- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι 46 πρωτοβουλίες στρατηγικής συνεργασίας με τη Σαουδική Αραβία
«Η Ελλάδα μπορεί να είναι η πύλη της Ασίας και της Μέσης Ανατολής προς την Ευρώπη», τόνισε ο Πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τη Σαουδική Αραβία στρατηγικό εταίρο για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση
Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σαουδική Αραβία κατά την οποία επισφραγίστηκε η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στους τομείς της άμυνας, του εμπορίου, της ενέργειας, του τουρισμού και του πολιτισμού.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τη Σαουδική Αραβία στρατηγικό εταίρο για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση και παίκτη-κλειδί για τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή.
Κατά τη διάρκεια της κατ’ ιδίαν συνάντησης που είχε με τον Πρίγκιπα Διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ελλάδα, τόσο στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όσο και σε αυτόν της ενεργειακής και ψηφιακής συνδεσιμότητας, προκειμένου να μετατραπεί σε κόμβο.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι η πύλη της Ασίας και της Μέσης Ανατολής προς την Ευρώπη και τόνισε ότι ο ρόλος-κλειδί της Σαουδικής Αραβίας στον οικονομικό διάδρομο IMEC και η θέση της χώρας μας παρουσιάζουν ακόμη περισσότερες ευκαιρίες συνεργασίας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σαουδάραβας πρίγκιπας υπέγραψαν τα πρακτικά της πρώτης συνεδρίασης του Ανωτάτου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας, τα οποία συμπεριλαμβάνουν τις 46 πρωτοβουλίες που έχουν συμφωνηθεί.
Το ΑΣΣΣ απαρτίζεται από 7 Επιτροπές (Πολιτική, Στρατιωτική, Επενδύσεων, Ενεργείας, Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού), των οποίων επικεφαλής είναι οι αρμόδιοι Υπουργοί των δύο χωρών.
Οι τελευταίες εξελίξεις στη Γάζα και τη Συρία
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την ανάγκη να επιτευχθεί άμεσα εκεχειρία στη Γάζα, να απελευθερωθούν οι όμηροι και να επανεκκινήσει η πολιτική διαδικασία που θα οδηγήσει σε λύση δύο κρατών.
Ως προς τη Συρία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την προσήλωση της Ελλάδας στην εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και επανέλαβε ότι η επόμενη μέρα πρέπει να έρθει μέσα από μια συμπεριληπτική διαδικασία που θα σέβεται τα δικαιώματα όλων των θρησκευτικών και εθνικών κοινοτήτων.
Συζήτησαν ακόμα για την κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία της θαλάσσιας ασφάλειας και της ελεύθερης ναυσιπλοΐας για τη χώρα μας.
Τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο του Λιβάνου
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο του Λιβάνου, Στρατηγό Joseph Aoun, τον οποίο συνεχάρη για την ανάληψη καθηκόντων του και επανέλαβε τη δέσμευση της Ελλάδας στην πολύπλευρη στήριξη του Λιβάνου.
Ο Πρωθυπουργός κάλεσε τον κ. Aoun να επισκεφθεί την Ελλάδα το επόμενο χρονικό διάστημα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται
Πότε αναμένεται η πρώτη πληρωμή
Η νέα αύξηση θα εφαρμοστεί από την 1η Απριλίου
Το ιστορικό των αυξήσεων και το πλέγμα μέτρων για την ενίσχυση του εισοδήματος
Το μήνυμα της Αμερικανίδας πρέσβειρας για την 25η Μαρτίου
Το μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης
«Η Ελλάδα προχωρά μπροστά παρά τις δυσκολίες»
«Χρόνια πολλά για τη μεγάλη διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου!»
Τι ισχύει με την προσαύξηση, ποιοι τη δικαιούνται
«Η χώρα είναι προετοιμασμένη να ανταπεξέλθει στο κλίμα διεθνούς αστάθειας», τονίζει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup
Στην εισήγησή του στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της ΚΟΕΣ
Στόχος είναι να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς εξοπλισμού
«Ο κόσμος είναι οργισμένος και κάθε μέρα οργίζεται και περισσότερο με αυτά που βλέπει»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξηγεί γιατί δεν προκρίθηκε η μείωση του ΕΦΚ
Σύμφωνα με σχετική έκθεση της Κομισιόν
Μετά την παραίτηση Χαρίτση
Δεν παραιτείται από βουλευτής
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Γιώργου Φλωρίδη για τις συνθήκες στην αίθουσα που ξεκίνησε η δίκη των Τεμπών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.