- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ελπίζω να επανεκλεγεί η φον ντερ Λάιεν - Είναι πολύ σημαντική η σταθερότητα»
Όσα δήλωσε για Κύπρο, Βρετανία και μεταναστευτικό
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ελπίζω να επανεκλεγεί η φον ντερ Λάιεν - Είναι πολύ σημαντική η σταθερότητα»
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα επανεκλεγεί πρόεδρος της Κομισιόν στη σημερινή ψηφοφορία προσερχόμενος στην 4η Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας που διεξάγεται στο Λονδίνο.
«Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει σταθερότητα, συνέχεια και εμπειρία» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ελπίζω ότι θα επιλυθεί το Κυπριακό και ότι οι συζητήσεις θα συνεχίσουν
Παράλληλα με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η Κύπρος είναι η τελευταία διαιρεμένη περιοχή και ελπίζω ότι θα επιλυθεί το Κυπριακό και ότι οι συζητήσεις των δύο κοινοτήτων θα συνεχίσουν υπό την αιγίδα του ΟΗΕ πάντα στο πνεύμα των αποφάσεων του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ».
Επανερχόμενος στην εκλογή φον ντερ Λάιεν, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε ότι «η ατζέντα που έχει θέσει για την ανταγωνιστικότητα, την κοινή άμυνα, τη μετανάστευση αποτελούν ζητήματα που θα συζητηθούν σήμερα».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ, για τον οποίο εξέφρασε την ευχή «ό,τι καλύτερο στα νέα του καθήκοντα» προσθέτοντας ότι «εκτιμώ ότι θα εργαστεί για την εποικοδομητική συνεργασία ΕΕ-Βρετανίας».
«Να συνεργαστούμε με τις χώρες προέλευσης ώστε να μειώσουμε την παράνομη μετανάστευση»
Ερωτηθείς, τέλος, για το μεταναστευτικό ο πρωθυπουργός σημείωσε «γνωρίζω ότι η ΕΕ έχει επικεντρωθεί στο ζήτημα της προστασίας των εξωτερικών συνόρων και νομίζω ότι είναι ορθή προτεραιότητα».
Υπενθύμισε, επίσης, ότι «έχουμε υιοθετήσει το σύμφωνο μετανάστευσης που είναι σημαντικό» τονίζοντας ότι «πρέπει ταυτόχρονα να συνεργαστούμε με τις χώρες προέλευσης ώστε να μειώσουμε την παράνομη μετανάστευση.
Η Ελλάδα έχει συνεργαστεί εποικοδομητικά με την Τουρκία ώστε να διασφαλίσει ότι δεν θα αποφασίζουν οι διακινητές ποιοι θα φτάνουν στην ΕΕ αλλά τα κυρίαρχα κράτη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι είπε για το ενδεχόμενο να δεχτεί τους βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν
Τι να προσέξουν οι φορολογούμενοι
Τι προβλέπεται στο νέο νομοσχέδιο για κράνος και όριο ηλικίας
Η μεγαλύτερη επένδυση αποχέτευσης στην Ελλάδα με ορίζοντα ολοκλήρωσης έως το τέλος της δεκαετίας
Λίστα γάμου ή μετρητά; Τι συμφέρει περισσότερο το ζευγάρι
Προς ψήφιση στην αυριανή ολομέλεια της Βουλής οι νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας
Γιατί έκλεισαν οκτώ Δημοτικά
«Αυτό που έγινε σε εσάς θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ
Στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα του ασυμβίβαστου υπουργού και βουλευτή
Στις Κυκλάδες η αμόλυβδη αγγίζει τα 2,22 ευρώ το λίτρο
«Η ΔΕΘ θα είναι ο καθρέφτης της αλήθειας για όλους»
Σε ποιους τομείς επιβάλλεται η διακοπή εργασιών και πώς προστατεύονται οι ομάδες υψηλού κινδύνου
Ένα ακόμη βήμα προς την υλοποίηση
Οι 5+1 παρεμβάσεις για την δημόσια παιδεία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους πολίτες να καταψηφίσουν τη ΝΔ - Πυρά για 13η σύνταξη, ΟΠΕΚΕΠΕ και ακρίβεια
Προς ψήφιση και οι νέες διατάξεις για τα πατίνια
Από τον Ντέιβιντ Κάμερον και την Τερέζα Μέι μέχρι τον Κιρ Στάρμερ και τον Αντι Μπέρναμ
Συστρατεύεται με την Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη του Αλέξη Τσίπρα
Πολύ υψηλή συμμετοχή με 43.500 δικαιούχους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.