Πολιτικη & Οικονομια

Νέα Αριστερά: Η πολιτική της ΝΔ και του ΕΛΚ κρίσιμο στήριγμα για την άνοδο της ακροδεξιάς

Η ανακοίνωση του κόμματος για την τοποθέτηση της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν

© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Αριστεράς για τη δήλωση της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν

Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Αριστεράς σχολιάζει τη δήλωση της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για τους Ευρωπαίους Μεταρρυθμιστές (ECR) της Τζόρτζια Μελόνι και τη μεταξύ τους συνεργασία, στη διάρκεια του Eurovision Debate, μεταξύ των πέντε βασικών υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ψήφος στην ΝΔ είναι ψήφος στην ομάδα που συμμετέχει το VMRO. Από χθες όμως μετά την τοποθέτηση της εκπροσώπου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, μάθαμε ότι στήριξη στη ΝΔ σημαίνει συγκυβέρνηση με τους ακροδεξιούς της Μελόνι και επίσημα» σημειώνεται στην τοποθέτηση του κόμματος.

«Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές υπήρξαν το λίπασμα για την επανεμφάνιση και την ενίσχυση των νεοφασισμού. Η πολιτική της ΝΔ και του ΕΛΚ αποτελούν ένα κρίσιμο στήριγμα για την άνοδο της ακροδεξιάς. Πλέον προαναγγέλλουν την συνεργασία τους ακόμα και με υμνητές του Μουσολίνι. Την ίδια στιγμή για άλλη μια φορά η ακροδεξιά αποδεικνύει ότι πάντα είναι διατεθειμένη να βάλει πλάτη στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που οξύνουν τις ανισότητες και διαλύουν τα εργασιακά δικαιώματα» καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.