Πολιτικη & Οικονομια

Η Γερμανία απαγορεύει στον Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα

Τι απαντάει ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο επικεφαλής του ΜέΡα 25 Γιάνης Βαρουφάκης
Η Γερμανία απαγορεύει στον Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Βαρουφάκης: Απαγόρευση εισόδου στη Γερμανία - Τι απαντάει ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 

Σήμερα το γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε "Betätigungsverbot" (απαγόρευση δραστηριότητας) εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη και ακόμα δύο ακαδημαϊκών μετά την εισβολή της αστυνομίας στο συνέδριο για την Παλαιστίνη το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο. Στον επικεφαλής του ΜέΡΑ25 απαγόρευτηκε ακόμη και η συμμετοχή σε ομιλιες μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Αυτό συνεπάγεται όχι μόνο απαγόρευση εισόδου στη Γερμανία, αλλά και απαγόρευση ακόμα και διαδικτυακής συμμετοχής και δραστηριότητας σε πολιτικές εκδηλώσεις στη χώρα.

Οι άλλοι δύο άνθρωποι για τους οποίους εκδόθηκε αντίστοιχη απαγόρευση είναι ο ακαδημαϊκός Salman Abu Sitta, και ο χειρουργός, πρύτανης του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης Ghassan Abu Sittah, τον οποίο μάλιστα συνέλαβαν και υπέβαλαν σε τρίωρη ανάκριση στο αεροδρόμιο του Βερολίνου. Και οι δύο, μαζί με τον Γιάνη Βαρουφάκη, επρόκειτο να συμμετάσχουν στο Συνέδριο για την Παλαιστίνη που διοργάνωναν η «Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη» και το ΜεΡΑ25 Γερμανίας, με κεντρικό αίτημα την κατάπαυση του πυρός και τον σταματημό της Γενοκτονίας στη Γάζα.

Τι απαντάει ο Γιάνης Βαρουφάκης

Ο επικεφαλής του ΜέΡα 25 ανέβασε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το οποίο ανακοίνωσε ότι ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών τού απαγόρευσε την είσοδο στη Γερμανία όπως και τη συμμετοχή σε κάθε ομιλία ακόμη μέσω της πλατφόρμας Zoom ή κάποιου άλλου βίντεο. Κι αυτό γιατί, λέει ο Βαρουφάκης, λόγω ομιλίας «που δημοσίευσα στο μπλογκ μου για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη. Απαγορεύτηκε να εκφωνήσω αυτήν την ομιλία στο Παλαιστινιακό συνέδριο στο Βερολίνο, όπου η αστυνομία με τη σοφία που διαθέτει μπήκε στον χώρο και με τη βία διέλυσε την εκδήλωση».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ