Πολιτικη & Οικονομια

Συνάντηση Χάρη Δούκα με τη δήμαρχο του Παρισιού, Αν Ινταλγκό

«Δύο ολυμπιακές πόλεις, η Αθήνα και το Παρίσι, συνεργάζονται»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χάρης Δούκας: Συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων με τη δήμαρχο Παρισιού, Αν Ινταλγκό - «Οι αξίες της ειρήνης και της αδελφοσύνης είναι πιο επίκαιρες από ποτέ»
O δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, παρέθεσε επίσημο δείπνο στη δήμαρχο Παρισιού, Αν Ινταλγκό © Menelaos Myrillas

Χάρης Δούκας: Συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων με τη δήμαρχο Παρισιού, Αν Ινταλγκό - «Οι αξίες της ειρήνης και της αδελφοσύνης είναι πιο επίκαιρες από ποτέ»

O δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, παρέθεσε επίσημο δείπνο στη δήμαρχο Παρισιού, Αν Ινταλγκό, την Τρίτη το βράδυ, στο εστιατόριο Dionysos Zonar’s. Οι δυο τους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τρόπους συνεργασίας για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων όπως οι κοινωνικές ανισότητες και η κλιματική κρίση.

Ο δήμαρχος Αθηναίων και η δήμαρχος του Παρισιού, η οποία βρέθηκε στην Αθήνα, λίγες ώρες μετά την τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, συνομίλησαν εκτενώς για τη διοργάνωση των φετινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων στο Παρίσι και αντάλλαξαν απόψεις για τις περιβαλλοντικές δράσεις που έχουν υλοποιηθεί στην γαλλική πρωτεύουσα τα τελευταία χρόνια.

Στις δηλώσεις του ο Χάρης Δούκας σημείωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που υποδέχομαι τη Δήμαρχο του Παρισιού, Αν Ινταλγκό στην Αθήνα. Οι αξίες της συνεργασίας, της ειρήνης και της αδελφοσύνης είναι σήμερα πιο επίκαιρες από ποτέ. Έχουμε μπροστά μας τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δύο ολυμπιακές πόλεις, η Αθήνα και το Παρίσι, συνεργάζονται. Είμαι βέβαιος ότι το Παρίσι θα διοργανώσει φέτος αξέχαστους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες. Εύχομαι στη Δήμαρχο, Αν Ινταλγκό, κάθε επιτυχία!»

Με τη σειρά της, η Αν Ινταλγκό τόνισε: «Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ στην Αθήνα, με τον νέο της Δήμαρχο, έναν Δήμαρχο προοδευτικό, με αφοσίωση στα κοινωνικά ζητήματα και την οικολογία, με τον οποίο μοιραζόμαστε πολλές κοινές απόψεις. Είμαι επίσης πολύ χαρούμενη που επισκέφτηκα την Αρχαία Ολυμπία με αφορμή την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας. Είμαι σίγουρη ότι θα έχουμε μια όμορφη συνεργασία με τον Δήμαρχο Αθηναίων. Το Παρίσι και η Αθήνα είναι αδελφές πόλεις και ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί του προς όφελος των πόλεών μας και των κατοίκων τους».

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, επίσης, από πλευράς Δήμου Αθηναίων ο Γενικός Γραμματέας Βασίλης Μπόκος, η Διευθύντρια του Γραφείου Δημάρχου Μάρω Μπαντέκα, η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Ελένη Ζωντήρου και η Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου Ανδριάνα Μαγγανιά, ενώ από τον Δήμο του Παρισιού έδωσαν το παρών οι Pierre Rabadan, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Pierre Lombard, αναπληρωτής Διευθυντής Γραφείου Δημάρχου, Paul-David Regnier, εκπρόσωπος Διεθνών Σχέσεων και Milton Guilherme, επικεφαλής προσωπικού Γραφείου Δημάρχου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναζητείται «Μικρός πρίγκιψ» της… αριστεράς και της προόδου 
Αναζητείται «Μικρός πρίγκιψ» της… αριστεράς και της προόδου 

O πολιτικός χώρος που εκτείνεται από τα σύνορα της αριστεράς του Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται να προετοιμάζεται για ένα πολιτικό παρανάλωμα την επομένη της 9ης Ιουνίου

Κεντροαριστερά: Ζητούνται πολιτική πρόταση και ηγέτης
Κεντροαριστερά: Ζητούνται πολιτική πρόταση και ηγέτης

Οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνουν διατεθειμένες να συζητήσουν κάτι τέτοιο, αλλά όταν βρεθούν μπροστά στον τοίχο της σκληρής πραγματικότητας ίσως αναγκαστούν

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.