Πολιτικη & Οικονομια

ΥΠΕΣ: Παραβιάστηκε το γραφείου του διευθυντή εκλογών

Εξηγήσεις ζητά η αντιπολίτευση

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΥΠΕΣ: Παραβιάστηκε το γραφείου του διευθυντή εκλογών
© EUROKINISSI (ΑΡΧΕΙΟΥ)

ΥΠΕΣ: Παραβιάστηκε το γραφείου του διευθυντή εκλογών -  Εξηγήσεις ζητά η αντιπολίτευση

Διάρρηξη στο γραφείο του κατήγγειλε ο διευθυντής εκλογών της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία στεγάζεται σε γραφεία τρίτου ορόφου , στην οδό Ευαγγελιστρίας 2 στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή από τις 2 παρά 20 χθές το μεσημέρι έως τις 2 και 10 ( δηλαδή διάστημα 30 λεπτων ) που βρισκόταν στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου στην οδό Σταδίου και κανείς άλλος δε ήταν μέσα στο γραφείο, έγινε η διάρρηξη, όπως ενημερώθηκε από συναδέλφισσά του. Διαπιστώθηκε ό,τι η κλειδαριά  και το πλαίσιο της πόρτας του γραφείου του ήταν σπασμένα. Όπως δήλωσε στις αρχές δεν γνωρίζει αν από το εσωτερικό του γραφείου έχει αφαιρεθεί κάτι ενώ κατέθεσε ό,τι στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του γραφείου υπάρχουν σημαντικά δημόσια έγγραφα , τα οποία φοβάται μην έχουν αντιγραφεί ή έχουν αλλοιωθεί. Στο σημείο πήγαν αστυνομικοί και έκαναν  έρευνα για δακτυλικά αποτυπώματα.
 
Το θέμα προκάλεσε πολιτικές αντιδράσεις. ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ , ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ εξέδωσαν ανακοινώσεις όπου αναφέρουν μεταξύ άλλων πως η Κυβέρνηση ακόμη δεν έχει ενημερώσει για το τι εκλάπη και εάν έχουν υπεξαιρεθεί προσωπικά δεδομένα, καθώς και ότι το περιστατικό αποδεικνύει την έλλειψη στοιχειώδους αξιοπιστίας, και μέτρων ασφαλείας στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Πυρά από την αντιπολίτευση

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για το περιστατικό : «Έχουν περάσει πλέον αρκετές ώρες από την αποκλειστική αποκάλυψη του in.gr για την διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών. Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα κάνει γνωστά τα αυτονόητα: τι εκλάπη και εάν έχουν υπεξαιρεθεί προσωπικά δεδομένα. Αναμένουμε».

Από την πλευρά της, η Ευαγγελία Λιακούλη, Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Υπεύθυνης Κ.Τ.Ε. Εσωτερικών, επισημαίνει: «Η διάρρηξη του γραφείου του προϊστάμενου της Διεύθυνσης Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών, αποδεικνύει για μία ακόμα φορά την έλλειψη στοιχειώδους αξιοπιστίας, σοβαρότητας και μέτρων ασφαλείας στο Υπουργείο Εσωτερικών. Μια υπηρεσία στον πυρήνα του κράτους, επιφορτισμένη με τη διεξαγωγή των εκλογών και την κατάρτιση των εκλογικών καταλόγων, καθίσταται έρμαιο επιθέσεων με άγνωστες σκοπιμότητες. Οι κίνδυνοι που δημιουργούνται για την διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, αλλά και τη σύνταξη και το απόρρητο των εκλογικών καταλόγων και των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των πολιτών, είναι τεράστιοι. Η εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος κλονίζεται ανεπανόρθωτα.Την ίδια στιγμή, συνεχίζουμε να βιώνουμε το τεράστιο σκάνδαλο της διαρροής των προσωπικών emails των απόδημων συμπατριωτών μας. Έλληνες πολίτες που εμπιστεύτηκαν το Ελληνικό Δημόσιο με την εγγραφή τους στις σχετικές πλατφόρμες προκειμένου να ψηφίσουν, αλλά η Κυβέρνηση φρόντισε να «μοιράσει» τα προσωπικά τους δεδομένα σε Ευρωβουλευτές και υποψήφιους Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Η χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών για την παράδοση του πορίσματος της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου στη Δικαιοσύνη, την άσκηση πειθαρχικών ελέγχων και τη δήθεν ενίσχυση των μέτρων προστασίας των προσωπικών δεδομένων, είναι παραδοχή ευθύνης. Ευθύνης που βαραίνει ευθέως την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, που από την στιγμή αποκάλυψης της υπόθεσης προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY