- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ρέντσι: «Μήνυμα ελπίδας η νίκη Τσίπρα» (video)
Ελλάδα και Ε.Ε. θα μπορέσουν να συνεννοηθούν
«Η επιτυχία του Αλέξη Τσίπρα στις ελληνικές εκλογές έστειλε μήνυμα ελπίδας σε αντιδιαστολή με τον φόβο», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τη Ρώμη με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Η συνάντηση των δύο πρωθυπουργών στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι.
«Αυτό το μήνυμα προέρχεται από μια γενιά ανθρώπων οι οποίοι ζητούν περισσότερο ενδιαφέρον για όσους υποφέρουν από την κρίση» πρόσθεσε ο κ. Ρέντσι και εκτίμησε ότι υπάρχουν οι συνθήκες για να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ της ΕΕ και της Ελλάδας. Ο Ματέο Ρέντσι ακούγοντας τον κ. Τσίπρα να μιλά Ελληνικά αστειεύτηκε: «Προσπάθησα να παρακολουθήσω όσα ειπώθηκαν στα ελληνικά, αλλά ίσως στο λύκειο δεν μου δίδαξαν καλά τα Αρχαία Ελληνικά».

«Στην Ευρώπη υπάρχουν αρκετοί διχασμοί για να δημιουργήσουμε έναν ακόμη ανάμεσα στον Βορρά και στον Νότο. Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε τη συμμαχία της λογικής», δήλωσε από την πλευρά του πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε «οι λαοί μας έχουν υποφέρει τα τελευταία χρόνια. Έχει έρθει η στιγμή για μια αναγκαία στροφή στην Ευρώπη».
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα η Ευρώπη βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και η Ελλάδα θα δουλέψει για να συμβάλει στην αναγκαία αλλαγή πολιτικής. «Πρέπει να έχουμε τον απαραίτητο χρόνο για να ετοιμάσουμε το δικό μας σχέδιο για την ανόρθωση της οικονομίας. Ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο με σαρωτικές μεταρρυθμίσεις», υπογράμμισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα φορολογικά κίνητρα και η μετακόμιση του billionaire
Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η διαδικασία του ελέγχου ήδη ξεκίνησει
Πώς αξιολογούνται τα προγράμματα Μητσοτάκη, EΛ.Α.Σ και Ανδρουλάκη
Στις 3,2 μονάδες πλησιάζει το ΠΑΣΟΚ τον Τσίπρα
Ο Εμανουέλ Μακρόν εγκαινίασε τη διεθνή διάσκεψη για το Διάστημα και κάλεσε πρώτο στο βήμα τον πρωθυπουργό
Τι είπε για φορολόγηση των πλουσίων, εξωτερική πολιτική και ΠΑΣΟΚ
Τι ανέφερε ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα μετά τις αντιδράσεις
Όσα τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η ισχύς των εξοπλισμών και ο κίνδυνος να χαθεί ο δρόμος του διαλόγου
Ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος τόνισε ότι στόχος είναι oι πολύ μεγάλες περιουσίες
Ο υφυπουργός Υγείας ανακοίνωσε άμεση ενίσχυση - Μείωση αναμονών στα χειρουργεία και πλήρης ψηφιοποίηση της λίστας
Η αναφορά στη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα
Οι δηλώσεις για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
«Οι αριθμοί είναι χρήσιμοι μόνο όταν τους χρησιμοποιούμε για να καταλάβουμε και να ερμηνεύσουμε την πραγματικότητα - όχι για να την παρερμηνεύσουμε» σημειώνει
«Δεν το είχα στο πρόγραμμα, αλλά...», έγραψε ο πρωθυπουργός
Η συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν και οι θεματικές
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.