- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άνοιγμα Χάρη Δούκα σε Γερουλάνο και πυρά κατά Μητσοτάκη
Άρχισε η μάχη του β΄γύρου στο ΠΑΣΟΚ
Ο Χάρης Δούκας κάλεσε τους άλλους 4 υποψήφιους για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούν μαζί του, με ειδική αναφορά στον Παύλο Γερουλάνο
Ο Χάρης Δούκας μπήκε δυναμικά στη μάχη του β' γύρου των προεδρικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, με αντίπαλο τον Νίκο Ανδρουλάκη που προηγείται κατά περίπου 8 μονάδες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Κυριακής (6/10).
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, αφενός, ο Χάρης Δούκας προσκάλεσε τους άλλους 4 υποψήφιους για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούν μαζί του, κάνοντας το μεγαλύτερο άνοιγμα στον Παύλο Γερουλάνο -που κατέκτησε την τρίτη θέση με ποσοστό 21% και μόλις 858 ψήφους λιγότερες από τον δήμαρχο Αθηναίων- αφετέρου έστρεψε ήδη τα πυρά του κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Άνοιγμα Χάρη Δούκα σε Παύλο Γερουλάνο
«Το αίτημα για αλλαγής ηγεσίας είναι πανίσχυρο και ο κόσμος επέλεξε εμένα να το εκφράσω. Αν ήταν ο Γερουλάνος το ίδιο θα έλεγα» δήλωσε ο Χάρης Δούκας.
Κάλεσε, δε, τους «4» υποψήφιους να συνταχθούν μαζί του. «Θέλω να εκφράσω και τους ψηφοφόρους που επέλεξαν τους άλλους υποψηφίους, γιατί θέλουν να μεγαλώσει το ΠΑΣΟΚ» και γιατί «έχουμε κοινή αγωνία να αλλάξουμε τη χώρα».
Ο Χάρης Δούκας αναφέρθηκε στους «4» με τα μικρά τους ονόματα και επισημαίνοντας τους τομείς που θα μπορούσαν να συνεργαστούν μαζί του, για να καταλήξει στον Παύλο Γερουλάνο:
«Τον εκτιμώ βαθιά τον Παύλο Γερουλάνο. Έχει πολύ δυνατό πρόγραμμα, το οποίο φτιάχνει εδώ και τουλάχιστον επτά χρόνια και το επικαιροποιεί συνέχεια. Μπορούμε να το αξιοποιήσουμε άμεσα» τόνισε.
Ερωτηθείς εάν θα μπορούσε ο κ. Γερουλάνος να είναι ο πρόεδρος της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο ίδιος ο Χάρης Δούκας δεν είναι βουλευτής, ο δήμαρχος Αθηναίων απέφυγε να δώσει απάντηση, ωστόσο αναφέρθηκε εκ νέου στο πρόγραμμα του κ. Γερουλάνου για να καταλήξει: «Ο Παύλος Γερουλάνος θα επιλέξει ο ίδιος ποιος είναι ο ρόλος του».
Σημειώνεται ότι ο Παύλος Γερουλάνος έχει σημείωσε πως δεν θα προχωρήσει σε δήλωση στήριξης υπέρ κάποιου υποψηφίου. Το ίδιο έχει πράξει και ο Μιχάλης Κατρίνης, ενώ η Νάντια Γιαννακοπούλου έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα στηρίξει όποιον είναι απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη. Κλειστά τα χαρτιά της κρατά η Άννα Διαμαντοπούλου.
Από την πλευρά του, ο Χάρης Δούκας μίλησε για την ανάγκη εγκαθίδρυσης ενός συμμετοχικού μοντέλου στο ΠΑΣΟΚ -αντίθετα από το αρχηγοκεντρικό που εφαρμόζεται τώρα.
«Δέχομαι τρομακτική επίθεση από την κυβέρνηση»
Στην ερώτηση για το μήνυμα που έστειλαν οι Αθηναίοι στον δήμαρχό τους (στην Αττική ο Χάρης Δουκας ήρθε 3ος), εκείνος επέμεινε στη θέση ότι μπορεί να κατέχει και τους δύο ρόλους και επιτέθηκε στην κυβέρνηση.
Σε ό,τι αφορά τους δύο ρόλους, ο Χάρης Δούκας έκανε λόγο για «καινοτομία για τη χώρα μας», στα ευρωπαϊκά πρώτυπα.
Παράλληλα, εξαπέλυσε βολές κατά Μαξίμου λέγοντας: «Δέχομαι τρομακτική επίθεση ήδη από τις πρώτες ημέρες, πριν ακόμη αναλάβω καλά καλά».
Ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι η «εκδικητική κυβέρνηση» φρόντισε ώστε να χάσει την Ανάπλαση, καθώς και πόρους -κάτι που έχει δημιουργήσει οικονομική ασφυξία.
Ο Χάρης Δούκας υπογράμμισε ότι στην κυβέρνηση δεν τον θέλουν, γιατί ξέρουν ότι χτυπάει «στην καρδιά το σύστημα Μητσοτάκη», και πως δεν έχουν χωνέψει ακόμα ότι νίκησε «τον εκλεκτό τους για τον Δήμο Αθηναίων».
Υπενθυμίζεται ότι ο Χάρης Δούκας έχει ζητήσει τη διεξαγωγή ντιμπέιτ με τον Νίκο Ανδρουλάκη, κάτι στο οποίο απάντησε θετικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Οι κάλπες για την ανάδειξη ηγεσίας θα στηθούν την Κυριακή (13/10).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν το κράτος παίξει σωστά τον ρόλο του και ο καταναλωτής παίξει σωστά τον δικόν του, τότε δεν χρειάζονται ούτε παρακάλια ούτε πιέσεις. Βέβαια τότε δεν θα υπάρχει και καμάρι για τις τιμές που «ρίχνει η κυβέρνηση»
Τα μέτρα Μητσοτάκη, το στίγμα Τσίπρα και η επέτειος Ανδρουλάκη
Τον κατηγόρησε ότι δεν τήρησε συμφωνίες που είχαν κάνει στο παρελθόν
Σε εφαρμογή από τη Δευτέρα η Εθνική Πρωτοβουλία Μείωσης Τιμών
Οι νεότεροι ψηφοφόροι μπαίνουν στην εκλογική διαδικασία με διαφορετικές εμπειρίες, αξίες και τρόπους ενημέρωσης
Πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την ΕΑΤ
Τέλος οι υπέρογκες επιβαρύνσεις για ασφαλιστική κάλυψη σε καταναλωτικά δάνεια
Απογοήτευση στον εμπορικό κόσμο, με τους καταναλωτές να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα
Αποτίμηση του κυβερνητικού έργου των τελευταίων 7 ετών και κριτική στην αντιπολίτευση
«Σχεδιάζουμε και εκτελούμε ένα πρόγραμμα πολιτισμού, με δύναμη βιώσιμης ανάπτυξης, εξωστρέφειας και συνεργασίας», τόνισε η υπουργός
Στο βίντεο με τη χρήση ΑΙ για animation, ο πρωθυπουργός περιγράφει όλα όσα πέτυχε η χώρα
Η λίστα περιλαμβάνει τρόφιμα, βασικά είδη διαβίωσης και σχολικά είδη
Ο υπουργός Επικρατείας παρέθεσε τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ
Για οργανωμένη και μετρήσιμη παρέμβαση, κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών
«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η ΝΔ κάνει όλα όσα λέει και θα συνεχίσει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Κατέληξε οπαδός της πολιτικής Τσίπρα» απαντά το ΠΑΣΟΚ
«Με μεθοδική δουλειά, αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής στη Δυτική Αττική», δήλωσε ο Περιφερειάρχης
«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερη τόνωση της απασχόλησης», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Στόχος να περιοριστούν οι έμμεσες επιπτώσεις του αυξημένου κόστους μεταφορών στην αγορά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.