Πολιτικη & Οικονομια

Τι κυβέρνηση είναι αυτή που δεν μπορούν να μιλήσουν ελεύθερα οι ευρωβουλευτές;

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Δημόσιας τάξης ανέχονται μια κατάσταση στην οποία ένας ευρωβουλευτής δεν μπορεί να μιλήσει επειδή δεν τον αφήνουν κάτι νταήδες

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η διακοπή της εκδήλωσης «Εφηβεία ή εφη-ΒΙΑ» που διοργάνωσε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Βόλου από φοιτητές αριστερών παρατάξεων και η απουσία αντίδρασης από την κυβέρνηση.
Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Η διακοπή της εκδήλωσης «Εφηβεία ή εφη-ΒΙΑ» που διοργάνωσε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Βόλου από φοιτητές αριστερών παρατάξεων και η απουσία αντίδρασης από την κυβέρνηση.

Αναγνωρίζω ότι ο τίτλος «Εφηβεία ή εφη-ΒΙΑ» είναι ικανός να σε κάνει να νιώσεις πιο άβολα κι από βίντεο πολιτικού που παριστάνει τον χιουμορίστα στο Τικ το Τοκ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι συμπολίτες που θέλουν να παρασιτήσουν τον Σεφερλή χωρίς να έχουν ίχνος από το ταλέντο του πρέπει να αντιμετωπίζονται με βία. Από την άλλη βέβαια εγώ δεν είμαι αριστερός και δεν έχω την ίδια αγάπη για τη βία που έχουν οι σύντροφοι.

Είναι αυτή η αγάπη για τη βία που τους οδήγησε να διακόψουν την εκδήλωση με το φρικαλέο «λογοπαίγνιο» για τίτλο που διοργάνωσε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Βόλου και είχε θέμα τη σχολική βία. Η διακοπή είχε αποτέλεσμα να μη μιλήσει ο ευρωβουλευτής της Νέας της Δημοκρατίας Κυμπουρόπουλος και σκοπό τον ίδιο που έχει κάθε τραμπούκικη «παρέμβαση» των συντρόφων: την επιβολή. Με τον μόνο τρόπο με τον οποίο είναι σε θέση να επιβληθεί η αριστερά.

Φυσικά δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό. Η αριστερά σε κάθε ευκαιρία κάνει επίδειξη της εχθρικής σχέσης που έχει με την ελευθερία του λόγου όσων δεν εντάσσονται στο κοπάδι της. Σε κάθε ευκαιρία, τα τάγματα εφόδου της διακόπτουν εκδηλώσεις, επιτίθενται σε πολίτικούς αντιπάλους, απειλούν δημοσιογράφους και δημοσιολογούντες, κάνουν «παρεμβάσεις» σε εφημερίδες και σπίτια, και γενικώς τραμπουκίζουν κάθε φωνή που δεν επιβεβαιώνει τα παραμύθια με τα οποία κοιμούνται ακόμα και όταν έχουν τα μάτια τους ανοιχτά.

Βλέπετε, η εναλλακτική θα ήταν για την αριστερά να αντιπαρατεθεί στο επίπεδο των ιδεών και των προτάσεων. Αλλά αυτό θα ήταν αντίστοιχο του να ζητήσεις από έναν άνθρωπο χωρίς χέρια να οδηγήσει σε ράλι. Η αριστερά εδώ και πολλά χρόνια έχει χάσει τη δυνατότητα να παράγει ιδέες και προτάσεις που να μοιάζουν στοιχειωδώς σοβαρές (λέω «να μοιάζουν» γιατί όπως έχει αποδείξει κάθε επικράτηση της αριστεράς, στην πραγματικότητα οι ιδέες αυτές είναι πάντα καταστροφικές). Οι σύντροφοι ξέρουν ότι σε οποιαδήποτε απόπειρα σοβαρού διαλόγου θα ηττηθούν κατά κράτος με τον ίδιο τρόπο που ένας οπαδός της επίπεδης Γης θα ηττηθεί από έναν επιστήμονα. Οι σύντροφοι ξέρουν ότι δεν έχουν την παραμικρή ελπίδα να επιβληθούν με τον λόγο και άρα στρέφονται στον τσαμπουκά, το νταηλίκι και τον τραμπουκισμό. Και η συχνότητα με την οποία το κάνουν είναι ανάλογη της απόστασης που τους χωρίζει από την πραγματικότητα. Όσο η απόσταση μεγαλώνει, τόσο οι επιθέσεις και οι απειλές από συντρόφους θα αυξάνονται.

Αλλά η αριστερά δεν κυβερνά. Η αριστερά δεν διοικεί τις υπηρεσίες ασφαλείας. Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης δεν είναι αριστεροί. Και παρ’ όλα αυτά ανέχονται μια κατάσταση στην οποία ένας ευρωβουλευτής δεν μπορεί να μιλήσει επειδή δεν τον αφήνουν κάτι νταήδες.

Φίλες, φίλοι και οι υπόλοιποι, το τι είναι αριστερά το έχουμε πλέον εμπεδώσει καλά. Αυτό που δεν μοιάζει να είναι σαφές είναι το τι είναι η κυβέρνηση και πώς ακριβώς ονειρεύεται τη χώρα. Μέχρι στιγμής έχουμε καταλάβει μόνο τι δεν είναι: μια κυβέρνηση πρόθυμη να επιβάλει τον νόμο και να κάνει τους πολίτες να νιώσουν ασφαλείς. Μια κυβέρνηση που δεν μοιάζει να ενοχλείται να ηγείται μιας χώρας στην οποία δεν μπορούν να μιλήσουν ελεύθερα οι ευρωβουλευτές της. Και μπράβο της.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ