- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης: Το Δημόσιο αναλαμβάνει την πλήρη αποκατάσταση της πολυκατοικίας στους Αμπελόκηπους
Το πλάνο για τους ενοίκους μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα
Έκρηξη στους Αμπελόκηπους: Συνάντηση Μητσοτάκη με τους ενοίκους της πολυκατοικίας - Το Δημόσιο αναλαμβάνει την πλήρη αποκατάσταση - Το πλάνο για τους ενοίκους μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι το Δημόσιο θα αναλάβει την πλήρη αποκατάσταση της πολυκατοικίας στους Αμπελόκηπους, η οποία υπέστη σοβαρές ζημιές από την έκρηξη βόμβας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα (22.11) το πρωί συνάντηση με τους κατοίκους της πολυκατοικίας στην οδό Αρκαδίας στους Αμπελόκηπους. Στην πολυκατοικία υπάρχουν 44 ακίνητα συμπεριλαμβανομένων 9 επαγγελματικών χώρων. Όπως είπε ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει ιδιωτική δωρεά από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Παράλληλα, οι ένοικοι θα αποζημιωθούν για την οικοσκευή τους που καταστράφηκε.
Έκρηξη στους Αμπελόκηπους: Οι προβλέψεις για τους ενοίκους μέχρι την αποκατάσταση της πολυκατοικίας
Για τους 9 έως 12 μήνες που εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν οι εργασίες στην πολυκατοικία, οι ιδιοκτήτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα στη χορήγηση στεγαστικού επιδόματος για την εύρεση κατοικίας προς ενοικίαση και τη μετεγκατάσταση στις κατασκηνώσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στον Άγιο Ανδρέα. Οι ενοικιαστές, καθώς θα αναζητούν νέα στέγη, θα μπορούν να διαμείνουν στις κατοικίες του Αγίου Ανδρέα έως το τέλος Μαρτίου 2025. Επίσης, για όσους από τους ιδιοκτήτες και τους ενοικιαστές το επιθυμούν, εξετάζεται το ενδεχόμενο να παραταθεί η διαμονή τους στο ξενοδοχείο όπου στεγάζονται σήμερα με κρατική δαπάνη, μέχρι την εύρεση σπιτιού προς ενοικίαση.
Τα έξοδα της μεταφοράς της οικοσκευής των ιδιοκτητών σε χώρο που θα υποδειχθεί από τους ίδιους θα καλυφθούν από το κράτος, ενώ διευκόλυνση θα υπάρξει και για τους ενοικιαστές. Ειδική μέριμνα αναμένεται να υπάρξει και για όσους έχουν υποστεί ζημιά στην άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας που σχετίζεται με την πολυκατοικία.
Από το Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής ορίστηκε σύνδεσμος επαφής με τους κατοίκους για τα όποια προβλήματα προκύπτουν, ενώ σε διαρκή επικοινωνία βρίσκεται μαζί τους η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Την αναλυτική παρουσίαση του πλαισίου κρατικής αρωγής έκανε στους πληγέντες ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.
Μητσοτάκης: Μπορούμε να σας υποστηρίξουμε από τώρα μέχρι που να ξανακατασκευαστεί η πολυκατοικία
«Καταλαβαίνω πόσο δύσκολη και σοκαριστική πρέπει να ήταν αυτή η εμπειρία. Κληθήκαμε και εμείς να διαχειριστούμε μία κατάσταση την οποία δεν την είχαμε αντιμετωπίσει πάλι, με ένα ουσιαστικά τρομοκρατικό χτύπημα το οποίο δεν εκδηλώθηκε όπως ήταν ευτυχώς προγραμματισμένο, όμως είχε τραγικές επιπτώσεις ως προς τη δική σας καθημερινότητα και τις περιουσίες σας, μια πλήρη διαταραχή του τρόπου με τον οποίον ζούσατε. Γι' αυτό και σκύψαμε πάνω στο πρόβλημα και θα θέλαμε σήμερα να σας παρουσιάσουμε ένα πλαίσιο παρεμβάσεων, βραχυπρόθεσμο αλλά και μακροπρόθεσμο», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους κατοίκους της πολυκατοικίας και πρόσθεσε:
«Αυτό το οποίο μπορώ εγώ να σας πω - πριν δώσω το λόγο στον Άκη και στη Σοφία, να σας πούμε πώς μπορούμε να σας υποστηρίξουμε από τώρα μέχρι που να ξανακατασκευαστεί η πολυκατοικία - είναι ότι έχω εξασφαλίσει μία δωρεά από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ώστε να κάνει όλες τις παρεμβάσεις οι οποίες χρειάζονται στην πολυκατοικία το συντομότερο δυνατόν ως προς τη στατικότητά της, λαμβάνοντας υπόψη και τη μελέτη και τη δουλειά που έχει κάνει το Τεχνικό Επιμελητήριο, ώστε όσο το δυνατόν πιο σύντομα να μπορείτε να επανέλθετε στην κανονική σας ζωή και να αποκαταστήσουμε την πολυκατοικία και να την κάνουμε και καλύτερη από ό,τι ήταν πριν. Οπότε, αυτό είναι κάτι το οποίο θέλω να το δρομολογήσουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα και μας μένουν, προφανώς, όλες οι διαδικασίες οι οποίες πρέπει να γίνουν για να σας υποστηρίξουμε από τώρα μέχρι που να παραδοθεί η πολυκατοικία».
Με τη σειρά του ο κ. Αντώνης Ψαρουδάκης υπογράμμισε: «τώρα που είμαστε πιο ψύχραιμοι αντιλαμβανόμαστε ότι το κράτος όταν θέλει μπορεί να στέκεται δίπλα στον πολίτη, γιατί στην αρχή κι εμείς ήμασταν απελπισμένοι και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ. Θέλουμε να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία, γιατί είχαμε μία άμεση επικοινωνία με τον κ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος στάθηκε κοντά μας, τον κ. Παπαγεωργίου ο οποίος στάθηκε και στέκεται ακόμα κοντά μας και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ για όλο το ενδιαφέρον που έχει δείξει και την αποκατάσταση που έκανε στους πληγέντες με τη στέγη και τη σίτιση. Και ιδιαίτερη μνεία στη Διοικήτρια του Αστυνομικού Τμήματος Αμπελοκήπων, η οποία δεν στάθηκε μόνο σαν επαγγελματίας, αλλά και σαν άνθρωπος, δηλαδή είναι απίστευτο. Η Χριστίνα μας, εμείς τη λέμε Χριστίνα πια».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι είπε πάνω στο θέμα των φοροαπάλλαγών
Έως 2.000 ευρώ τα πρόστιμα
Μητέρα, βουλευτής, υφυπουργός: Η καθημερινότητα της Σέβης Βολουδάκη
Σκληρή απάντηση του γραμματέα της ΝΔ στις εξαγγελίες Ανδρουλάκη για δωρεάν εισιτήρια
Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλά για το πάρκο Ριζάρη, τη Βασιλίσσης Όλγας και την καθαριότητα στην πόλη
Σκληρή επίθεση για το δάνειο των 75 εκατ. ευρώ - Προειδοποιήσεις για κίνδυνο «μνημονίου» στον Δήμο Αθηναίων
Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
Η αναφορά του πρωθυπουργού στο Game 5 ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και στα περί πρόωρων εκλογών
Οι επενδύσεις στην ενέργεια κλειδί για την ανταγωνιστικότητα
Παράλληλα έθεσε και το δίλημμα της ηγεσίας της χώρας
Ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε έφ όλης της ύλης
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέτει στο επίκεντρο τα θέματα που απασχολούν τους νέους και τις νέες
Ο λαϊκισμός επιστρέφει συνήθως μεταμφιεσμένος σε κάτι νέο, πιο σύγχρονο και πιο ελκυστικό. Στην ουσία του όμως παραμένει ο ίδιος: η υπόσχεση ότι η πραγματικότητα μπορεί να προσαρμοστεί στις επιθυμίες μας
Πότε θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου
Tι αναφέρει το υπουργείο υποδομών
Τα κοινά σημεία μεταξύ ΕΛ.Α.Σ. και Ελπίδας για τη Δημοκρατία και η υποβάθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Με αφορμή την έρευνα του think tank WeSolve και της εταιρείας δημοσκοπήσεων PRORATA S.A. για τις τάσεις και τις προκλήσεις της Gen Z
Το κύριο επιτόκιο αυξάνεται από το 2% στο 2,25%
«Σήμερα, η Ελλάδα καταγράφει τις λιγότερες ελλείψεις φαρμάκων στην Ευρώπη», τόνισε ο υπουργός Υγείας
«Δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, δεν υποστηρίζω κανένα κόμμα», είπε απαντώντας στα σενάρια ένταξής του στην ΕΛΑΣ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.