Πολιτικη & Οικονομια

Τα tweets του Forrest Gump 514

Συγκέντρωση συμπαράστασης για την επιλογή Παυλόπουλου. Οι πλατείες σε όλο τον πλανήτη γεμίζουν κόσμο. 

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 514
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
88464-198631.jpg

Συγκέντρωση συμπαράστασης για την επιλογή Παυλόπουλου

Οι πλατείες σε όλο τον πλανήτη γεμίζουν από κόσμο, που έρχεται αυθόρμητα να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του στην κυβέρνηση της Ελλάδος και τη στήριξη στην επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οι συγκεντρωμένοι ζητούν από την κυβέρνηση να μην τους απογοητεύσει, ούτε να κάνει βήμα πίσω, αλλά να τιμήσει την ψήφο του λαού, ο οποίος την εξέλεξε μεταξύ άλλων για να κάνει πρώτο πολίτη της χώρας τον άνθρωπο που βρήκε τον τρόπο να παρακάμπτει το ΑΣΕΠ και έκανε πραγματικότητα τις «γαλάζιες συνεντεύξεις».

Χιλιάδες πιστοί, αδελφωμένοι, περιέφεραν την Εικόνα της Αγίας Πολιτικής Τριάδας (Καμμένος-Αλέξης-Προκόπης), ζητώντας από τον Θεό της Ελλάδας να τους δίνει ευλογία και φώτιση στον αγώνα ενάντια στους ξένους.


Το δίδαγμα που προκύπτει από την υποψηφιότητα Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας: Κανένας αριστερός δεν νιώθει πραγματικά ασφαλής, εκτός αν περιστοιχίζεται από δεξιούς.


Εκτός αν υπάρχει λογική εξήγηση: Ο Προκόπης Παυλόπουλος μπορεί π.χ. να είναι αριστερόχειρας. Οπότε, με την επιλογή του, εκπληρώνεται εν μέρει η προφητεία των ημερών… Απλώς αντί για «Πρώτη Φορά Αριστερά», θα έχουμε «Πρώτη Φορά Αριστερόχειρας (πρόεδρος)…»


Ας μην ανησυχεί πάντως, ο Ιστορικός του Μέλλοντος, που θα προσπαθεί κάποτε να εξηγήσει πώς διάολο κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπο του Προκόπη Παυλόπουλου...

● Προφανώς σε μερικές δεκαετίες θα αποκαλυφθεί η Αλήθεια. Απλώς, κατά τη διάρκεια του πρωινού, ο Αλέξης Τσίπρας είδε πεντακάθαρα το πρόσωπο του Προκόπη Παυλόπουλου επάνω σε μια φρυγανιά. Και όπως θα έκανε ο καθένας, το εξέλαβε σαν σημάδι από τον Θεό.


Πάντως, η πρόταση Παυλόπουλου μπορεί να θεωρηθεί και χτύπημα κάτω από τη μέση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν του φτάνουν οι δικοί του, θέλει να πάρει με το μέρος του και τους 865.000 που διόρισε ο Προκόπης επί πρωθυπουργίας Καραμανλή!


Όπως και να ’χει, από αύριο αρχίζουν εργασίες επέκτασης στο Προεδρικό Μέγαρο. Είναι επείγον να μεγαλώσει ο χώρος, γιατί το υπάρχον κτίριο δεν μπορεί να καλύψει τις πολιτικές ανάγκες του…

● Δηλαδή, πού θα χωρέσουν όλοι όσοι θα προσλάβει κατά τη διάρκεια της θητείας του;


Τουλάχιστον, τώρα με τον επιφανέστερο υπουργό του καραμανλισμού για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν θα έχουμε πια αγωνία.

● Είναι σίγουρο πλέον ότι η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο ΔΕΝ θα διερευνήσει τις ευθύνες της περιόδου Καραμανλή.

● Αντίθετα, ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει προσωπικό συμφέρον να αποδειχθεί ότι τα στοιχεία του ελλείμματος που άφησε η κυβέρνηση Καραμανλή είναι παραποιημένα...

● Και φυσικά να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση Δολοφονίας του Καραμανλή!


Δηλαδή, έχεις την αγωνία σου, έχεις το άγχος σου με τη διαπραγμάτευση, έχεις όλη την Ευρώπη σε κόντρα...

●...έχεις και τον Πάνο Καμμένο, κατακόκκινο, να πετιέται κάθε τόσο και να τσιρίζει τσιτάτα πατριδεμπορίας με τις δικές σου πλάτες;


Και μια που το έφερε η κουβέντα: υπάρχει κανένας να προσέχει τον Πάνο Καμμένο, εκεί στο Πεντάγωνο;

● Γιατί –πώς να το θέσουμε κομψά;– έχει μια έφεση στο να πιστεύει ό,τι μαλακία διαβάσει στα «ξυπνατερέδικα» sites που μπαίνει...

● Και αν κάποιο από αυτά τα sites γράψει καμιά μέρα ότι η Τουρκία μάς επιτέθηκε ξαφνικά τα μεσάνυχτα, ο υπουργός Άμυνας θα το πιστέψει σίγουρα βάσει του σκεπτικού ότι αφού γράφτηκε στο internet είναι σίγουρα αλήθεια!

● Οπότε, είναι ικανός να διατάξει επίθεση, μόνο και μόνο γιατί το διάβασε π.χ. στο «diegersisellinon.blogspot.com»

● Υ.Γ. «Ξυπνατερέδικο Site»: Το site που διαχειρίζεται κάποιος με αϋπνία. Ο οποίος κατέχει τη μία και μοναδική αλήθεια και γι’ αυτό δεν σταματάει να μας προτρέπει να ξυπνήσουμε κι εμείς, ώστε να μοιραστεί αυτή την Αλήθεια μαζί μας. Έστω και ως κλύσμα.


Υπάρχει ένας σίγουρος τρόπος να καταλάβεις αν πράγματι οι εξελίξεις στο Eurogroup είναι σοβαρές: Όταν καμιά ξένη εφημερίδα δεν σχολιάζει πλέον το ντύσιμο του Γιάνη Βαρουφάκη...


Δείπνο αντι-Σαμαρικών. Στη συνέχεια «αντι-δείπνο» Σαμαρικών.

● Κοινώς, μέχρι να ξεμπερδέψουν οι νεοδημοκράτες με τον «άνθρωπο-που-επέλεξε-να-τον-εκπροσωπεί-η-Σοφία-Βούλτεψη» θα έχουν αποκτήσει όλοι τη σιλουέτα του Δάνη Τζαμτζή.


Απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας

Προβολατζής σε κινηματογράφο που παίζει τις «50 αποχρώσεις του γκρι»


Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας

Δεδομένου ότι πρόκειται να κατατεθούν δύο νομοσχέδια με τη διαδικασία του υπερεπείγοντος, πώς ξέρουμε ποιο υπερεπείγει περισσότερο από το άλλο;


Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για...

«Φιλυόμενοι: Τα ζευγάρια που φιλιούνται στις κυλιόμενες σκάλες, επειδή η διαφορά ύψους ανάμεσα στα σκαλοπάτια τους φέρνει πρόσωπο με πρόσωπο.


image

Η Μετάφραση της εβδομάδας

Αλέξης Τσίπρας «Άκουσα με ενδιαφέρον την πρόταση για αριστερό Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όμως η Αριστερά δεν είναι αλαζονική και δεν διεκδικεί αξιώματα».

Μετάφραση Βαριέμαι να βρω κανένα πιο σοβαρό επιχείρημα υπέρ του Παυλόπουλου…

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ