- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Τι ώρα θα έχουμε την Κυριακή την πρώτη εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών
Τι αλλάζει για τους ετεροδημότες
Ευρωεκλογές 2024: Τι ώρα η πρώτη εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα - Τι αλλάζει για τους ετεροδημότες
Στοιχεία για τη βραδιά των Ευρωεκλογών 2024 έδωσε στη δημοσιότητα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Νάσος Μπαλέρμπας, κάνοντας γνωστό πότε περίπου θα έχουμε την πρώτη εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα.
Ο Γ.Γ. του ΥΠΕΣ σημείωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι την πρώτη εκτίμηση θα έχουμε στις 21:00 το βράδυ, ωστόσο, ίσως για μικρότερα κόμματα να χρειαστεί παραπάνω ώρα για να υπάρχει οριστικό αποτέλεσμα για το αν εκλέγουν ή όχι ευρωβουλευτή.
Ευρωεκλογές 2024: Λήγει σήμερα η προθεσμία για το ραντεβού παράδοσης του φακέλου της Επιστολικής Ψήφου
Ο κ. Μπαλέρμπας αναφέρθηκε ακόμη και στην Επιστολική Ψήφο, σημειώνοντας ότι λήγει σήμερα η ημερομηνία για ραντεβού παράδοσης του φακέλου από τους εκλογείς στις προκαθορισμένες εταιρείες ταχυμεταφορών, ενώ μπορεί οι φάκελοι να παραδοθούν και αύριο, μέσω άλλων εταιρειών που τυχόν επιλέξουν οι ψηφοφόροι. Αυτό βέβαια αφορά όσους έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν με επιστολική ψήφος εντός της ελληνικής επικράτειας, καθώς για τους απόδημους έχει παρέλθει από καιρό η διορία.
Όπως είπε ο Γ.Γ. του ΥΠΕΣ, σε κάθε περίπτωση, όσοι ψηφοφόροι εντός ελληνικής επικράτειας δεν ψηφίσουν μέσω επιστολής, θα μπορέσουν να ψηφίσουν διά ζώσης σε εκλογικό τμήμα την Κυριακή, αναφέροντας ότι μετά τις 17:00 του Σαββάτου, όσοι δεν έχουν επιστρέψει την απαντητική επιστολή στο Υπουργείο Εσωτερικών, θα λάβουν ένα μήνυμα από το ΥΠΕΣ ότι θα εκδοθεί ειδικός εκλογικός αργότερα το Σάββατο και ότι βάσει αυτού, από τις 11:00 το πρωί της Κυριακής θα μπορούν να ψηφίσουν με φυσική παρουσία σε εκλογικά τμήματα της περιοχής όπου διαμένουν.
Ο ΓΓ του ΥΠΕΣ ανέφερε πως έως τώρα έχουν επιστραφεί 138.000 φάκελοι με επιστολικές ψήφους, εκ των οποίων 35.370 είναι από το εξωτερικό, από το σύνολο των περίπου 50.000 Ελλήνων του εξωτερικού που έχουν παραλάβει φακέλους για συμμετοχή με επιστολική ψήφο στις Ευρωεκλογές.
Ευρωεκλογές 2024 - Τι αλλάζει για τους ετεροδημότες
Ερωτηθείς εάν όλοι θα ψηφίσουν στα ίδια εκλογικά τμήματα με εκείνα των Αυτοδιοικητικών Εκλογών του περασμένου φθινοπώρου, ο ΓΓ του ΥΠΕΣ είπε ότι «θα λειτουργήσουν περίπου 18.430 εκλογικά τμήματα. Οι ετεροδημότες δεν θα ψηφίσουν σε ειδικά τμήματα, αλλά έχουν διανεμηθεί στα κανονικά τμήματα, αφού όλη η επικράτεια είναι μια εκλογική περιφέρεια στις Ευρωεκλογές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέο προσωπικό στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα»
Στο 85% η ανησυχία για την ακρίβεια
Εφόσον υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν το ύψος της οφειλής
«Να είστε πολύ προσεκτικός γιατί βρέθηκαν και οστά των παιδιών μου»
Καλύφθηκαν και οι 10.000 θέσεις ειδικότητας - Επανεκκίνηση των προγραμμάτων «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
«Η ερμηνεία της, ιδιαίτερα, στην τηλεοπτική σειρά Λωξάντρα, έπλασε μία από τις εμβληματικότερες παρουσίες στην τηλεόραση»
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Στήσατε συνομωσία πάνω σε μία εθνική τραγωδία»
Εύσημα Γκεοργκίεβα στην Ελλάδα για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων
Γιατί έπεσε άσφαλτος στο σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαία
Παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προσύνοδο του PES για την ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς εξελίξεις
«Θα οργανώσουμε επιχειρήσεις για να τους πετάξουμε έξω» δηλώνει ο υπουργός
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τα μέτρα στήριξης, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την προστασία των ανηλίκων
«Δεν θα δεχθούμε περικοπές σε κρίσιμους πυλώνες» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η επανέναρξη του Great Sea Interconnector (GSI) και οι πιθανές επιλογές της Άγκυρας
Η παραδοχή του Αμερικανού προέδρου και το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Στα 1,35 ευρώ το λίτρο για τους δικαιούχους του επιδόματος
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.