- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Teaser για την «καυτή» Κεντρική Επιτροπή η συνεδρίαση για Σπίρτζη
Έρχεται Σαββατοκύριακο με πολλά μποφόρ στην Κουμουνδούρου
ΣΥΡΙΖΑ: Η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για τον Χρήστο Σπίρτζη και οι εξελίξεις που θα φέρει για την Κεντρική Επιτροπή
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για τη διαγραφή - ή μη - του Χρήστου Σπίρτζη αναμένεται να δώσει το κλίμα των επόμενων ημερών στο κόμμα, δρομολογώντας εξελίξεις. Κάτι η υπόθεση του πρώην υπουργού, κάτι οι καταστατικές αλλαγές που πρότεινε ο Στέφανος Κασσελάκης (συμπεριλαμβανομένης και εκείνης περί αλλαγής ονόματος), «σηκώνουν» μποφόρ στο εσωτερικό του κόμματος, με την καταιγίδα να μην αργεί να ξεσπάσει.
Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αναμένεται τις επόμενες ώρες, ο πρόεδρος του κόμματος θα μετρήσει τόσο τις δυνάμεις του, όσο και τις διαθέσεις όσων των αμφισβητούν για όσα προτίθενται να πράξουν το Σαββατοκύριακο. Λέγεται ότι αυτό θα είναι το πρώτο crash test του Στέφανου Κασσελάκη με τον Παύλο Πολάκη και την «Ομάδα των 87». Σε αυτή τη συνεδρίαση θα αποφασιστεί το κείμενο της εισήγησης που θα παρουσιαστεί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Ας σημειωθεί ότι στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τα οικονομικά του κόμματος και τα κομματικά ΜΜΕ, αποχώρησαν 8 μέλη της προερχόμενα από τους «87», εκφράζοντας μέσω κειμένου τους που δόθηκε στη δημοσιότητα, σκληρή κριτική στους χειρισμούς της ηγεσίας.
Αποφάσεις από την «Ομάδα των 87» και δριμύ κατηγορώ Σπίρτζη
Οι «Ομάδα των 87» θα λάβει την Παρασκευή (6.9) τις αποφάσεις της για το τι θα πράξει τελικά στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, συνυπολογίζοντας και την τελική απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για τον Χρήστο Σπίρτζη. Νωρίτερα σήμερα (5.9) ο Χρήστος Σπίρτζης εξαπέλυσε δριμύ «κατηγορώ» κατά του Στέφανου Κασσελάκη, χαρακτηρίζοντάς τον «πολιτικά ανεπαρκή» ενώ τόνισε πως δεν γλιτώνει τις γκάφες.
«Έχει πάρα πολλές ελλείψεις, έχει πολιτική ανεπάρκεια. Αντί να κάνει επεξεργασία προτάσεων έχει μια τάση η επικοινωνία να σχετίζεται με το πρόσωπό του και με θέματα αλλότρια από την πολιτική. Έχετε ξαναδεί πρόεδρο κόμματος μεταμοσύνκτια να κάνει ανάρτηση και να κατηγορεί τον προηγούμενο πρόεδρο για μαύρα ταμεία; Δεν έχει ομάδα να τον γλιτώνει από τις μεγάλες γκάφες» συνέχισε ο πρώην υπουργός και συμπλήρωσε «εγώ φταίω αν εκείνος είναι ανεπαρκής; Το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να φύγει χωρίς να είναι υποψήφιος αλλά για μένα δεν είναι αυτό το ζητούμενο».
Γεροβασίλη: Κεντρική επιλογή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι «να εκδιωχθούν άνθρωποι, να γίνει νομή της εξουσίας»
Σχετικά με το ενδεχόμενο διαγραφής Σπίρτζη, η Όλγα Γεροβασίλη είπε ότι «είναι πρωτοφανές να γίνεται προσπάθεια αποπομπής για διαφορετικές αντιλήψεις που εκφράζονται δημοσίως και αυτό δεν έχει ξανασυμβεί στον χώρο μας. Εκτιμώ ότι είναι πολλές κινήσεις τελευταία αμέσως μετά τις ευρωεκλογές που είναι ρίξεις και διχασμού. Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει επιλέξει ένα μικρό προσωποπαγές κόμμα χωρίς να καταλαβαίνει ότι αυτό περιλαμβάνει και ένα συρρικνωμένο κόμμα. Μου κάνει εντύπωση πως οι άνθρωποι ξεχνάνε τους σημαντικούς υπουργούς της κυβέρνησης Τσίπρα. Μου κάνει εντύπωση πόσο γρήγορα ξεχνιούνται ορισμένα πράγματα και πώς με μια μονοκοντυλιά επειδή έτσι βολεύει στη στιγμή να διαγράφεται μια ιστορία».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την επέμβαση ανέλαβε επιτυχώς ο χειρουργός κ. Καπίρης
Στην Ισπανία βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Η Μυρτώ διασωληνώθηκε από τους γιατρούς στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς πριν πεθάνει», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Η επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ κατατέθηκε στις 31 Μαρτίου από την Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ Α. Μπαλτά
«Η παραίτηση Λαζαρίδη είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής κατακραυγής» σημειώνει η Κουμουνδούρου
«Η ομολογία του ότι εξαπάτησε το δημόσιο δεν ήταν για τον κ. Μητσοτάκη λόγος αποπομπής» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
Η δήλωση παραίτησης από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης
«Είναι παράδοξο να έχει αποπέμψει τρεις υπουργούς οι οποίοι δηλώνουν αθώοι, αλλά να κρατά τον Λαζαρίδη»
Το νέο άρθρο του πρώην πρωθυπουργού που φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες
Τα νεότερα για την κατάσταση του υφυπουργού
«Το μόνο ερώτημα που έχω είναι το γιατί υπήρξε όλη αυτή η συμπεριφορά εκ μέρους της Εισαγγελέως» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
«Είναι σαφές ότι ήταν παράτυπο» είπε η πρώην υπουργός για την υπόθεση του πτυχίου
«Μετά από 75 μάρτυρες, αν δεν προκύπτει κάτι, δεν υπάρχει υπόθεση»
Διευκρινίζει ότι η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση μέσω ΦΕΚ
Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το σήμερα είναι ότι πλέον στο ποτάμι της «τοξικότητας» προστίθενται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Παραμένει διασωληνωμένος»
«Πρέπει κάποιοι που δολοφονούν χαρακτήρες να κοιταχτούν στον καθρέφτη - Θα κερδίσει τη μάχη ο Γιώργος Μυλωνάκης»
«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι λόγια του αέρα» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη
Παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.