- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τσίπρας: Τέλος της πολυγλωσσίας στον ΣΥΡΙΖΑ
Άνοιγμα σε ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οικολόγους
Μιλώντας στην συνεδρίαση της Κεντρική Επιτροπής, ο Αλέξης Τσίπρας την πολυγλωσσία ως αχίλλειο πτέρνα του κόμματος και ζήτησε να μπει άμεσα ένα τέλος. Έκανε και έμμεση αναφορά προς τον Γ. Τόλιο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν θέλει κάποιος να πει κάτι για να ξεχωρίσει τότε θα ασχοληθεί μαζί του ακόμα και ο Σαμαράς.
Για τις συμμαχίες ο Τσίπρας υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρξει άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως προς στελέχη που προέρχονται από τη σοσιαλιστική τάση αλλά και την αριστερά, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και κομουνιστικό κόμμα, αφήνοντας ανοιχτό το παράθυρο για μετεκλογική συνεργασία. Έπλεξε το εγκώμιο στη Λούκα Κατσέλη ζητώντας να υπάρξει άνοιγμα και προς αυτό το χώρο θυμίζοντας ότι από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ και στήριξε την υποψηφιότητα Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν χωρίς να ζητήσει ανταλλάγματα.
Μεταξύ άλλων είπε «βρισκόμαστε σε μια ιστορική στιγμή. Είναι η ώρα της μέγιστης ευθύνης απέναντι στο λαό μας, την Ελλάδα και την Ευρώπη. Σ' αυτήν την καίρια περίοδο: Απευθύνουμε ανοιχτό, προοδευτικό προσκλητήριο για τη νίκη του λαού μας σε όλες τις κοινωνικές δυνάμεις που υπέστησαν την μνημονιακή καταστροφή, μόχθησαν και παλεύουν για την πολιτική αλλαγή στον τόπο μας.
Απευθυνόμαστε πρωτίστως στις δυνάμεις της Αριστεράς από τους αριστερούς σοσιαλιστές ως την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά.
Απευθυνόμαστε στο ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους καλούμε να συνειδητοποιήσουν ότι η μάχη που έχουμε να δώσουμε υπερβαίνει τις υπαρκτές διαφορές μας εντός της αριστεράς.
Είναι μια μάχη που αφορά το σήμερα και το αύριο των δυνάμεων της εργασίας και του λαϊκού κινήματος.
Τους καλούμε να παραμερίσουμε όσα μας χωρίζουν και να εργαστούμε ο καθένας από το δικό του μετερίζι για το τερματισμό της κοινωνικής καταστροφής, για την ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος, για μια κυβέρνηση που θα βάζει στο επίκεντρο τα συμφέροντα των πολλών.
Απευθύνουμε κάλεσμα για μια πλατιά εκλογική συμπαράταξη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ σε κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που συμφωνούν επί της αρχής στο Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το συμπληρώνουν με τις δικές τους επιμέρους προτεραιότητες.
Σε δυνάμεις και πρόσωπα από τον ευρύτερο κοινωνικό και πολιτικό χώρο της Αριστεράς, της Οικολογίας, του Αντιμνημονιακού χώρου, αλλά και των κινημάτων που αναπτύχθηκαν την περίοδο του μνημονίου.
Απευθυνόμαστε ειδικότερα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τα πρόσωπα που στήριξαν την υποψηφιότητα Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν.
Σε όσες και όσους με ανιδιοτέλεια συμπορεύτηκαν μαζί μας τα τελευταία χρόνια.
Απευθυνόμαστε, επίσης και ειδικότερα από τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής Οικολογίας, στους Οικολόγους – Πράσινους γιατί θεωρούμε σημαντική και κρίσιμη την συνάντηση της Αριστεράς και της ριζοσπαστικής Οικολογίας.
Όχι μόνο για την αλλαγή του σήμερα, αλλά και για την επόμενη μέρα, όταν θα προχωράμε στην παραγωγική ανασυγκρότηση στην κατεύθυνση της βιωσιμότητας, της κοινωνικής συνοχής, του σεβασμού των φυσικών πόρων και της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Όταν θα πορευόμαστε με βάση τις κοινωνικές ανάγκες, όταν θα υπερασπιζόμαστε τα δημόσια αγαθά, όταν θα κάνουμε ριζικές τομές για τη δημοκρατική αναγέννηση της χώρας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αναφορά στο κράτος δικαίου, τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον θάνατο της Μάρως Κοντού
H νέα σύνθεση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Με αφορμή τον τελικό του Μουντιάλ
Η δήλωσή του μετά την αποχώρηση από την Κεντρική Επιτροπή
«Ο Φάμελλος πήρε κάποιες καλές θέσεις, αλλά τα μπουρδούκλωνε» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
«Όσοι επιλέγουν διαφορετική πολιτική διαδρομή οφείλουν να παραδώσουν την έδρα»
Η πρώτη δήλωση μετά την εκλογή της στην προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας
Με 7 ψήφους υπέρ και ένα λευκό
Αναλυτικά οι πληρωμές
«Η απαγόρευση δεν εξαφάνισε την αγορά, την παρέδωσε στη μαφία» σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός
«Τα επίσημα στοιχεία αποτυπώνουν τη θετική τροχιά της χώρας μας» σημειώνει ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ασφαλιστικό Ταμείο
Ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις 2026
Μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη
Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
«Ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα συντρόφων για ένα νέο ξεκίνημα»
Αναπτύσσεται κοινή επιχειρησιακή δράση στον τομέα της αντιτρομοκρατίας
Προτεραιότητα η πολιτική προετοιμασία και τα ψηφοδέλτια
Ο ΠτΔ επισκέφτηκε το Τζαμί Καλούτσιανης και το Οθωμανικό Λουτρό στο Κάστρο Ιωαννίνων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.