- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Κασσελάκης: Οι βουλευτές που παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποιούν το πραξικόπημα
Εμφανίστηκε κατηγορηματικός ως προς τις δυνητικές συνεργασίες
Κασσελάκης: Οι βουλευτές που παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποιούν το πραξικόπημα
Για τα σχέδια του και το νέο πολιτικό φορέα που θα δημιουργήσει μίλησε απόψε στον Alpha ο Στέφανος Κασσελάκης, τονίζοντας πως οι βουλευτές που παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποιούν το πραξικόπημα.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει αποστασία από τη δημοκρατία. Όσα έγιναν στο συνέδριο είναι παράνομα και έχουμε στοιχεία ότι είχαμε μια μεγάλη πλειοψηφία που ήθελαν την επανεκλογή μου» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης επίσης για το έκτακτο συνέδριο και πρόσθεσε ότι όσοι βουλευτές παραμείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά νομιμοποιούν ένα πραξικόπημα.
Στην ερώτηση ότι ο ίδιος καλούσε τους βουλευτές που πήγαν στη Νέα αριστερά να παραδώσουν τις έδρες τους και ότι τώρα άλλαξε στάση, ο κ. Κασσελάκης είπε ότι όσα έγιναν στο συνέδριο είναι πρωτοφανή, δεν έχουν προηγούμενο και ότι «είναι άλλο να φεύγεις επειδή έχασες και άλλο να σε διώχνουν επειδή κέρδισες».
Ωστόσο, εμφανίστηκε κατηγορηματικός ως προς τις δυνητικές συνεργασίες, λέγοντας πως «ό,τι προκύψει από αυτό το κίνημα δεν θα συνεργαστεί με την ΝΔ». «Ήδη έχουν αρχίσει οι προβοκάτσιες. Δεν πρόκειται να συνεργαστώ με την ΝΔ» ξεκαθάρισε, ενώ για την οργανωτική δομή του νέου κόμματος, «θα στηθεί και δια ζώσης και διαδικτυακά όπως ευχόμουν να είχε συμβεί και στον ΣΥΡΙΖΑ» παρατήρησε, αν και «αποφάσισαν μερικοί να διακόψουν αυτήν την μεγάλη αλλαγή», δήλωσε.
Ο τίτλος του: www.todikomaskinima.gr
Ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε στην αναμενόμενη αυτή κίνηση, μετά το οριστικό τέλος του από τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς βέβαια ακόμη να έχει καταλήξει σε ονομασία για το νέο του κόμμα.
Η ανάρτηση Κασσελάκη
Είμαι εδώ.
Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια τόσες χιλιάδες άνθρωποι συντάχθηκαν γύρω από την ίδια ιδέα: Να επιστρέψει η Δημοκρατία στο κόμμα τους. Οι λίγοι αποφάσισαν χωρίς εμάς.Οι πολλοί προχωράμε χωρίς αυτούς.Για την επιστροφή της πραγματικής Δημοκρατίας στη χώρα μας.Για τη Δημοκρατία των θεσμών, της διαφάνειας, της δικαιοσύνης, της αξιοκρατίας.Για να αλλάξουν όλα στη χώρα.
Για να πάψει η Ελλάδα να είναι ουραγός της Ευρώπης.Για να πάψει η ζωή μας να είναι ουραγός των ονείρων μας.Από τη χρεοκοπία μέχρι σήμερα, αυτός ο λαός πέρασε δύσκολα, πάλεψε, πόνεσε, όμως δεν είδε τους καρπούς των κόπων του στην πραγματική του ζωη.Ήρθε η ώρα.
Να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο όραμα για τη χώρα.Να θέσουμε έναν καινούργιο εθνικό στόχο.Την αναγέννηση της πατρίδας μας και της ζωής μας.Ένα κράτος απ’ την αρχή.Βαθιά κοινωνικό, λειτουργικό, σύγχρονο, ευρωπαϊκό.Μια κοινωνία απ’ την αρχή.Αληθινά προοδευτική, αλληλέγγυα, συμμετοχική, συμπεριληπτική.Μια ζωή απ’ την αρχή.Με ισότιμες ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες ώστε να προοδεύσουν και να πετύχουν στον τόπο τους.Μια Ελλάδα στην οποία θα επιστρέψουν οι νέοι που έδιωξε.Μια Ελλάδα στην οποία οι πολίτες θα ζουν με καλύτερες αμοιβές και ισχυρό κοινωνικό κράτος. Με αξιοπρέπεια και περηφάνια. Μια Ελλάδα απ’ την αρχή.
Δεσμεύτηκα ότι τον επίσημο τίτλο του νέου κόμματος θα τον επιλέξετε εσείς, τα μέλη του.Ως την ιδρυτική μας διακήρυξη, «Το δικό μας κίνημα» είναι το όνομα γύρω από το οποίο ενωνόμαστε.Ένα όνομα που το «δείξατε» εσείς.Με την πρωτοφανή αυτο-οργάνωση, τον εθελοντισμό, την κινητοποίηση, τη δράση σας, την επιμονή σας για Δημοκρατία.
Στο www.todikomaskinima.gr δεχόμαστε τις εγγραφές μελών.Και τις σκέψεις, τις προτάσεις, τις απόψεις σας, τους τομείς ενδιαφέροντός σας, τη συμμετοχή σας.Και φυσικά, τις προτάσεις για το όνομα του κόμματός μας.Για να συνδιαμορφώσουμε το πρόγραμμά μας και τις δράσεις μας.Τώρα θα γίνει πράξη αυτό που παλεύαμε και ονειρευόμασταν.Όλη η δύναμη στη βάση.Όλη η δύναμη στα μέλη και τους φίλους.Γιατί η Δημοκρατία που θέλουμε για τη χώρα μας, ξεκινάει από τη Δημοκρατία που έχουμε στο σπίτι μας.Στο νέο, προοδευτικό, συμμετοχικό μας σπίτι. »
Ένα κίνημα γεννιέται. Από εσάς. Από την κοινωνία. Από την ανάγκη για το καινούργιο. Το δικό μας...
Posted by Στέφανος Κασσελάκης - Stefanos Kasselakis on Wednesday, November 13, 2024
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δύσκολες διαπραγματεύσεις και αδιέξοδο στις Βρυξέλλες
Νέο προσωπικό στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα»
Στο 85% η ανησυχία για την ακρίβεια
Εφόσον υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν το ύψος της οφειλής
«Να είστε πολύ προσεκτικός γιατί βρέθηκαν και οστά των παιδιών μου»
Καλύφθηκαν και οι 10.000 θέσεις ειδικότητας - Επανεκκίνηση των προγραμμάτων «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
«Η ερμηνεία της, ιδιαίτερα, στην τηλεοπτική σειρά Λωξάντρα, έπλασε μία από τις εμβληματικότερες παρουσίες στην τηλεόραση»
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Στήσατε συνομωσία πάνω σε μία εθνική τραγωδία»
Εύσημα Γκεοργκίεβα στην Ελλάδα για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων
Γιατί έπεσε άσφαλτος στο σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαία
Παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προσύνοδο του PES για την ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς εξελίξεις
«Θα οργανώσουμε επιχειρήσεις για να τους πετάξουμε έξω» δηλώνει ο υπουργός
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τα μέτρα στήριξης, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την προστασία των ανηλίκων
«Δεν θα δεχθούμε περικοπές σε κρίσιμους πυλώνες» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η επανέναρξη του Great Sea Interconnector (GSI) και οι πιθανές επιλογές της Άγκυρας
Η παραδοχή του Αμερικανού προέδρου και το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Στα 1,35 ευρώ το λίτρο για τους δικαιούχους του επιδόματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.