- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγοι Πράσινοι στο ίδιο ψηφοδέλτιο (video)
Μια απόφαση «ιστορική σε ευρωπαϊκό επίπεδο», είπε ο Α. Τσίπρας
ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγοι Πράσινοι αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους στο ίδιο ψηφοδέλτιο ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου. Μετά τη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είπε: «Όλα τα προηγούμενα χρόνια με τους Οικολόγους Πράσινους πορευτήκαμε μαζί σε όλα τα κινήματα και τα μέτωπα πάλης για τη προστασία του περιβάλλοντος στην πατρίδα μας. Τώρα ήρθε η στιγμή, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και στο ίδιο ψηφοδέλτιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ίδιος χαρακτήρισε την απόφαση «ιστορική και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι το κόμμα που εκπροσωπεί στην Ελλάδα τους Ευρωπαίους Πράσινους». «Πρόκειται, λοιπόν, για μια συνεργασία που διευρύνει τόσο τη δυναμική μιας μεγάλης εκλογικής νίκης στην Ελλάδα, όσο, όμως, και το δρόμο για αναγκαίες συμμαχίες στο ευρωπαϊκό πλαίσιο» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.
Ο Γιάννης Τσιρώνης των Οικολόγων Πράσινων έκανε γνωστό ότι ο Μιχάλης Τρεμόπουλος είναι υποψήφιος στην Α΄ Θεσσαλονίκης, ο Κώστας Διάκος στα Χανιά, ο Γιώργος Δημαράς θα είναι υποψήφιος στη Β΄ Αθήνας, η Δήμητρα Λυμπεροπούλου στην Κορινθία. Επίσης, ο Δ. Πολιτόπουλος θα είναι υποψήφιος στις Κυκλάδες και ο Κώστας Καλογράνης υποψήφιος στο Υπόλοιπο Αττικής, ο Γιώργος Δημητρίου στη Β΄ Πειραιά. Σύμφωνα με τον κ. Τσιρώνη στόχος είναι «να βοηθήσουμε σ΄ αυτή τη συμμαχία για να αλλάξει επιτέλους η μοίρα αυτού του τόπου. Για να αλλάξει αυτή η κυβέρνηση, αυτό το καθεστώς, το οποίο δεν καταστρέφει μόνο το περιβάλλον –το οποίο θεωρούσε πολυτέλεια- αλλά καταστρέφει και τις κοινωνικές σχέσεις και τους ίδιους τους ανθρώπους. Δεν μπορεί η Ελλάδα, αλλά δεν μπορεί και η Ευρώπη να συνεχίσει σ΄ αυτή την κατεύθυνση. Η Ελλάδα σ΄ αυτή την κατεύθυνση οδηγείται αναπόφευκτα στην κατάρρευση, οδηγείται στην ξενοφοβία και τον φασισμό».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα φορολογικά κίνητρα και η μετακόμιση του billionaire
Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η διαδικασία του ελέγχου ήδη ξεκίνησει
Πώς αξιολογούνται τα προγράμματα Μητσοτάκη, EΛ.Α.Σ και Ανδρουλάκη
Στις 3,2 μονάδες πλησιάζει το ΠΑΣΟΚ τον Τσίπρα
Ο Εμανουέλ Μακρόν εγκαινίασε τη διεθνή διάσκεψη για το Διάστημα και κάλεσε πρώτο στο βήμα τον πρωθυπουργό
Τι είπε για φορολόγηση των πλουσίων, εξωτερική πολιτική και ΠΑΣΟΚ
Τι ανέφερε ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα μετά τις αντιδράσεις
Όσα τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η ισχύς των εξοπλισμών και ο κίνδυνος να χαθεί ο δρόμος του διαλόγου
Ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος τόνισε ότι στόχος είναι oι πολύ μεγάλες περιουσίες
Ο υφυπουργός Υγείας ανακοίνωσε άμεση ενίσχυση - Μείωση αναμονών στα χειρουργεία και πλήρης ψηφιοποίηση της λίστας
Η αναφορά στη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα
Οι δηλώσεις για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
«Οι αριθμοί είναι χρήσιμοι μόνο όταν τους χρησιμοποιούμε για να καταλάβουμε και να ερμηνεύσουμε την πραγματικότητα - όχι για να την παρερμηνεύσουμε» σημειώνει
«Δεν το είχα στο πρόγραμμα, αλλά...», έγραψε ο πρωθυπουργός
Η συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν και οι θεματικές
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.