Πολιτικη & Οικονομια

Οι «Πράσινοι - Οικολογία» μαζί με τον «ΚΟΣΜΟΣ» στηρίζουν τις βιολογικές καλλιέργειες

Το βίντεο του ΣΙΤΩ για το δικαίωμα διατήρησης και εμπορίας παραδοσιακών σπόρων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Πράσινοι - Οικολογία» και «ΚΟΣΜΟΣ» στηρίζουν τις βιολογικές καλλιέργειες
«Πράσινοι - Οικολογία» και «ΚΟΣΜΟΣ» στηρίζουν τις βιολογικές καλλιέργειες © Henry Be/ Unsplash

«Πράσινοι - Οικολογία» και «ΚΟΣΜΟΣ» στηρίζουν τις βιολογικές καλλιέργειες - Το βίντεο του ΣΙΤΩ για το δικαίωμα διατήρησης και εμπορίας παραδοσιακών σπόρων

Υπέρ του δικαιώματος των αγροτών να διατηρούν και να πουλούν παραδοσιακούς σπόρους και της διατροφικής αυτάρκειας, «προκειμένου να προστατευτούμε όλοι από πιθανές μελλοντικές επισιτιστικές κρίσεις» τασσονται οι «Πράσινοι - Οικολογία» που συνεργάζονται με το κόμμα «ΚΟΣΜΟΣ» εν όψει των Ευρωεκλογών.

«Στις 9 Ιουνίου οι Πράσινοι - Οικολογία μέσα από το ψηφοδέλτιο του ΚΟΣΜΟΣ ζητάμε τη ψήφο σας για να στηρίξουμε και θεσμικά τις βιολογικές καλλιέργειες, την αγροοικολογία και κάθε ήπια καλλιεργητική μέθοδο που προστατεύει το φυσικό περιβάλλον, την ανθρώπινη υγεία, την ανεξαρτησία και τη διατροφική ασφάλεια» επισημαίνουν σε ανακοινωσή τους.

«Πράσινοι - Οικολογία» και «ΚΟΣΜΟΣ» στηρίζουν τα δικαιώματα των αγροτών και τις βιολογικές καλλιέργειες

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωσή τους οι «Πράσινοι - Οικολογία» αναφέρουν: «Παραδοσιακές ποικιλίες σπόρων που για χιλιάδες χρόνια έτρεφαν τους ανθρώπους σταδιακά εξαφανίζονται. Μόλις επικράτησε η βιομηχανική γεωργία και εισήχθησαν στην αγορά οι εμπορικοί σπόροι η ποιότητα της διατροφής μειώθηκε δραματικά. Η υγεία μειώθηκε δραματικά. Επιπλέον μια άλλη σημαντική παράμετρος είναι ότι γινόμαστε όμηροι των εταιρειών τύπου Monsanto.

»Οι «Πράσινοι - Οικολογία» που συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο του ΚΟΣΜΟΣ, πιστεύουμε ότι η ισχύουσα νομοθεσία για την εμπορία των σπόρων που επιτρέπει μόνο σε εταιρείες να πουλούν σπόρους είναι άδικη.

»Γι’ αυτό και βρισκόμαστε εδώ στη Γιορτή των Σπόρων που διοργανώνει το δίκτυο ΣΙΤΩ για να δηλώσουμε τη στήριξη μας σε κάθε προσπάθεια που γίνεται για τη διατήρηση των παραδοσιακών σπόρων. Κάθε τέτοια προσπάθεια δεν σημαίνει μόνο την αναγέννηση της κληρονομιάς μας και της γνώσης που χάνεται, αλλά σημαίνει και συντήρηση της φυτικής βιοποικιλότητας. Σημαίνει και μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος των καλλιεργειών. Σημαίνει υγεία του εδάφους και των ανθρώπων. Σημαίνει καλλιεργητική και διατροφική αυτάρκεια» σημειώνουν καταληκτικά.

Δείτε το βίντεο από τη Γιορτή των Σπόρων που διοργανώνει το δίκτυο ΣΙΤΩ:

Υποστηρίζουμε την ελεύθερη διακίνηση σπόρων

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.