- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Βαρουφάκης συναντά τον «δόκτορα» Σόιμπλε
Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε βέβαιος για την αλληλεγγύη της Γερμανίας
«Είμαι σίγουρος ότι ο Δρ Σόιμπλε, η κυρία Μέρκελ και όλοι στη Γερμανία θα δείξουν αλληλεγγύη», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στη γερμανική ραδιοτηλεόραση ARD. «Δεν είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας ή της Ελλάδας να επιδεινωθεί η κατάσταση» πρόσθεσε. Ο Έλληνας υπουργός αποκάλεσε τον κ. Σόιμπλε «δόκτορα», διότι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών είναι κάτοχος διδακτορικού στα Νομικά. Η δήλωση έγινε λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση των δύο υπουργών στο Βερολίνο. Ο υπουργός Οικονομικών θα συναντήσει, επίσης, τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, και τον γερμανό υφυπουργό Εργασίας Γεργκ Άσμουσεν.
Εν τω μεταξύ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Die Zeit» ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι ένα «Σχέδιο Μέρκελ» θα ενώσει τους λαούς της Ευρώπης. «Είμαι υπουργός Οικονομικών ενός χρεοκοπημένου κράτους» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος στη γερμανική εφημερίδα. Μιλώντας για την ελληνική κρίση ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστήριξε ότι η Ευρώπη δεν ήταν προετοιμασμένη για κάτι τέτοιο με αποτέλεσμα να πάρει αποφάσεις οι οποίες αντί να βελτιώνουν την κατάσταση την χειροτέρευσαν. Παρομοίωσε την Ε.Ε. ως έναν εθισμένο τζογαδόρο που συνεχίζει να πετάει χρήματα. Κληθείς να σχολιάσει το ότι η ελληνική οικονομία τελευταία αναπτύσσεται, ο κ. Βαρουφάκης απαντά: «Ίσως, καθαρά στατιστικά. Στην πραγματικότητα, όμως, τα εισοδήματα και οι τιμές πέφτουν» . Υποστηρίζει δε πως οι ισχύουσες πολιτικές αντιμετώπισης της κρίσης έχουν ενισχύσει πολιτικές δυνάμεις της ακροδεξιάς σε ολόκληρη την Ευρώπη. «Χρειαζόμαστε αλλαγή πορείας», είπε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έξι διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε ορίζοντα τριετίας
Η άτυπη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι
Όσα ανέφερε για τη δράση των ΚΟΜΥ
Πρωτοβουλία Μακρόν για τη διαστημική διακυβέρνηση, την ασφάλεια και την τεχνολογία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά απαντήσεις για την πρόσβαση της Ελλάδας στον πηγαίο κώδικα του αμυντικού συστήματος
Στο επίκεντρο οι κανόνες για τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες
Η επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση και το παράδοξο της επίκλησης μιας πολιτικής ατζέντας
«Η σύγκλιση δεν μπορεί να είναι σύνθημα στα χείλη των δημαγωγών» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Τα νέα ποσά, οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες
Πλήρης αποκατάσταση ζημιών και διασφάλιση της ασφάλειας για την επανέναρξη μετροπόντικα
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας μετά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ανάσυρση της δικογραφίας των «αδιευκρίνιστων» ποσών
Πώς αυξάνεται το πλαφόν ανά πενταετία
Συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας για τις οικονομικές εξαγγελίες και την εσωκομματική επικαιρότητα
Δείτε την αναλυτική λίστα
Επίσκεψη και στο υπό ανέγερση Μουσείο Ολοκαυτώματος - «Μάθημα για τους ζωντανούς»
«Πρωτοφανής η πολιτική απάτη του κ. Τσίπρα», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.