Πολιτικη & Οικονομια

Φόρουμ Δελφών: Αλληλεγγύη και μοίρασμα του πόνου μπορoύν να λειτουργήσουν ως συνδετικός ιστός ανάμεσα στους ανθρώπους

Η συζήτηση του Γενικού Γραμματέα της Action Aid International, Arthur Larok

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φόρουμ Δελφών
Φόρουμ Δελφών: Αλληλεγγύη και μοίρασμα του πόνου μπορoύν να λειτουργήσουν ως συνδετικός ιστός ανάμεσα στους ανθρώπους © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Φόρουμ Δελφών: Η συζήτηση του Γενικού Γραμματέα της Action Aid International, Arthur Larok με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη 

Η αλληλεγγύη και το μοίρασμα του πόνου και των κοινών παγκόσμιων προβλημάτων μπορεί να λειτουργήσει ως συνδετικός ιστός ανάμεσα στους ανθρώπους. Αυτό ήταν το κυρίαρχο συμπεράσμα από την συζήτηση του Γενικού Γραμματέα της Action Aid International Arthur Larok με την παρουσιαστρια- δημοσιογράφο του Mega Νίκη Λυμπεράκη, στο πλαίσιο του 9oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, το οποίο πραγματοποιείται στους Δελφούς από τις 10-13 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Arthur Larok: «Το κλειδί που μπορεί να ξεκλειδώσει τους ανθρώπους είναι η συμπόνια»

Ο κ. Larok ξεκίνησε την εισήγησή του κάνοντας μια αναδρομή στα παιδικά του χρόνια σε ένα χωριό της Ουγκάντα, τότε που η φτώχεια και οι δυσκολίες της καθημερινότητας περιοριζαν την πρόσβαση ακόμα και σε βασικά αγαθά. «Κι όμως αυτές οι δυσκολίες, αυτά που έζησα τότε, διαμόρφωσαν αυτό που είμαι σήμερα, μου έμαθε πόσο σημαντικό είναι να συνδέομαι με τους ανθρώπους, να μπορω να νιώθω τον πόνο του άλλου. Συνειδητοποίησα ότι αυτό που βίωσα τότε ήταν ένα θαύμα» επισήμανε, μιλώντας στη Νίκη Λυμπεράκη.

Κατά τον ίδιο, η Action Aid βοηθά τα παιδιά να κατακτούν ευκαιρίες στη ζωή τους και μάλιστα με έναν τρόπο δημιουργικό, μεσω της γραφής και της ζωγραφικής, προσθέτοντας ότι με αυτόν τον τρόπο αξιοποιούν τις ικανότητες τους, ιδιαίτερα σε καιρούς σύγκρουσης και πολέμου.

«Το κλειδί που μπορεί να ξεκλειδώσει τους ανθρώπους είναι η συμπόνια, το αληθινό νόμισμα στη ζωή μας είναι η αλληλεγγύη» συμπλήρωσε ο κ. Larok, καταλήγοντας ότι, στους καιρούς που ζούμε, η οικονομική δικαιοσύνη είναι πολύ σημαντική, την ώρα που σημαντικά προβλήματα όπως η κλιματική κρίση μπορούν να ενώσουν την παγκόσμια κοινότητα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ