Πολιτικη & Οικονομια

Σουλτς: Τήρηση των συμφωνιών ή διακοπή χρηματοδότησης

«Τα έχω πει στον Τσίπρα, θα συμβιβαστεί»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
84820-171238.jpg

Η Ελλάδα θα τηρήσει τα συμφωνημένα και θα παραμείνει στην Ευρωζώνη, ενώ ο κ. Τσίπρας εφόσον κερδίσει τις εκλογές θα αναγκαστεί να συμβιβαστεί, διαφορετικά θα υπάρξει στάση πληρωμών από την ΕΕ. Αυτό δήλωσε χτες ο σοσιαλιστής πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς, συμπληρώνοντας ότι ο ίδιος έχει συζητήσει προσωπικά «αρκετές φορές τις τελευταίες βδομάδες» με τον κ. Τσίπρα και τον έχει προειδοποιήσει σχετικά.

Επιπλέον, ο κ. Σουλτς σε συνέντευξή του χθες Δευτέρα βράδυ στην εκπομπή «Heute Journal» του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF:

• Ζήτησε από όλους να περιμένουν το αποτέλεσμα των εκλογών. «Ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρώτο κόμμα, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να σχηματίσει συνασπισμό. Δεν βλέπω κανέναν εταίρο συνασπισμού, ο οποίος θα στήριζε τις ριζοσπαστικές του θέσεις».

• Τόνισε ότι τις αναταραχές στις χρηματαγορές δεν τις έχουν προκαλέσει ποτέ οι δηλώσεις του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η αντιπαράθεση στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο.

• Είπε ότι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «συμπεριλαμβάνεται κάποιες φορές ότι δεν θα πληρώσει πια, ενώ μετά πάλι λέει ότι θα διαπραγματευτεί. Δεν μπορώ να διακρίνω ποια είναι η καθαρή γραμμή του κ. Τσίπρα. Έχω την εντύπωση ότι πολλοί ψηφοφόροι στην Ελλάδα το βλέπουν επίσης έτσι».

• Προειδοποίησε ότι αν οι ψηφοφόροι έχουν την εντύπωση ότι δεν αποφασίζουν οι ίδιοι για την τύχη τους, αλλά οι Βρυξέλλες ή το Βερολίνο, τότε οι ψήφοι πηγαίνουν κατευθείαν στην αγκαλιά των ακραίων.

• Υπενθύμισε ότι προεκλογικά λέγονται διάφορα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλες τις χώρες, το θέμα όμως είναι τι γίνεται μετά τις εκλογές.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ