- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Διαμαντοπούλου: Τα ισχυρά δημόσια πανεπιστήμια μπορούν να ανταγωνιστούν τους πάντες
Τι είπε η υποψήφια πρόεδρος για την αποχώρηση της Μιλένας Αποστολάκη από την προεκλογική κούρσα
Άννα Διαμαντοπούλου: Η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τα δημόσια πανεπιστήμια - Τι είπε για την αποχώρηση της Μιλένας Αποστολάκη από την προεκλογική κούρσα
Η Άννα Διαμαντοπούλου παραχώρησε σήμερα (25.7) στον Αθήνα 9,84 και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα δημόσια και τα μη κρατικά πανεπιστήμια.
«Χρειάζεται να δημιουργήσουμε ισχυρά δημόσια πανεπιστήμια εξωστρεφή με υψηλή ποιότητα που να καλύπτουν τις νέες ειδικότητες και τα νέα προσόντα που απαιτεί ο 21ος αιώνας. Τα ισχυρά δημόσια πανεπιστήμια μπορούν να ανταγωνιστούν τους πάντες. Η κυβέρνηση δεν προχώρησε τις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε στο δημόσιο πανεπιστήμιο» είπε αρχικά η Άννα Διαμαντοπούλου, σημειώνοντας ότι είναι υποκριτικό να αφήνουμε αρρύθμιστο το πλαίσιο για τα ιδιωτικά κολέγια, την ίδια ώρα που παρέχουν πτυχία με θεμελιωμένα επαγγελματικά δικαιώματα.
Η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη ήταν υπέρ των μη κρατικών πανεπιστημίων στο τελευταίο του συνέδριο. Η Άννα Διαμαντοπούλου συνέχισε ορίζοντας τη σοσιαλδημοκρατία του 21ου αιώνα, υπογραμμίζοντας πως το κράτος θέτει το ρυθμιστικό πλαίσιο, επιτρέποντας στον ιδιωτικό τομέα να παράγει και να λειτουργεί με κανόνες.
Τέλος, σημείωσε ότι το ιστορικό κόμμα πρέπει να ξαναγίνει αυτό που υπήρξε, μεγάλο και κυβερνών, υπερθεματίζοντας πως σε πολλές δημοσκοπήσεις το ποσοστό των ψηφοφόρων που θα μπορούσαν δυνητικά να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο της ΝΔ. Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με την απόσυρση της Μιλένας Αποστολάκη από την κούρσα, σημείωσε πως η ίδια είναι ένα στέλεχος με βάθος και εμπειρία και θα αποφασίσει τι θα κάνει στο εξής, τονίζοντας πως είναι ανοησίες τα περί συμφωνιών για το β’ γύρο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέο προσωπικό στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα»
Στο 85% η ανησυχία για την ακρίβεια
Εφόσον υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν το ύψος της οφειλής
«Να είστε πολύ προσεκτικός γιατί βρέθηκαν και οστά των παιδιών μου»
Καλύφθηκαν και οι 10.000 θέσεις ειδικότητας - Επανεκκίνηση των προγραμμάτων «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
«Η ερμηνεία της, ιδιαίτερα, στην τηλεοπτική σειρά Λωξάντρα, έπλασε μία από τις εμβληματικότερες παρουσίες στην τηλεόραση»
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Στήσατε συνομωσία πάνω σε μία εθνική τραγωδία»
Εύσημα Γκεοργκίεβα στην Ελλάδα για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων
Γιατί έπεσε άσφαλτος στο σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαία
Παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προσύνοδο του PES για την ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς εξελίξεις
«Θα οργανώσουμε επιχειρήσεις για να τους πετάξουμε έξω» δηλώνει ο υπουργός
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τα μέτρα στήριξης, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την προστασία των ανηλίκων
«Δεν θα δεχθούμε περικοπές σε κρίσιμους πυλώνες» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η επανέναρξη του Great Sea Interconnector (GSI) και οι πιθανές επιλογές της Άγκυρας
Η παραδοχή του Αμερικανού προέδρου και το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Στα 1,35 ευρώ το λίτρο για τους δικαιούχους του επιδόματος
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.