- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Δήμος Αθηναίων γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με μια ξεχωριστή βραδιά στο Μουσείο Μαρία Κάλλας
Νότες και μελωδίες για όλα τα γούστα με ελεύθερη είσοδο
Ο Δήμος Αθηναίων γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με μια ξεχωριστή βραδιά στο Μουσείο Μαρία Κάλλας
Ο Δήμος Αθηναίων τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με τη συμμετοχή όλων των Μουσικών του Συνόλων, διοργανώνοντας συναυλίες σε εμβληματικά τοπόσημα της πόλης, μουσικές συνεργασίες με το ΕΚΠΑ, αλλά και μια ξεχωριστή βραδιά στο Μουσείο Μαρία Κάλλας.
Aναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων
Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024
20:00 | Εθνικός Κήπος (Τοποθεσία «Αστέρι»)
Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, με έργα των Γ. Κωνσταντινίδη, Φ. Μέντελσον, Μπ. Μπάρτοκ και Α. Ντβόρζακ.
Σολίστ: Γιώργος Παναγιωτόπουλος (βιολί)
Διεύθυνση Ορχήστρας: Κωνσταντίνος Τερζάκης
Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024
11:30 | Πλατεία Μοναστηρακίου
Μουσικός περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.
19:00 | Εθνικός Κήπος (Τοποθεσία «Αστέρι»)
Η Big Band υποδέχεται τον εκπληκτικό ερμηνευτή της jazz Alex Affolter, σε μια συναυλία αφιερωμένη στις διαχρονικές επιτυχίες της χρυσής εποχής της. Θα ακουστούν, μεταξύ άλλων, ενορχηστρώσεις πασίγνωστων μελωδιών, που έχουν διαγράψει τη δική τους μουσική ιστορία στο ιστορικό πάνθεον της jazz μουσικής σκηνής.
20:00 | Εθνικός Κήπος (Τοποθεσία «Αστέρι»)
Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων σε μια καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη ενέργεια και αγαπημένες μελωδίες Ελλήνων δημιουργών, όπως των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Διονύση Σαββόπουλου, κ.α.
Τραγουδούν: Δώρα Λοΐζου και Μανώλης Σκουλάς
Μουσική διεύθυνση/ ενορχηστρώσεις: Άγγελος Ηλίας
20:00 | Προπύλαια «Το ΕΚΠΑ στην Πόλη»
Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), συνδιοργανώνουν συναυλία σε ένα κομβικό αλλά και ιστορικό τοπόσημο της Αθήνας. Οι “Music Odyssey”(επιμέλεια – συντονισμός, Γιάννης Μαλαφής), θα παρουσιάσουν ένα μουσικό ταξίδι με αγαπημένες μελωδίες που άφησαν το στίγμα τους στην Ελληνική Μουσική, από το Νέο Κύμα, την Έντεχνη και τη Δημοφιλή Μουσική Σκηνή.
20:00 | Μουσείο Μαρία Κάλλας
Πώς θα σας φαινόταν αν συνδυάζατε την περιήγησή σας στο Μουσείο Μαρία Κάλλας με ένα δροσερό κοκτέιλ και μελωδίες πιάνου από τον ταλαντούχο πιανίστα Θάνο Μαργέτη;
Το Μουσείο Μαρία Κάλλας, σας προσκαλεί σε μια ξεχωριστή βραδιά, με δωρεάν είσοδο, αλλά απαραίτητη κράτηση με δελτία εισόδου στο https://www.more.com/music/pagkosmia-imera-mousikis-2024/.
Από τις 20:00 έως τις 23:00 ο 3ος όροφος του μουσείου θα γεμίσει με τους μελωδικούς ήχους του πιάνου από τον Θάνο Μαργέτη, δημιουργώντας μια μαγική ατμόσφαιρα στο μπαλκόνι με τη μοναδική θέα στην Ακρόπολη που οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν δοκιμάζοντας τα μοναδικά απεριτίφ του μουσείου, καθώς περιηγούνται στους εκθεσιακούς χώρους.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνέντευξη του υπουργού Δικαιοσύνης στο vidcast της Κατερίνας Παναγοπούλου
Η διάρκεια του προγράμματος και η μοριοδότηση
«Αποτελεί ένα μεγάλο βήμα εμβάθυνσης μιας ήδη στενής σχέσης»
Όσα είπε για τη δίκη των Τεμπών, το ΠΑΣΟΚ και τον Αλέξη Τσίπρα
«Δουλειά μου είναι να μην κάνω πίσω σε καμία παθογένεια» σημείωσε ο πρωθυπουργός
«Σύντομα 130 αστυνομικοί στην υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος», ανέφερε ο υπουργός
Την επέμβαση ανέλαβε επιτυχώς ο χειρουργός κ. Καπίρης
Στην Ισπανία βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Η Μυρτώ διασωληνώθηκε από τους γιατρούς στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς πριν πεθάνει», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Η επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ κατατέθηκε στις 31 Μαρτίου από την Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ Α. Μπαλτά
«Η παραίτηση Λαζαρίδη είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής κατακραυγής» σημειώνει η Κουμουνδούρου
«Η ομολογία του ότι εξαπάτησε το δημόσιο δεν ήταν για τον κ. Μητσοτάκη λόγος αποπομπής» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
Η δήλωση παραίτησης από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης
«Είναι παράδοξο να έχει αποπέμψει τρεις υπουργούς οι οποίοι δηλώνουν αθώοι, αλλά να κρατά τον Λαζαρίδη»
Το νέο άρθρο του πρώην πρωθυπουργού που φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες
Τα νεότερα για την κατάσταση του υφυπουργού
«Το μόνο ερώτημα που έχω είναι το γιατί υπήρξε όλη αυτή η συμπεριφορά εκ μέρους της Εισαγγελέως» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
«Είναι σαφές ότι ήταν παράτυπο» είπε η πρώην υπουργός για την υπόθεση του πτυχίου
«Μετά από 75 μάρτυρες, αν δεν προκύπτει κάτι, δεν υπάρχει υπόθεση»
Διευκρινίζει ότι η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.