Πολιτικη & Οικονομια

Βενιζέλος: «Ήταν μια βαριά ήττα για το ΠΑΣΟΚ»

Τι είπε στη συνεδρίαση Κ.Ο. και Π.Σ.

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
86733-174796.jpg

Μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος είπε ότι «οι εκλογές ήταν μια βαριά ήττα για το ΠΑΣΟΚ, για την παράταξη, για τη στρατηγική μας και για μένα προσωπικά. Μεταξύ άλλων είπε:

  • Δεν εκτιμήθηκε η προσπάθειά μας ή, στην καλύτερη περίπτωση ακόμη κι αν εκτιμήθηκε, θεωρήθηκε ότι ανήκει στο παρελθόν. Ο λαός εκφράστηκε κατά τρόπο σαφή υπέρ μιας άλλης πολιτικής, με σαφή αλλά και κατά τρόπο ακραία αντιφατικό.
  • Η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι αισθητά μικρότερη, τα καθήκοντα είναι τώρα πολύ απαιτητικά, πέφτει πολλή δουλειά στους ώμους του καθενός από τους βουλευτές μας.
  • Ο λαός εξέφρασε τη δυσφορία του, γιατί υποβλήθηκε στις μεγάλες θυσίες που διαμόρφωσαν αυτό το κεκτημένο που θέλει να διατηρηθεί. Αυτή τη μεγάλη δυσφορία την εξέφρασε κατά τρόπο άνισο, καταλογίζοντάς την πολύ περισσότερο στο ΠΑΣΟΚ παρά στη Νέα Δημοκρατία, που έχει την ιστορική ευθύνη της περιόδου του εκτροχιασμού 2004-2009.
  • Το ΠΑΣΟΚ κλήθηκε να αντιπαλέψει προεκλογικά με την εσωστρέφεια και τη μιζέρια που προκάλεσε η πρωτοφανής πρωτοβουλία του κ. Γιώργου Παπανδρέου και του συνεργατών του. Τα ποσοστά προφανώς δεν θα αθροιζόταν, θα μπορούσαν όμως να πολλαπλασιαστούν.
  • Το πολιτικό περιβάλλον της παράταξης θα ήταν πολύ πιο ελκυστικό και εξωστρεφές, χωρίς την πολιτική, ηθική και αισθητική επιβάρυνση αυτής της εικόνας. Μιας εικόνας που δείχνει αδυναμία συνειδητοποίησης της κατάστασης και των ιδιαιτέρων ευθυνών που έχουν ορισμένα πρόσωπα απέναντι στη χώρα και την παράταξη.
  • Δεν περιμένουμε ούτε προσδοκούμε το αδιέξοδο και πολύ περισσότερο την καταστροφή της χώρας για να ζητήσουμε ρέστα.
  • Δεν είμαστε ούτε μικρόψυχοι, ούτε χαιρέκακοι. Ευχόμαστε το καλύτερο για τη χώρα κι ας το κεφαλαιοποιήσει πολιτικά η νέα κυβέρνηση. Αλλά δεν θα αφήσουμε, όσο εξαρτάται τουλάχιστον από εμάς, να γίνει κάτι χειρότερο.
  • Τώρα για τη νέα κυβέρνηση είναι η περίοδος του μέλιτος και της εύκολης επικοινωνιακής διαχείρισης. Οι θλιβερές νοοτροπίες της περιόδου πριν τη κρίση δυστυχώς όχι μόνο δεν άλλαξαν αλλά επιδεινώθηκαν. Πολλοί γλείφουν τους ισχυρούς της ημέρας. Γλείφουν και περιμένουν. Αυτό αφορά δυστυχώς όχι μόνον εκφραστές συλλογικών και ατομικών συμφερόντων, αλλά ακόμη και θεσμούς πνευματικούς που τους φτύνουν και υποδύονται ότι βρέχει.
  • Σχηματίστηκε μια κυβέρνηση αξιακής και πολιτικής τερατογένεσης με τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
  • Με κοινό παρονομαστή το αντιμνημονιακό μένος τώρα που το ζητούμενο είναι η έξοδος από τα μνημόνια, αλλά πρώτη διεκδίκηση της κυβέρνησης είναι η παράταση της παραμονής στο μνημόνιο.
  • Στα θέματα δημοκρατικών θεσμών, παιδείας, πολιτισμού, ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν υπάρχει κανένα σημείο επαφής των κυβερνητικών εταίρων, πλην της νομής στην εξουσία. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης: Υπόδειγμα σταθερότητας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο η τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου
Μητσοτάκης: Υπόδειγμα σταθερότητας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο η τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου

Η άτυπη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY