- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δόμνα Μιχαηλίδου: Στόχος μας η αύξηση των εργαζομένων στον τουρισμό
Η συζήτηση της υπουργού Εργασίας με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων
Δόμνα Μιχαηλίδου - Τουρισμός: Στόχος η αύξηση των εργαζομένων - Η συζήτηση της υπουργού Εργασίας με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων
Η ανάγκη εύρεσης ανθρώπινου δυναμικού, ειδικά νεότερης ηλικίας, αλλά και η βελτίωση συνθηκών διαβίωσης των εργαζομένων στον τουρισμό, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), στο πλαίσιο των επαφών της με τους κοινωνικούς εταίρους.
Η υπουργός συζήτησε διεξοδικά με τον πρόεδρο, Γιάννη Χατζή, και τα μέλη του προεδρείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) την ανάγκη επαγγελματικής κατάρτισης των εργαζομένων στον τουρισμό για καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, για τις μετακλήσεις εργαζομένων και την έλλειψη προσωπικού. Επίσης, στο επίκεντρο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε, ενόψει της νέας αύξησης του κατώτατου μισθού και της επικείμενης έναρξης της θερινής τουριστικής περιόδου, βρέθηκε η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στον τουριστικό κλάδο.
Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η τουριστική δραστηριότητα στηρίζει διαχρονικά την οικονομία της χώρας μας»
Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, μετά το πέρας της συνάντησης, δήλωσε: «Είχα την ευκαιρία να συζητήσω διεξοδικά με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) σειρά θεμάτων που απασχολούν τον τουριστικό κλάδο, στον οποίο εργάζονται χιλιάδες συμπολίτες μας. Η τουριστική δραστηριότητα στηρίζει διαχρονικά την οικονομία της χώρας μας. Παρόλο που ο τουρισμός έχει καταφέρει να επανακάμψει, μετά την περίοδο της πανδημίας, δυστυχώς η δυσκολία εύρεσης εργαζομένων, ειδικά νεότερης ηλικίας, παραμένει.
Επιδίωξή μας, λοιπόν, είναι να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των εργαζομένων και να παρέχουμε τα κατάλληλα κίνητρα, ώστε να αυξήσουμε τον αριθμό των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο. Για εμάς, στο υπουργείο Εργασίας, η προστασία των εργαζομένων και η διασφάλιση των δικαιωμάτων τους αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο των πολιτικών μας».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους
Τα κυβερνητικά αποτελέσματα για το ιδιωτικό χρέος
Δεν έχει τόση σημασία το ποιος θα μιλήσει πρώτος όσο το τι θα πει.
Αναλυτικά οι τομείς ευθύνης
«Σπουδαιότερη παρακαταθήκη η απόδειξη ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να ανταποκριθεί σε πιεστικά χρονοδιαγράμματα» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Οι διορισμοί εκπαιδευτικών και το ραντεβού στη ΔΕΘ
Από δύο έως τέσσερις μήνες η διάρκεια
Ποιοι θα βρεθούν στο επίκεντρο των εξαγγελιών
Με αφορμή το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τη Βιομηχανί
«Η Δυτική Μακεδονία έχει κάθε λόγο πια να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», έγραψε ο πρωθυπουργός
«Ο πατριωτισμός της Δημοκρατικής Παράταξης δεν ήταν ποτέ οι εύκολες κραυγές» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Το σχόλιο για τον Αλέξη Τσίπρα
Τι πρέπει να προσέξετε πριν τις αγορές σας
Η ανάλυση των στοιχείων της Eurostat
Ο βασικός εθνικός στόχος που θα θέσει
«Απίστευτη η σύγχυση, η παροχολογία και η ασχετοσύνη της αντιπολίτευσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Στο επίκεντρο η πτωτική πορεία του χρέους
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας
«Η Δυτική Μακεδονία μπορεί να αλλάξει», δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Κοζάνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.