Πολιτικη & Οικονομια

«Δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες, μόνο πρόσφυγες»

Το ΠΑΣΟΚ «τη λέει» στο Σαμαρά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
84824-171242.jpg

«Δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες... Οι ξεριζωμένοι από τη Συρία και τις άλλες εμπόλεμες περιοχές πρέπει να έχουν πρόσβαση στις διαδικασίες ασύλου και να αντιμετωπίζονται ως πρόσφυγες. Η Ελλάδα είναι κράτος - μέλος της ΕΕ και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπίζει την ηθική και νομική υποχρέωσή του απέναντι σε αυτούς που δικαιούνται τη διεθνή προστασία του ασύλου».

Αυτή την ανακοίνωση έδωσε στη δημοσιότητα ο τομέας Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ, ψέγοντας τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά για τις χτεσινές δηλώσεις του στο φράχτη των ελληνικών συνόρων, στον Έβρο. «Η διαχείριση του προσφυγικού ρεύματος δεν πρέπει να γίνεται με όρους πόλωσης για εσωτερική κατανάλωση… Η, ενόψει εκλογών, νεκρανάσταση των ιδεών του κ. Μπαλτάκου δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στη χώρα. Αυτό τον 'πολιτικό' χώρο άλλωστε τον έχουν καταλάβει ήδη η Χρυσή Αυγή και άλλες ομάδες», επισημαίνει το κόμμα του κ Βενιζέλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε πει: «Ο φράχτης αυτός έχει δουλέψει για το καλό του τόπου και οι θεωρίες ότι θα πρέπει να τον ρίξουμε, να τον γκρεμίσουμε, ώστε να μπαίνουν μέσα οι λαθρομετανάστες και να τους παρέχουμε νοσοκομειακή και ασφαλιστική κάλυψη, είναι κάτι το οποίο δεν πρόκειται ποτέ να το επιτρέψει ο ελληνικός λαός»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ