- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Μισέλ Σαπέν προειδοποιεί
Να μην γίνει η Ελλάδα «αγκάθι» στις σχέσεις Παρισιού – Βερολίνου
Το Παρίσι δεν επιθυμεί να έρθει σε κόντρα με το Βερολίνο για το ελληνικό πρόγραμμα, όπως διεμήνυσε με συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν. Τόνισε, εξάλλου, πως μία γαλλο-γερμανική ομοφωνία αποτελεί κλειδί στην επίτευξη συμφωνίας που θα βοηθήσει τους Έλληνες και θα διασφαλίσει ότι θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.«Η Ελλάδα χρειάζεται και το Παρίσι και το Βερολίνο για την επίτευξη συμφωνίας», είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος Υπουργός.
Πάντως, ο κ. Σαπέν είπε ότι το αίτημα της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα για παροχή χρόνου για τη διαπραγμάτευση μίας «νέας συμφωνίας» με τους εταίρους της είναι λογικό, εάν διατυπωθεί γρήγορα, συνοδευόμενο από ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο που μπορεί να εξελιχθεί σταδιακά.
«Δεν υπάρχει λόγος να στρέφει κανείς τις χώρες της Ευρωζώνης τη μία εναντίον της άλλης, και ειδικά όχι τη Γαλλία και τη Γερμανία, διότι ... μία λύση που βοηθά την Ελλάδα ενώ διασφαλίζει ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της θα πρέπει να περάσει από μία συμφωνία ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία», δήλωσε στο Reuters ο κ. Σαπέν. Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι οι σχέσεις του με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι στενότερες από ποτέ, «ώστε να αποφευχθούν παρανοήσεις ή εντάσεις». «Αυτά είναι πράγματα που πρέπει να εξηγήσουμε με φιλικό τρόπο και οι ελληνικές Αρχές μπορούν να κατανοήσουν», υπογράμμισε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ισχύει για τις οικογένειες με νέο εξαρτώμενο τέκνο
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Όσα είπε η υπουργός Παιδείας για τις Πανελλήνιες και τους ψυχολόγους στα σχολεία
Ποιες είναι οι βασικές προϋποθέσεις που λειτουργούν ως «κόφτες»
«Ξεφύλλιζε παρακολουθήσεις στο Μαξίμου», υποστήριξε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Τι είπε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΕΛΑΣ και Βαρουφάκη
11+1 ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Συζήτησαν για ανταγωνιστικότητα και επενδύσεις σε άμυνα και τεχνολογία
Τα πέντε βήματα για την εγγραφή στη νέα πλατφόρμα του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς»
Επτακομματική Βουλή βγάζει η μέτρηση - Εκτός μένουν Λατινοπούλου, Βαρουφάκης, Νίκη και ΣΥΡΙΖΑ
Η ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας κατά του Αντισημιτισμού»
Η απάντηση Τσιπολόνε στον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Παπανδρέου
Ανοιχτή η πλατφόρμα για τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού
Άρθρο του Υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου στην ATHENS VOICE
Κανένα θέμα προσχώρησης ή μετακίνησης προς το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη
Με το νέο νομοσχέδιο αναβαθμίζονται οι τηλεοπτικοί σταθμοί και προστατεύονται οι θέσεις εργασίας
Η Ελλάδα τίθεται πλέον εκτός λίστας των κρατών με μακροοικονομικές ανισορροπίες
8 στις 10 οικογένειες θα λάβουν το έκτακτο επίδομα παιδιού
Η νέα λειτουργία θα ενταχθεί στο MyHealth App
Η σουρεάλ αριστερά, η δεξιά καθίζηση, η πολυτραυματίας κεντροαριστερά και το αγχώδες rebranding
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.