Πολιτικη & Οικονομια

Προειδοποίηση της ΕΚΤ

Χωρίς πρόγραμμα δεν θα δανείζει τις ελληνικές τράπεζες

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
86923-175143.jpg

Εάν δεν υπάρξει συμφωνία για την παράταση του ελληνικού προγράμματος (εκπνέει στις 28 Φεβρουαρίου), η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα μπορεί να συνεχίσει να δανείζει τις ελληνικές τράπεζες, δήλωσε σήμερα ο Έρκι Λικάνεν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Φιλανδίας.

Μιλώντας στο φιλανδικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο YLE, είπε πως «εμείς (η ΕΚΤ) έχουμε τους δικούς μας κανόνες και θα ενεργήσουμε βάσει αυτών... Στην παρούσα φάση, η παράταση του ελληνικού προγράμματος θα λήξει στα τέλη Φεβρουαρίου επομένως πρέπει να βρεθεί ένα είδος λύσης, ειδάλλως δε μπορούμε να συνεχίσουμε να δανείζουμε».

Κληθείς να τοποθετηθεί για το ενδεχόμενο ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, απάντησε ότι «μια σημαντική αναδιάρθρωση του χρέους πραγματοποιήθηκε με τους ιδιώτες πιστωτές. Η ΕΚΤ δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει απευθείας ένα κράτος, κάτι που θα ισοδυναμούσε με διαγραφή μέρους τους χρέους σε αυτήν την περίπτωση».

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης: Υπόδειγμα σταθερότητας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο η τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου
Μητσοτάκης: Υπόδειγμα σταθερότητας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο η τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου

Η άτυπη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY