- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Eurogroup: Το κοινό ανακοινωθέν που δεν ανακοινώθηκε
Όλο το παρασκήνιο της ρήξης από το Reuters
Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters δημοσιεύει αποκλειστικά το κείμενο του προσχεδίου που είχε ετοιμάσει το έκτακτο Eurogroup και το οποίο θα ανακοινώνοντας αν βρισκόταν κοινό έδαφος μεταξύ Βρυξελλών και Αθήνας. Σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο, το κείμενο ανέφερε: «Σήμερα το Eurogroup ενημερώθηκε για την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα και για τις δυνατότητες προσαρμογής στο υφιστάμενο πρόγραμμα. Σε αυτό το πλαίσιο, το Eurogroup συμμετείχε σε έναν έντονο και εποικοδομητικό διάλογο με τις ελληνικές αρχές. Οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν τη δέσμευσή τους για ευρύτερες και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις με στόχο τη βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης της χώρας. Παράλληλα, οι ελληνικές αρχές επανέλαβαν ότι δεσμεύονται κατηγορηματικά από όλες τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους πιστωτές τους. Πάνω σε αυτή τη βάση, θα αρχίσει ο διάλογος για τις τεχνικές λεπτομέρειες του μεταρρυθμιστικού προγράμματος. Οι ελληνικές αρχές συμφώνησαν να εργαστούν στενά και εποικοδομητικά με τους θεσμούς για να διερευνήσουν τις δυνατότητες παράτασης και επιτυχούς ολοκλήρωσης του παρόντος προγράμματος λαμβάνοντας υπόψη τα σχέδια της νέας κυβέρνησης. Με επιτυχή κατάληξη, αυτό θα γεφυρώσει το χρόνο για τις ελληνικές αρχές και το Eurogroup για να εργαστούν σε πιθανές νέες συμβατικές συμφωνίες. Ο διάλογος θα συνεχιστεί στο επόμενό μας ραντεβού στις 16 Φεβρουαρίου».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ισχύς των εξοπλισμών και ο κίνδυνος να χαθεί ο δρόμος του διαλόγου
Ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος τόνισε ότι στόχος είναι oι πολύ μεγάλες περιουσίες
Ο υφυπουργός Υγείας ανακοίνωσε άμεση ενίσχυση - Μείωση αναμονών στα χειρουργεία και πλήρης ψηφιοποίηση της λίστας
Η αναφορά στη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα
Οι δηλώσεις για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
«Οι αριθμοί είναι χρήσιμοι μόνο όταν τους χρησιμοποιούμε για να καταλάβουμε και να ερμηνεύσουμε την πραγματικότητα - όχι για να την παρερμηνεύσουμε» σημειώνει
«Δεν το είχα στο πρόγραμμα, αλλά...», έγραψε ο πρωθυπουργός
Η συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν και οι θεματικές
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έξι διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε ορίζοντα τριετίας
Η άτυπη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι
Όσα ανέφερε για τη δράση των ΚΟΜΥ
Πρωτοβουλία Μακρόν για τη διαστημική διακυβέρνηση, την ασφάλεια και την τεχνολογία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά απαντήσεις για την πρόσβαση της Ελλάδας στον πηγαίο κώδικα του αμυντικού συστήματος
Στο επίκεντρο οι κανόνες για τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες
Η επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση και το παράδοξο της επίκλησης μιας πολιτικής ατζέντας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.