- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ευρωεκλογές 2024: Σε περιοδεία ο πρωθυπουργός με το δίλημμα «σταθερότητα ή περιπέτειες»
Στην Ήπειρο ο Στέφανος Κασσελάκης – Στις Κυκλάδες ο Ανδρουλάκης
Ευρωεκλογές 2024: Σε θέση εκλογικής μάχης θέτει τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ ο Κ. Μητσοτάκης – Προεκλογική ταχύτητα και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης
Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινούνται τα κομματικά επιτελεία, ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα, και αρχίζει άμεσα περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, με το δίλημμα: σταθερότητα ή περιπέτειες.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης θα ξεκινήσει τις περιοδείες του σε 13 περιφέρειες της χώρας
Σημείο αναφοράς, στο πρόγραμμά του είναι η επίσκεψη στην Άγκυρα στις 13 Μαΐου, όπου θα συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε προεκλογικούς ρυθμούς, έχουν μπει και οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με επισκέψεις, περιοδείες και συνεντεύξεις. Από την Κέρκυρα, ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε στους Παξούς, κι από εκεί θα περάσει στη δυτική Ελλάδα, για να πραγματοποιήσει περιοδεία στην Ήπειρο. Ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκίνησε από τη Σέριφο τις περιοδείες του.
Βασικοί στόχοι στην προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ είναι:
- η συσπείρωση της κομματικής βάσης
- η ανάδειξη των μεταρρυθμίσεων της πρώτης τετραετίας της κυβέρνησης μέσω θετικού λόγου
- η ενίσχυση του διάθεσιμου εισοδήματος
- η στήριξη των νοικοκυριών απέναντι στην ακρίβεια
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα τις περιοδείες του στις 13 περιφέρειες της χώρας. Σημείο αναφοράς στο πρόγραμμα του θα αποτελέσει και η μετάβαση στην Άγκυρα, όπου θα βρεθεί στις 13 Μαΐου για ακόμη μία συνάντηση κορυφής με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Τα διλήμματα των ευρωεκλογών
Όπως σημειώνει ρεπορτάζ της ΕΡΤ και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να υπογραμμιστούν τα διλήμματα των ευρωεκλογών που θέτει το Μέγαρο Μαξίμου στον δρόμο προς την 9η Ιουνίου. Ανάμεσα στα διακυβεύματα είναι
- η διατήρηση της σταθερότητας ή οι περιπέτειες
- η συνέχεια στην ανάπτυξη ή τα νέα πειράματα
- οι μεταρρυθμίσεις που γίνονται και θα γίνουν ή η οπισθοδρόμηση
Με βάση τον εκλογικό σχεδιασμό την οδό των περιοδειών θα πάρουν τα μεικτά κλιμάκια υπουργών, υφυπουργών και βουλευτών.
Ξεκάθαρος κυβερνητικός στόχος είναι να ψηφιστεί μία σειρά από νομοσχέδια έως τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου για:
- τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων και της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας
- την περαιτέρω ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής
- την ολιστική στήριξη των Ατόμων με Αναπηρία
- την ουσιαστική κινητροδότηση των δημοσίων υπαλλήλων
- την αναμόρφωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξουν και εσωτερικές ενημερωτικές συσκέψεις στην οδό Πειραιώς.
Στ. Κασσελάκης: Η μεγαλύτερη απάτη στη χώρα είναι οι τράπεζες
«Πρέπει να δώσουμε ελπίδα στον κόσμο. Δεν μας φτάνει να ηττηθεί. Να δείξουμε ότι μπορεί να υπάρξει χρηστή διακυβέρνηση», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από τους Παξούς. Ο κ. Κασσελάκης συνέχισε την περιοδεία του από το συγκεκριμένο νησί, επικοινωνώντας με τους πολίτες, για τη δημιουργία, όπως έχει τονίσει, ενός κοινωνικού μετώπου με στόχο να σπάσει την αλαζονεία του 41%. «Να χτυπήσετε πόρτες στις ευρωεκλογές, να αλλάξουμε τη χώρα» υπογράμμισε.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησε με τους επιχειρηματίες και τους πολίτες οι οποίοι έθεσαν στο επίκεντρο την έλλειψη υποδομών στο νησί. Στους Παξούς έχουν κλείσει όλα τα τραπεζικά καταστήματα, ένα θέμα που έθεσαν οι κάτοικοι κ. Κασσελάκη. «Η μεγαλύτερη απάτη στη χώρα είναι οι τράπεζες. Έχουμε χάσει 40 δισ. ευρώ ως Έλληνες πολίτες από την ανακεφαλαιοποίησή τους. Έχουν ρεκόρ κερδοφορίας», απάντησε.
Από τη Σέριφο ξεκινάει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Από τη Σέριφο ξεκινά το πρόγραμμα περιοδειών του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Πρώτος σταθμός στο οδοιπορικό του στη Σέριφο, στους βιολογικούς αμπελώνες του καλλιεργούνται οι παραδοσιακές ποικιλίες των Κυκλάδων. Την Τρίτη, ο κ. Ανδρουλάκης θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Σερίφου, κ. Ρεβίνθη προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα των κατοίκων των μικρών νησιών των Κυκλάδων και κατόπιν θα επισκεφθεί το πολυδύναμο ιατρείο. Από την Τετάρτη, ο κ. Ανδρουλάκης θα περιοδεύσει στους νομούς της Κρήτης.
Η ψήφος στο ΚΚΕ στις ευρωεκλογές θα σήμαινε αποδυνάμωση των αντιλαϊκών πολιτικών τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας. «Μόνο οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ σταθερά καταψηφίζουν κάθε αντιλαϊκή οδηγία, αποκαλύπτουν και ενημερώνουν τον λαό για αυτά που του ετοιμάζουν, ώστε να μην αιφνιδιάζεται, φέρνουν και στο ευρωκοινοβούλιο τη “φωνή” του και τα αιτήματά του. Επομένως ας αναρωτηθεί ο λαός τι ευρωβουλευτές θέλει να στείλει εκεί».
Την απόφαση της Τουρκίας μετατρέψει σε ισλαμικό τέμενος τον βυζαντινό ναό της Μονής της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη, σχολίασε ο Κυριάκος Βελόπουλος. «Εάν, λοιπόν, ο Έλληνας πρωθυπουργός επιμείνει στην απόφαση του να συναντηθεί με τον Ερντογάν (με κρυφή ατζέντα), έπειτα από αυτή την ιστορική πρόκληση, τότε από “ανίκανος”, καθίσταται “συνεργός”», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.
Την βεβαιότητά του ότι η Νέα Αριστερά θα εκπροσωπηθεί στη Ευρωβουλή εξέφρασε ο Αλέξης Χαρίτσης. «Το πιστεύουμε απόλυτα. Γιατί, πέρα από τις δημοσκοπήσεις, αυτό προκύπτει από την καθημερινή μας επαφή με την κοινωνία. Στις καθημερινές περιοδείες και συναντήσεις ακούμε πια πολλές φορές το «εσάς θα ψηφίσουμε», σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς.
Την ανάγκη υπεράσπισης της ειρήνης υπογραμμίζει η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος και να καταδικάσουν τις πολιτικές της κυβέρνησης.
Σε περίπου ένα μήνα από σήμερα, οι Έλληνες πολίτες θα κληθούν στην κάλπη για να εκλέξουν τους βουλευτές που θα μας εκπροσωπήσουν στο ευρωκοινοβούλιο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν δηλώσεις για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας και τη στρατηγική συνεργασία
Άριστη κρίνεται η μετεγχειρητική κατάσταση της συζύγου του πρωθυπουργού μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών
Μετά την επίσκεψη στη φρεγάτα Κίμων, οι δύο ηγέτες επικυρώνουν τη νέα αμυντική συμφωνία
Στο κατάστρωμα της νέας ναυαρχίδας του Πολεμικού Ναυτικού οι δύο ηγέτες πριν τις υπογραφές στο Μαξίμου
Στον Πειραιά οι δύο ηγέτες για την επιθεώρηση του νέου αποκτήματος του Πολεμικού Ναυτικού
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.