Πολιτικη & Οικονομια

Η εκτίμηση Δρυμιώτη για τις Ευρωεκλογές: «Η ΝΔ στο 33-35%, ο ΣΥΡΙΖΑ καθαρά δεύτερος»

«Το ΠΑΣΟΚ είχε την ευκαιρία και την έχασε», σημειώνει ο εκλογικός αναλυτής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Στέφανος Κασσελάκης στο Μέγαρο Μαξίμου
Ευρωεκλογές 2024: Η εκτίμηση Δρυμιώτη για ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Ευρωεκλογές 2024: Η εκτίμηση Δρυμιώτη για ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ - Ο εκλογικός αναλυτής για το ΠΑΣΟΚ

Ο εκλογικός αναλυτής, Ανδρέας Δρυμιώτης έκανε μέσα από το Action24 τις εκτιμήσεις του για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου. Ο κ. Δρυμιώτης είπε ότι η Νέα Δημοκρατία θα κινηθεί στα επίπεδα του 33-35%, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θα συγκεντρώσουν μαζί 30% και ΚΚΕ με Βελόπουλο θα πάρουν 20%.

Ευρωεκλογές 2024: Η εκτίμηση Δρυμιώτη για ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ

Ο Ανδρέας Δρυμιώτης αναφέρθηκε στο ποιο κόμμα θα βρεθεί στη δεύτερη θέση στις Ευρωεκλογές και σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δεύτερος καθαρά γιατί ο Ανδρουλάκης έχει χάσει εντελώς την μπάλα. Ο Στέφανος Κασσελάκης απευθύνεται σε ένα διαφορετικό κοινό που το έχει ξυπνήσει. ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο Κασσελάκης, άλλο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει. Ο Ανδρουλάκης μού θυμίζει τον άνθρωπο που στη ρουλέτα παίζει το νούμερο που βρήκε».

Σχετικά με το ΠΑΣΟΚ ο εκλογικός αναλυτής σχολίασε ότι «είχε την ευκαιρία και την έχασε. Δεν μπορεί να μιμηθεί τον ΣΥΡΙΖΑ όπως επιχειρεί να κάνει ο Ανδρουλάκης. Πήγε κόντρα στα μη κρατικά πανεπιστήμια, στην επιστολική ψήφο. Αν θέλει να ψηφίσει κάτι τέτοιο ο κόσμος θα ψηφίσει το original και όχι το μαϊμού. Ο ένας (σ.σ. ο Κασσελάκης) χαμογελάει, ο άλλος (σ.σ. ο Ανδρουλάκης) είναι μουτρωμένος, από ποιον θα αγοράζατε αυτοκίνητο; Η στάση του ΠΑΣΟΚ είναι καταστροφική. Από ό,τι καταλαβαίνω ο Ανδρουλάκης έχει κάνει ένα στενό κύκλο που του λένε πόσο καλός είσαι». Όπως πρόσθεσε «η βασική διαφορά του Κασσελάκη είναι ότι έχει απομακρυνθεί από τις ριζοσπαστικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ όπως για παράδειγμα με τον φράχτη στον Έβρο».

Ο Ανδρέας Δρυμιώτης επισήμανε ότι «υπάρχουν ορισμένα πράγματα που αγνοούνται: Στις εκλογές του 2019 είχαμε 40 κόμματα, τώρα ρισκάρω και λέω ότι θα έχουμε 20 κόμματα. Από τα 40 τα 34 πήραν κάτω από 3% και μάλιστα τα 31 εξ αυτών κάτω από 1,5%. Τώρα μπήκε το παράβολο των 20.000 ευρώ που αν δεν πάρεις το 1,5% το χάνεις. Το 2019 είχε μείνει ένα 21% που πήραν τα κόμματα αυτά, τώρα θα πάρουν 6% άρα υπάρχει ένα 15% για να μοιραστούν τα κόμματα που θα συμμετέχουν».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0fdmvfeqayx)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ