Πολιτικη & Οικονομια

Eπενδύει στο Ελληνικό ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου: Η συμφωνία με τη Lamda Development

Η περιουσία του εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 2,6 δισ. δολάρια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Lamda Development: Συμφωνία με τον Γιώργο Προκοπίου για το Ελληνικό
Lamda Development: Συμφωνία με τον Γιώργο Προκοπίου για το Ελληνικό © ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Lamda Development: Συμφωνία με τον Γιώργο Προκοπίου για το Ελληνικό

Στους κορυφαίους Έλληνες εφοπλιστές στην Ελλάδα, με μεγάλη επιρροή και σε διεθνές επίπεδο, συγκαταλέγεται ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου, ο οποίος μετά τη συμφωνία με την Lamda Development ενεργοποιείται στρατηγικά στη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη που είναι σε εξέλιξη στο Ελληνικό.

Ποιος είναι ο Γιώργος Προκοπίου που εξασφάλισε συμφωνία με την Lamda Development

Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 2,6 δισ. δολάρια. Ο Γιώργος Προκοπίου είναι ιδιοκτήτης των ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών Dynacom, Dynagas Holding και Sea Traders, ενώ διατηρεί μερίδιο 42% στην εισηγμένη Dynagas LNG Partners. Ίδρυσε τη Sea Traders το 1974, τη Dynacom το 1991 και τη Dynagas το 2004 και οδήγησε τη Dynagas LNG Partners στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το 2013. Οι εταιρείες διαθέτουν συλλογικά 116 δεξαμενόπλοια, πλοία ξηρού φορτίου χύδην και LNG. Το 2021 εξαγόρασε τα ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά μετά από σχετικό δημόσιο διαγωνισμό έναντι 44 εκατ.δολαρίων. Σύμφωνα πάντα με το Forbes, είναι ιδιοκτήτης ακίνητων σε Ελλάδα, Ιταλία και Μ. Βρετανία (Λονδίνο).

Η πώληση του 2% του συνόλου των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου της LAMDA Development σε εταιρεία συμφερόντων του Γ. Προκοπίου, όπως ανακοινώθηκε, αποτελεί μέρος μίας ευρύτερης στρατηγικής συνεργασίας των δύο μερών, η οποία περιλαμβάνει την ανάπτυξη εκπαιδευτικού ιδρύματος με Διεθνές Πρόγραμμα Σπουδών και περαιτέρω αναπτύξεις για οικιστικούς και γραφειακούς χώρους εντός του έργου του Ελληνικού, συνολικής επιτρεπόμενης δόμησης 86.000 τ.μ. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του επόμενου μήνα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης για Αθηναϊκή Ριβιέρα: Πολύ σημαντικό το αναπτυξιακό αποτύπωμα και όχι σε βάρος των τοπικών κοινωνιών
Μητσοτάκης για Αθηναϊκή Ριβιέρα: Πολύ σημαντικό το αναπτυξιακό αποτύπωμα και όχι σε βάρος των τοπικών κοινωνιών

Ο πρωθυπουργός παρευρέθη στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου της Περιφέρειας Αττικής «Αθηναϊκή Ριβιέρα, Αστικός Περίπατος»

Το νέο λαϊκό μέτωπο στη Γαλλία και οι λαϊκομετωπικές φαντασιώσεις στην Ελλάδα
Το νέο λαϊκό μέτωπο στη Γαλλία και οι λαϊκομετωπικές φαντασιώσεις στην Ελλάδα

Οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ οφείλουν να τοποθετηθούν: Θα δώσουν μάχη για να πρωταγωνιστήσει ξανά η δημοκρατική παράταξη ή θέλουν να ηγηθούν μιας συνιστώσας του «ελληνικού λαϊκού μετώπου»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.