια πολιτική προστατευτισμού άνευ προηγουμένου από τη δεκαετία του 1930, αυξάνοντας τους τελωνειακούς δασμούς για όλες τις χώρες. Στα εμπορεύματα που προέρχονται από την ΕΕ επιβλήθηκαν δασμοί 20%.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπαθεί να διαπραγματευτεί με την Ουάσινγκτον, προετοιμάζοντας παράλληλα αντίμετρα, στην περίπτωση που οι συνομιλίες δεν καρποφορήσουν .
Μια πρόταση παρόμοια με τους μηδενικούς δασμούς που εισηγήθηκε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έκανε το Σάββατο ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος και μέλος της κυβέρνησης Τραμπ Έλον Μασκ, μιλώντας για μια «ζώνη ελευθέρου εμπορίου» μεταξύ της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. Η Γαλλία χαιρέτισε σήμερα αυτήν την πρόταση του Μασκ, με τον υπουργό Εξωτερικού Εμπορίου Λοράν Σεν-Μαρτέν να μιλά για «εξαιρετική ιδέα».
Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Ρόμπερτ Χάμπεκ επισήμανε τις διαφοροποιήσεις μεταξύ των μελών της κυβέρνησης Τραμπ. «Είναι γελοίο», ο Έλον Μασκ θα έπρεπε να πει στον Ντόναλντ Τραμπ «να σταματήσει τους παραλογισμούς» και τη «σύγχυση» του εμπορικού πολέμου», είπε ο Χάμπεκ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί έπεσε άσφαλτος στο σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαία
Παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προσύνοδο του PES για την ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς εξελίξεις
«Θα οργανώσουμε επιχειρήσεις για να τους πετάξουμε έξω» δηλώνει ο υπουργός
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τα μέτρα στήριξης, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την προστασία των ανηλίκων
«Δεν θα δεχθούμε περικοπές σε κρίσιμους πυλώνες» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η επανέναρξη του Great Sea Interconnector (GSI) και οι πιθανές επιλογές της Άγκυρας
Η παραδοχή του Αμερικανού προέδρου και το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Στα 1,35 ευρώ το λίτρο για τους δικαιούχους του επιδόματος
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία
Διπλωμάτης καριέρας και με μεγάλη εμπειρία - Το προφίλ και η πορεία του
Συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών στη Λάρισα για το κόστος παραγωγής
Το μήνυμα για την επανένωση του ΣΥΡΙΖΑ
Με αφορμή τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού για τη Δεξιά
«Δεν είναι φιλοδοξία για κάθε νέο ο κατώτατος μισθός. Η φιλοδοξία είναι να πετύχει στη ζωή»
«Δεν υπάρχει πια ο ΣΥΡΙΖΑ»
Τα 4+1 προγράμματα που έρχονται πριν φύγει το 2026
«Οι πλατφόρμες που δεν συμμορφώνονται, κινδυνεύουν με πρόστιμα» - Όσα δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Πόσα χρήματα κερδίζουν οι δικαιούχοι - Πού γίνονται οι αιτήσεις
Ζητούν και την παραίτηση του Κώστα Ζαχαριάδη από επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.