- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο κ. Γιάννης Μηλιός, υπεύθυνος tου τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος στις ευρωεκλογές του Μάη, δε θα είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του ερχόμενου μήνα, γιατί θα είναι «περισσότερο χρήσιμος» στην «επεξεργασία θέσεων και τη διαμόρφωση κατευθυντήριων γραμμών για την κυβερνητική πολιτική».
Η σχετική δήλωση του οικονομολόγου:
"Καλό αγώνα, για τη νίκη της Αριστεράς, τη νίκη του λαού!
Στην κρίσιμη ιστορική στιγμή που βρίσκεται από σήμερα η χώρα μας, καλείται ο καθένας από μας να αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει για τη νίκη και την Κυβέρνηση της Αριστεράς που θα φέρει τη μεγάλη ανατροπή.
Στον αγώνα αυτόν είμαστε όλοι στρατευμένοι εκεί όπου μπορούμε να συμβάλουμε αποδοτικότερα στο μεγάλο έργο που καλούμαστε να φέρουμε σε πέρας.
Στον αγώνα αυτόν αποφασιστική θα είναι η συνεισφορά των δυνάμεων του Κόμματος με την επεξεργασία θέσεων και τη διαμόρφωση κατευθυντήριων γραμμών για την κυβερνητική πολιτική. Σε αυτή τη διαδικασία είμαι περισσότερο χρήσιμος, και για το λόγο αυτό δεν θα είμαι υποψήφιος σε κάποια εκλογική περιφέρεια, ούτε θα συμμετάσχω σε κάποια εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας.
Παράλληλα, θα συνεχίσω να είμαι συνεχώς παρών στη διαμόρφωση της ελληνικής και διεθνούς κοινής γνώμης υπέρ των θέσεών μας, συμμετέχοντας θεσμικά σε καθοριστικές συναντήσεις με διεθνείς παράγοντες, όπως κάνω μέχρι τώρα (IMF, Κυβερνητικές Υπηρεσίες άλλων χωρών, Χρηματοοικονομικά Κέντρα, κλπ.), με στόχο τη μεγιστοποίηση των ωφελειών για την Κυβέρνηση της Αριστεράς και τον λαό που όλοι υπηρετούμε.
Πιστεύω ότι αυτή η στάση είναι σε συμφωνία με τις δεσμεύσεις που έχω αναλάβει απέναντι στους συντρόφους μου, που με εξέλεξαν τρίτο στην ΚΕ και μου ανέθεσαν μάλιστα τον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο του Υπεύθυνου Οικονομικής Πολιτικής, για να συμβάλουμε μαζί με τα μέλη του Τμήματος καθοριστικά στη διαμόρφωση των θέσεων του Κόμματος.
Ο αγώνας μου είναι αφιερωμένος στη νίκη της Αριστεράς, μια νίκη χωρίς δεσμεύσεις και περιορισμούς ώστε να γίνουν τα όνειρα όλων μας πραγματικότητα και να ανταποκριθούμε στις ελπίδες του ελληνικού λαού που μας χαρίζει την εμπιστοσύνη του και μας αξίωσε να φτάσουμε μέχρι εδώ!".
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αναφορά στο κράτος δικαίου, τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον θάνατο της Μάρως Κοντού
H νέα σύνθεση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Με αφορμή τον τελικό του Μουντιάλ
Η δήλωσή του μετά την αποχώρηση από την Κεντρική Επιτροπή
«Ο Φάμελλος πήρε κάποιες καλές θέσεις, αλλά τα μπουρδούκλωνε» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
«Όσοι επιλέγουν διαφορετική πολιτική διαδρομή οφείλουν να παραδώσουν την έδρα»
Η πρώτη δήλωση μετά την εκλογή της στην προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας
Με 7 ψήφους υπέρ και ένα λευκό
Αναλυτικά οι πληρωμές
«Η απαγόρευση δεν εξαφάνισε την αγορά, την παρέδωσε στη μαφία» σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός
«Τα επίσημα στοιχεία αποτυπώνουν τη θετική τροχιά της χώρας μας» σημειώνει ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ασφαλιστικό Ταμείο
Ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις 2026
Μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη
Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
«Ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα συντρόφων για ένα νέο ξεκίνημα»
Αναπτύσσεται κοινή επιχειρησιακή δράση στον τομέα της αντιτρομοκρατίας
Προτεραιότητα η πολιτική προετοιμασία και τα ψηφοδέλτια
Ο ΠτΔ επισκέφτηκε το Τζαμί Καλούτσιανης και το Οθωμανικό Λουτρό στο Κάστρο Ιωαννίνων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.