- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στην Κύπρο σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Φιέστα ετοιμάζει ο Ερντογάν στα κατεχόμενα
50 χρόνια από την τουρκική εισβολή
Στην Κύπρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή - Φιέστα Ερντογάν στα Κατεχόμενα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει σήμερα (20.7) επίσκεψη υψηλού συμβολισμού στην Κύπρο, καθώς σήμερα συμπληρώνονται 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 20:30 θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση μνήμης για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή που διοργανώνει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία. Θα είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός ο οποίος θα παραστεί σε αυτές τις εκδηλώσεις μνήμης. Λίγο νωρίτερα, Μητσοτάκης και Χριστοδουλίδης θα έχουν κατ΄ιδίαν συνάντηση.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να προχωρήσει σε μια ιστορική αναδρομή στις ημέρες του Ιουλίου του 1974 που πλήγωσαν τον ελληνισμό και μάτωσαν και διχοτόμησαν την Κύπρο αλλά και να ζητήσει μια δίκαιη λύση βασισμένη πάντα στα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του ΟΗΕ καλώντας τις δυο πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου. Ελλάδας και Κύπρος έχουν ξεκινήσει εκστρατεία διεθνοποίησης του Κυπριακού, τονίζοντας ότι δεν μπορεί το 2024 μια χώρα μέλος της ΕΕ να είναι υπό κατοχή αλλά και διαιρεμένη.
Ο Ερντογάν ετοιμάζει φιέστα στα Κατεχόμενα
Σήμερα (20.7) το πρωί αναμένεται να φτάσει στα Κατεχόμενα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ετοιμάζει μεγάλη φιέστα με πολεμικά πλοία, F-16 και μια μεγάλη στρατιωτική παρέλαση. Οι δρόμοι στα κατεχόμενα έχουν γεμίσει με αφίσες του Τούρκου προέδρου τις οποίες συνοδεύουν επιγραφές όπως: «Η Πατρίδα Τουρκία είναι η μόνιμη εγγύηση της ύπαρξης και της ευημερίας των Τουρκοκυπρίων».
Σύμφωνα με πληροφορίες, 50 πλοία μαζί με το αεροπλανοφόρο Ανατολού θα βρίσκονται ανοιχτά της Κύπρου. Επίσης, μη επανδρωμένα αεροσκάφη προσγειώθηκαν στην περιοχή ενώ θα πετάξουν και F-16. Το τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ετοίμασε ένα ντοκιμαντέρ στο οποίο αναφέρεται σε «τρομοκρατικές επιθέσεις της ελληνικής ακροδεξιάς οργάνωσης ΕΟΚΑ Β και τις μεγάλες σφαγές που σημειώθηκαν κατά των Τουρκοκυπρίων, με την πρόφαση ότι εισέβαλαν στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου 1974 για να σώσουν τους Τουρκοκυπρίους».
Διαβάστε επίσης → Κύπρος 1974: Το ανοιχτό τραύμα της τουρκικής εισβολής μετρά 50 χρόνια
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόταση για κοινό όριο ηλικίας και ευρωπαϊκή επαλήθευση και νέο πλαίσιο από το 2027
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για την άνοδο του Σουμάχερ
Ο δείκτης νομοθέτησης δείχνει βελτίωση, ωστόσο παραμένουν παθογένειες στις τροπολογίες
«Δείτε το και βγάλτε τα συμπεράσματά σας», γράφει ο υπουργός Υγείας
Η ΝΔ απαντά στον διχασμό - Με έργο, θεσμικότητα και αιχμές για το πολιτικό κλίμα
Συνεδρίαση τέλη Απριλίου εν μέσω πιέσεων – Ο Δ. Μαρκόπουλος αντικαθιστά τον Μ. Λαζαρίδη
Παρέμβαση του ευρωβουλευτή της ΝΔ στην Επιτροπή Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
«Πραγματικά γελάω, γελάω μαζί σας με την απόλυτη ειρωνεία»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας συνέδεσε την κριτική της με το ζήτημα του κράτους δικαίου
Συνεχίζουν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη οι οδηγοί
Τι ανέφερε το νέο ιατρικό ανακοινωθέν
Απέρριψε σενάρια για αποχώρηση από την ευρωπαϊκή εισαγγελία και ανέβασε τους τόνους για τις εκλογές
Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό για υποκλοπές, Δικαιοσύνη και πολιτικές ευθύνες
Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή με αναφορές σε ΟΠΕΚΕΠΕ, Τέμπη και πολιτική πόλωση
Κατατέθηκε στη Βουλή σχέδιο νόμου για την εύρυθμη λειτουργία των αγορών
«Να παραιτηθεί ο αδύναμος, διαπλεκόμενος πρωθυπουργός»
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναμένεται να συναντηθεί με αξιωματούχους της KFOR
«Κλείδωσε» το άνοιγμα της πλατφόρμας
Για παραβίαση του Συντάγματος κάνει λόγο ο υπουργός Υγείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.