- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δόμνα Μιχαηλίδου: Στόχος μας η αύξηση των εργαζομένων στον τουρισμό
Η συζήτηση της υπουργού Εργασίας με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων
Δόμνα Μιχαηλίδου - Τουρισμός: Στόχος η αύξηση των εργαζομένων - Η συζήτηση της υπουργού Εργασίας με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων
Η ανάγκη εύρεσης ανθρώπινου δυναμικού, ειδικά νεότερης ηλικίας, αλλά και η βελτίωση συνθηκών διαβίωσης των εργαζομένων στον τουρισμό, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), στο πλαίσιο των επαφών της με τους κοινωνικούς εταίρους.
Η υπουργός συζήτησε διεξοδικά με τον πρόεδρο, Γιάννη Χατζή, και τα μέλη του προεδρείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) την ανάγκη επαγγελματικής κατάρτισης των εργαζομένων στον τουρισμό για καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, για τις μετακλήσεις εργαζομένων και την έλλειψη προσωπικού. Επίσης, στο επίκεντρο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε, ενόψει της νέας αύξησης του κατώτατου μισθού και της επικείμενης έναρξης της θερινής τουριστικής περιόδου, βρέθηκε η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στον τουριστικό κλάδο.
Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η τουριστική δραστηριότητα στηρίζει διαχρονικά την οικονομία της χώρας μας»
Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, μετά το πέρας της συνάντησης, δήλωσε: «Είχα την ευκαιρία να συζητήσω διεξοδικά με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) σειρά θεμάτων που απασχολούν τον τουριστικό κλάδο, στον οποίο εργάζονται χιλιάδες συμπολίτες μας. Η τουριστική δραστηριότητα στηρίζει διαχρονικά την οικονομία της χώρας μας. Παρόλο που ο τουρισμός έχει καταφέρει να επανακάμψει, μετά την περίοδο της πανδημίας, δυστυχώς η δυσκολία εύρεσης εργαζομένων, ειδικά νεότερης ηλικίας, παραμένει.
Επιδίωξή μας, λοιπόν, είναι να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των εργαζομένων και να παρέχουμε τα κατάλληλα κίνητρα, ώστε να αυξήσουμε τον αριθμό των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο. Για εμάς, στο υπουργείο Εργασίας, η προστασία των εργαζομένων και η διασφάλιση των δικαιωμάτων τους αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο των πολιτικών μας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απαντά στις καταγγελίες εργαζομένων για αυξημένη πίεση στα πληρώματα
«Πρόκειται για τη δυσκολότερη διοικητική μεταρρύθμιση που γνώρισε ποτέ το ελληνικό κράτος»
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.