- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στέφανος Κασσελάκης: Σε δίκη για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες
Του ασκήθηκε ποινική δίωξη
Στέφανος Κασσελάκης: Σε δίκη για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες - Στον επικεφαλής του Κινήματος Δημοκρατίας ασκήθηκε ποινική δίωξη
Ο Στέφανος Κασσελάκης παραπέμπεται σε δίκη για παραβίαση του νόμου περί πόθεν έσχες, μετά την εισαγγελική έρευνα για τη δημοσιοποίηση εγγράφων σχετικά με την ύπαρξη εταιρείας, την οποία διαθέτει στις ΗΠΑ ο κ. Κασσελάκης και από την οποία δόθηκαν χρήματα προς το ταμείο του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να καλυφθούν οικονομικές ανάγκες των εργαζομένων.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργήθηκε από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Δημήτρη Νομικό, ο Στέφανος Κασσελάκης κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως δεν είχε γνώση της σχετικής απαγόρευσης από το νόμο, η οποία δεν επιτρέπει τη συμμετοχή σε εταιρία στο εξωτερικό σε πολιτικούς αρχηγούς.
Σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου 3213/2003, άρθρο 8, παρ. 1 και 3 όπως τροποποιήθηκε με το νόμο 5026/2023, η οποία αναφέρει ότι: «στον Πρωθυπουργό, στους Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό ή Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και όσων λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση, στους Υπουργούς, στους αναπληρωτές υπουργούς και τους Υφυπουργούς, στους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές και όσους διαχειρίζονται τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων ως ανωτέρω, στους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς της Βουλής και της Γενικής Κυβέρνησης, στους περιφερειάρχες και στους Δημάρχους απαγορεύεται η συμμετοχή στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών, που έχουν έδρα πραγματική ή καταστατική στην αλλοδαπή είτε αυτοπροσώπως είτε με παρένθετα πρόσωπα».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
61.000 βεβαιώσεις επιλεξιμότητας μέχρι σήμερα
«Επιθυμούμε να δικαστούμε άμεσα», σημείωσε o βουλευτής
Ακόμη μία αποχώρηση από την Κ.Ο. του κόμματος
«Ταξιδιάρα ψυχή και αιώνια έφηβη, άγγιξες με σεβασμό και τα εικαστικά, ζωγραφίζοντας με πάθος και ευαισθησία» είπε συγκινημένος ο Πρόεδρος της Βουλής
Τι αναφέρει στην επιστολή του
Τι δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του
«Ο στόχος και οι αρχές δεν εκφράζονται από το εναπομείναν σχήμα» σημειώνει
Δίχως τέλος οι αποχωρήσεις - παραιτήσεις από το κόμμα
Γιατί ζητά να ανακληθούν οι άδειες τηλεοπτικών σταθμών των ΗΠΑ
Οι τρεις πυλώνες του οικονομικού προγράμματος της ΕΛΑΣ
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε τον χώρο όπου γεννήθηκε η δημοκρατία με τη σύγχρονη τεχνολογική μετάβαση
Μετά από σύσκεψη έγινε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
«Πρόκειται για αντιπολίτευση υποδίκων;» αναρωτιέται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Παπαστεργίου: «Η ΤΝ χρειάζεται κανόνες που προστατεύουν τους πολίτες και απελευθερώνουν την καινοτομία»
Τι αναφέρουν στην επιστολή τους
Τι πρέπει να προσέξει πριν αποδεχτείτε αλλαγή στους όρους της μίσθωσης
Η επιλογή των σχολικών μονάδων καλύπτει και τις 13 Περιφέρειες της χώρας
Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής στο περιοδικό Fortune Greece
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.