Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων: «Είναι κοινό χρέος μας η ιστορική μνήμη να κρατηθεί ζωντανή»

«Η διεθνής κοινότητα να αναγνωρίσει και επίσημα τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας των Ποντίων: Η ανάρτηση Μητσοτάκη
Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας των Ποντίων: Η ανάρτηση Μητσοτάκη © ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας των Ποντίων η 19η Μαΐου: Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στην Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο Facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης.«Σκύβουμε το κεφάλι, όπως και κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου, στη μνήμη των χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου που εξοντώθηκαν, βασανίστηκαν και ξεριζώθηκαν από τις πατρογονικές εστίες τους. Ταυτόχρονα, τιμούμε τη συμβολή αυτού του αδούλωτου τμήματος του Έθνους στην οικονομική και κοινωνική ανάταξη της πατρίδας μας. Η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά τους ήταν, είναι και θα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής ταυτότητας, παντού στον κόσμο» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Σκύβουμε το κεφάλι, όπως και κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου, στη μνήμη των χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου που εξοντώθηκαν,...

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Saturday, May 18, 2024

«Μπορεί ορισμένα τραύματα να μην επουλωθούν ποτέ. Παραμένει, ωστόσο διαρκές το κοινό χρέος η ιστορική μνήμη να κρατηθεί ζωντανή. Την τεχνητή λήθη να αντιμάχεται διαρκώς η εγρήγορση. Με τη φωνή διαμαρτυρίας μας να ακούγεται ηχηρή, ώστε να διαπερνά τον χρόνο καθώς θα διεκδικεί τη δικαίωση. Μέχρι η διεθνής κοινότητα να αναγνωρίσει και επίσημα τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Μητσοτάκης για τη Γενοκτονία των Ποντίων: Η φετινή Ημέρα Μνήμης γίνεται ένα βροντερό κάλεσμα ευθύνης

Η φετινή ‘Ημέρα Μνήμης', συνεπώς, γίνεται ένα βροντερό κάλεσμα ευθύνης. Οι λαοί να πάψουν να μένουν αιχμάλωτοι του χθες. Χτίζοντας οι ίδιοι το δικό τους σήμερα, με πυξίδα την ειρήνη και τη δικαιοσύνη. Και μετατρέποντας τα διδάγματα της Ιστορίας σε ορμή προς ένα καλύτερο μέλλον. Γι' αυτό και δεν επαναπαυόμαστε. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε! Ούτε λησμονούμε. Επιμένουμε να διεκδικούμε!», υπογραμμίζει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.