- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Teaser για την «καυτή» Κεντρική Επιτροπή η συνεδρίαση για Σπίρτζη
Έρχεται Σαββατοκύριακο με πολλά μποφόρ στην Κουμουνδούρου
ΣΥΡΙΖΑ: Η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για τον Χρήστο Σπίρτζη και οι εξελίξεις που θα φέρει για την Κεντρική Επιτροπή
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για τη διαγραφή - ή μη - του Χρήστου Σπίρτζη αναμένεται να δώσει το κλίμα των επόμενων ημερών στο κόμμα, δρομολογώντας εξελίξεις. Κάτι η υπόθεση του πρώην υπουργού, κάτι οι καταστατικές αλλαγές που πρότεινε ο Στέφανος Κασσελάκης (συμπεριλαμβανομένης και εκείνης περί αλλαγής ονόματος), «σηκώνουν» μποφόρ στο εσωτερικό του κόμματος, με την καταιγίδα να μην αργεί να ξεσπάσει.
Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αναμένεται τις επόμενες ώρες, ο πρόεδρος του κόμματος θα μετρήσει τόσο τις δυνάμεις του, όσο και τις διαθέσεις όσων των αμφισβητούν για όσα προτίθενται να πράξουν το Σαββατοκύριακο. Λέγεται ότι αυτό θα είναι το πρώτο crash test του Στέφανου Κασσελάκη με τον Παύλο Πολάκη και την «Ομάδα των 87». Σε αυτή τη συνεδρίαση θα αποφασιστεί το κείμενο της εισήγησης που θα παρουσιαστεί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Ας σημειωθεί ότι στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τα οικονομικά του κόμματος και τα κομματικά ΜΜΕ, αποχώρησαν 8 μέλη της προερχόμενα από τους «87», εκφράζοντας μέσω κειμένου τους που δόθηκε στη δημοσιότητα, σκληρή κριτική στους χειρισμούς της ηγεσίας.
Αποφάσεις από την «Ομάδα των 87» και δριμύ κατηγορώ Σπίρτζη
Οι «Ομάδα των 87» θα λάβει την Παρασκευή (6.9) τις αποφάσεις της για το τι θα πράξει τελικά στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, συνυπολογίζοντας και την τελική απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για τον Χρήστο Σπίρτζη. Νωρίτερα σήμερα (5.9) ο Χρήστος Σπίρτζης εξαπέλυσε δριμύ «κατηγορώ» κατά του Στέφανου Κασσελάκη, χαρακτηρίζοντάς τον «πολιτικά ανεπαρκή» ενώ τόνισε πως δεν γλιτώνει τις γκάφες.
«Έχει πάρα πολλές ελλείψεις, έχει πολιτική ανεπάρκεια. Αντί να κάνει επεξεργασία προτάσεων έχει μια τάση η επικοινωνία να σχετίζεται με το πρόσωπό του και με θέματα αλλότρια από την πολιτική. Έχετε ξαναδεί πρόεδρο κόμματος μεταμοσύνκτια να κάνει ανάρτηση και να κατηγορεί τον προηγούμενο πρόεδρο για μαύρα ταμεία; Δεν έχει ομάδα να τον γλιτώνει από τις μεγάλες γκάφες» συνέχισε ο πρώην υπουργός και συμπλήρωσε «εγώ φταίω αν εκείνος είναι ανεπαρκής; Το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να φύγει χωρίς να είναι υποψήφιος αλλά για μένα δεν είναι αυτό το ζητούμενο».
Γεροβασίλη: Κεντρική επιλογή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι «να εκδιωχθούν άνθρωποι, να γίνει νομή της εξουσίας»
Σχετικά με το ενδεχόμενο διαγραφής Σπίρτζη, η Όλγα Γεροβασίλη είπε ότι «είναι πρωτοφανές να γίνεται προσπάθεια αποπομπής για διαφορετικές αντιλήψεις που εκφράζονται δημοσίως και αυτό δεν έχει ξανασυμβεί στον χώρο μας. Εκτιμώ ότι είναι πολλές κινήσεις τελευταία αμέσως μετά τις ευρωεκλογές που είναι ρίξεις και διχασμού. Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει επιλέξει ένα μικρό προσωποπαγές κόμμα χωρίς να καταλαβαίνει ότι αυτό περιλαμβάνει και ένα συρρικνωμένο κόμμα. Μου κάνει εντύπωση πως οι άνθρωποι ξεχνάνε τους σημαντικούς υπουργούς της κυβέρνησης Τσίπρα. Μου κάνει εντύπωση πόσο γρήγορα ξεχνιούνται ορισμένα πράγματα και πώς με μια μονοκοντυλιά επειδή έτσι βολεύει στη στιγμή να διαγράφεται μια ιστορία».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Καταθέτουμε έναν Οδικό Χάρτη που εκσυγχρονίζει τη δημόσια ζωή και το πολιτικό σύστημα», τόνισε ο πρωθυπουργός
Στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ, τέταρτη η «Ελπίδα» της Καρυστιανού
«Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε κρίση αξιοπιστίας στην Αριστερά», σημείωσε
Ενισχύεται η ναυπηγική δραστηριότητα στην Ελλάδα
Ποιοι και πώς θα το λάβουν
Ραγδαίες ανακατατάξεις στη Βουλή μετά τη διάλυση της ΚΟ της Νέας Αριστεράς
«Δεν θα συνεργαστούμε με κανέναν από το παλαιό σύστημα»
Η επιστροφή των αρχαιοτήτων αποτελεί ένα ακόμα λαμπρό παράδειγμα των αδελφικών σχέσεων των δύο χωρών
Στο διεθνές συνέδριο «Artificial Intelligence - Consequences and Limits» η Υπουργός Παιδείας
«Δεν αναφέρομαι σε φυλακές», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
«Μειωμένες κατά 12% οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία»
Τι θα γίνει τελικά με τα vouchers διακοπών
«Ο Τσίπρας δεν ανήκει στη σύγχρονη ανανεωτική Αριστερά», τόνισε η βουλεύτρια Φλώρινας
Κρίθηκε ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος
«Η κοινωνική πολιτική κρίνεται εκεί όπου είναι πιο δύσκολο να φτάσει», τόνισε η υπουργός
Στο επίκεντρο η κοινή βούληση Ελλάδας και Παναμά για ενδυνάμωση των διμερών τους σχέσεων
Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών
Στόχος η αναβίωση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.