Πολιτικη & Οικονομια

Η Μάρω Δούκα υποψήφια στις Ευρωεκλογές με τη Νέα Αριστερά

Η πεζογράφος εξηγεί γιατί δέχθηκε την πρόταση του Αλέξη Χαρίτση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Μάρω Δούκα, με την Έφη Αχτσιόγλου και τον Αλέξη Χαρίτση
Ευρωεκλογές 2024: Η Μάρω Δούκα με τη Νέα Αριστερά © Facebook / Effie Achtsioglou

Ευρωεκλογές 2024: Η Μάρω Δούκα με τη Νέα Αριστερά - Η πεζογράφος εξηγεί γιατί δέχθηκε την πρόταση του Αλέξη Χαρίτση

Η Μάρω Δούκα θα είναι υποψήφια στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου με τη Νέα Αριστερά. Την υποψηφιότητα της πεζογράφου ανακοίνωσε την Παρασκευή (19.4) ο Αλέξης Χαρίτσης, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.  

Ευρωεκλογές 2024: Η Μάρω Δούκα υποψήφια με τη Νέα Αριστερά

«Με μεγάλη χαρά και τιμή καλωσορίζουμε στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς τη σπουδαία μας πεζογράφο, Μάρω Δούκα», ανέφερε ο κ. Χαρίτσης, στην ανάρτησή του, την οποία συνόδευσε από βίντεο από τη συνάντησή τους.

«Όταν καλέσαμε την κυρία Μάρω Δούκα να της προτείνουμε να είναι στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς, η πρώτη της αντίδραση ήταν ότι δεν έχει αρκετά προσόντα για μια τέτοια θέση. Στην εποχή της απαξίωσης της πολιτικής και της αποθέωσης του τίποτα, η σεμνότητα της κυρίας Μάρως Δούκα, μεταξύ των πάμπολλων άλλων μοναδικών χαρακτηριστικών της, είναι συγκλονιστική. Κυρία Δούκα, τιμή μας», έγραψε σε δική της ανάρτηση η Έφη Αχτσιόγλου.

 

Όταν καλέσαμε την κυρία Μάρω Δούκα να της προτείνουμε να είναι στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς, η πρώτη της...

Posted by Έφη Αχτσιόγλου -Effie Achtsioglou on Friday, April 19, 2024

Μάρω Δούκα: Γιατί αποφάσισα να είμαι υποψήφια ευρωβουλεύτρια με τη Νέα Αριστερά

«Από τα είκοσί μου αριστερή, διάβασα, μελέτησα, έγραψα, οραματίστηκα. Και γέρασα. Τιμή μεγάλη για μένα η πρόταση της Νέας Αριστεράς να συμπεριληφθώ συμβολικά στο ψηφοδέλτιό της για την Ευρωβουλή. Πολλοί οι λόγοι που με έπεισαν να αποδεχθώ την πρόσκληση, πάντοτε με τη σκέψη και την αγάπη μου στην Αριστερά εκείνη που τιμά και σέβεται τον ρόλο της, που επιμένει να υπάρχει πιστή στις βασικές αρχές της, που ξέρει να εννοεί τη σοβαρότητα, να έχει τη ματιά της στραμμένη στις ανάγκες του φτωχού κόσμου χωρίς να λαϊκίζει, να εκφράζει και να ωθεί προς τα μπρος τα όνειρα και τις προσδοκίες των νέων», ανέφερε η Μάρω Δούκα σε δήλωσή της σχετικά με τους λόγους που αποφάσισε να είναι υποψήφια ευρωβουλεύτρια και συνέχισε: «Κι αυτή η Νέα Αριστερά με τους επίλεκτους, με τους καλύτερους από τα διακεκριμένα, από τα αξιότερα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, το λιγότερο που θα μπορούσε να εγγυηθεί είναι ότι η ζωή προχωράει και η ελπίδα συσπειρώνεται με τη βεβαιότητα ότι κάθε τέλος σημαίνει μιαν άλλη, μια νέα αρχή». 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ