- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Και γιατί ν’ αλλάξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας;
H χώρα έχει Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Το σχόλιο του Μάνου Βουλαρίνου για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και γιατί η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ειναι ακόμα η καλύτερη επιλογή
Ξέρω ότι το ποιος θα είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει συνέπειες αντίστοιχες με το ποιος θα φοράει το περιβραχιόνιο της εθνικής στο ποδόσφαιρο στο επόμενό της παιχνίδι. Ξέρω ότι όποιος κι αν είναι ο κάτοικος του προεδρικού μεγάρου, η ζωή μας δεν θα αλλάξει στο ελάχιστο (εδώ έγινε πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Πάκης του Κωνσταντίνου του Εργατικού και δεν πάθαμε τίποτα), και η σχετική συζήτηση είναι άλλη μια από αυτές για τις οποίες καταναλώνονται ώρες δυσανάλογα πολλές της σημασία τους. Αλλά κάπως με νοιάζει, όπως κάπως με νοιάζει και το ποιος φοράει το περιβραχιόνιο της εθνικής. Θέλω να είναι ένας άνθρωπος σοβαρός, μετριοπαθής, που να μη χώνεται εκεί που δεν τον σπέρνουν, που να έχει επίγνωση του ρόλου του και να μην ντρέπομαι όταν σκέφτομαι ότι αυτός είναι μια από τις εικόνες της Ελλάδας στο εξωτερικό. Κι ακόμα περισσότερο θέλω να μην ξοδευτεί χρόνος σε ατελείωτες συζητήσεις και καυγάδες για ένα θέμα χωρίς πρακτική σημασία, που βολικά θα παραμερίσει τα θέματα που έχουν.
Γι’ αυτό και δεν καταλαβαίνω γιατί να μην παραμείνει πρόεδρος η Κατερίνα η Σακελλαροπούλου.
Χρειάζεται να αλλάξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας;
Είναι σοβαρή, είναι μετριοπαθής, δεν χώνεται εκεί που δεν τη σπέρνουν, έχει επίγνωση του ρόλου της και σίγουρα είναι παραπάνω από επαρκής στην εκπροσώπηση της χώρας σε εθιμοτυπικές συναντήσεις κορυφής. Δεν είναι συμπαθής στα αριστερά και δεξιά άκρα κι αυτό από μόνο του λέει πολλά για το πόσο καλά έχει σταθεί στον ρόλο της. Αν κάτι μπορεί να της προσάψει κανείς σε όλα τα χρόνια που έχει τη θέση της Προέδρου είναι εκείνο το γλέντι μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, δηλαδή πρακτικά τίποτα το σημαντικό.
Στην πραγματικότητα ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης δεν έχει κανέναν λόγο να προτείνει οποιονδήποτε άλλο, εκτός αν επιθυμεί να ρίξει ξύλα στη φωτιά μιας συζήτησης που θα μεταθέσει τον δημόσιο διάλογο μακριά από την κυβερνητική πολιτική. Ή εκτός αν έχει βρει κάποιον που δεν θα φέρει αναστάτωση και που θα είναι διατεθειμένος να ψηφίσει και το ΠΑΣΟΚ (δεν νομίζω να υπάρχει υποψηφιότητα που να ψηφιστεί από τους υπόλοιπους και να μην είναι προβληματική). Κάποια σαν τη Διαμαντοπούλου ας πούμε.
Κατά τα άλλα, η χώρα έχει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και είναι μια πρόεδρος επαρκής και σίγουρα πολύ καλύτερη από προέδρους του παρελθόντος (Πάκης και Σαρτζετάκης έρχονται αμέσως στο μυαλό). Αν ο πρωθυπουργός έχει βρει κάποιον αντίστοιχο ή κάποια αντίστοιχη, ας τον/την προτείνει να ψηφιστεί να τελειώνουμε. Διαφορετικά ας ξαναπροτείνει τη Σακελλαροπούλου, ας εκλεγεί αυτή μόνο με τις ψήφους της ΝΔ κι ας ασχοληθεί με όλα τα υπόλοιπα της διακυβέρνησης που είναι πολύ πιο σημαντικά. Και μπράβο μας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανοιχτή πρόθεση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις παραφυάδες του μόνο κακό μπορεί να κάνει στο ΠΑΣΟΚ
«Σας ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία», δήλωσε ο Πρωθυπουργός στην ΠτΔ
Το πρόγραμμα θα ωφελήσει σχεδόν 30.000 μαθητές
«Σε 6 μήνες η ολοκλήρωσή τους», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών
Το πρόστιμο για κάθε ημέρα καθυστέρησης
To χιουμοριστικό βίντεο του υπουργού Οικονομικών στο TikTok
Θα δώσει το παρών στην τελετή του Ρεπουμπλικανού προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών τη Δευτέρα
Την υποψηφιότητα της Λούκας Κατσέλη, που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζει η Νέα Αριστερά για ΠτΔ
Δεν είναι εποχή για συναινέσεις και δήθεν πολιτικό πολιτισμό
«Θέλουμε υγιείς τράπεζες, αλλά οι τράπεζες έβγαζαν από τη μύγα ξίγκι»
Ο υπουργός Υγείας απάντησε και για τις διαμαρτυρίες της επίσκεψής του στο νοσοκομείο της Άρτας
«Πολλές πρωτοβουλίες και εξελίξεις το 2025»
«Δεν θα συνεργαστούμε με τη ΝΔ» - Ξεκάθαρα μηνύματα έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Στον Πειραιά και τα προάστιά του οι μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών
Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ
Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας ήταν ο δεύτερος σταθμός της επίσκεψης του υπουργού Υγείας
Κεντρικός πυλώνας των ηλεκτρονικών πληρωμών η Ελλάδα
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Μια συζήτηση που έκανε μόνο ζημιά σε θεσμό και σε πρόσωπα
«Στην μεταπολίτευση κάναμε την ανάγκη φιλοτιμία»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.