Πολιτικη & Οικονομια

Γεωργιάδης: Και οι ασφαλιστικές εταιρείες θα συμμετέχουν στα απογευματινά χειρουργεία

Τι είπε για τη φωτογραφία με τον ασθενή της Θεσσαλονίκης και την κριτική περί ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γεωργιάδης για απογευματινά χειρουργεία: Θα συμμετέχουν και ασφαλιστικές εταιρείες
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Γεωργιάδης - απογευματινά χειρουργεία: Και ασφαλιστικές εταιρείες θα συμμετέχουν - Οι δηλώσεις του για τη φωτογραφία με τον ασθενή της Θεσσαλονίκης 

Σε γύρο επαφών με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες για την κάλυψη των απογευματινών χειρουργείων επιβεβαίωσε σήμερα ότι βρίσκεται ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην επίμαχη μεταρρύθμιση τονίζοντας ότι το ΚΑΤ ξεκίνησε τα απογευματινά χειρουργεία και ότι από τις 17 κλινικές χειρουργικές που έχει το νοσοκομείο εκδήλωσαν επιθυμία συμμετοχής και οι 17 στο σύνολό τους.

Γεωργιάδης για κριτική περί ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ

Στη συνέχεια θέλοντας να απαντήσει στην κριτική που ασκείται με αφορμή την εξέλιξη για τις ασφαλιστικές εταιρείες, που λέει ότι επιχειρείται η ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, είπε: «Aν η αντίρρηση είναι ιδεολογικής φύσεως, ότι δεν θέλουμε μέσα στο ΕΣΥ να υπάρχει πληρωμή, αυτό έχει λυθεί στο ΕΣΥ εδώ και 22 χρόνια με τα απογευματινά ιατρεία».

«Το να μπουν μέσα οι ασφαλιστικές να μπουν μέσα σημαίνει ότι κάποιοι άνθρωποι θα μπορούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών του ΕΣΥ χωρίς να πληρώσουν από την τσέπη τους, αλλά να πληρώσουν μέσω της ιδιωτικής ασφάλειας. Γιατί αυτό είναι κακό για το ΕΣΥ; Μπορείτε να μου πείτε ένα λογικό επιχείρημα γιατί αυτό για το ΕΣΥ είναι κακό; Η δική μας ιδεολογία είναι υπέρ των ΣΔΙΤ, των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Αυτό δεν λέει η Νέα Δημοκρατία πάντα; Εμείς έχουμε πει κάποιου είδους αντίρρηση στον ιδιωτικό τομέα ότι τον θεωρούμε μολυσμένο, ότι δεν πρέπει να συμπράττει με το δημόσιο; Όχι. Αν ο κόσμος ήθελε τέτοια, θα ψήφιζε Ανταρσύα, δεν θα ψήφιζε Νέα Δημοκρατία» συμπλήρωσε.

Για τη φωτογραφία με τον ασθενή του πρώτου απογευματινού χειρουργείου

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στη φωτογραφία με τον ασθενή του πρώτου απογευματινού χειρουργείου που έγινε στη Θεσσαλονίκη και απάντησε ότι ο ίδιος ο ασθενής του ζήτησε να βγάλουν φωτογραφία.

«Αν κάποιοι έχουν πραγματικό πρόβλημα με τα προσωπικά δεδομένα και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, πρέπει σήμερα να είναι έξαλλοι με τον Πολάκη που πήρε τη φωτογραφία και έβαλε γύρω από τον ασθενή τη χούντα για να πει και καλά ότι αυτή είναι φιέστα χουντική και έβαλε τον άνθρωπο τον πραγματικό που πήγε να χειρουργηθεί ο ίδιος για πολιτικούς λόγους σε παραποιημένη φωτογραφία. Αυτό ναι, είναι απαράδεκτο. Και δεν έχει συναίνεση αυτού του ανθρώπου προφανώς», πρόσθεσε.

«Ο κ. Κασσελάκης είναι πλούσιος άνθρωπος, καλά κάνει και ξοδεύει»

Αναφερόμενος στη συνέχεια στο βίντεο με το κούρεμα του κ. Κασσελάκη, το οποίο εκτίμησε ότι μπορεί να κόστισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και 100 χιλιάδες ευρώ, είπε: «Συμφωνείτε ότι είναι επαγγελματικό βίντεο; Μπορεί να κόστισε 200€; Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να ξοδεύει τα λεφτά του ο κ. Κασσελάκης είναι πλούσιος άνθρωπος, καλά κάνει και τα ξοδεύει. Δεν έχω πρόβλημα με αυτό καθόλου. Εμένα με ενοχλεί μόνο να μας περνάνε για κουτούς.

Ο κ. Κασσελάκης για την προεκλογική του εκστρατεία και για να γίνει αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ξοδεύει πάρα πολλά λεφτά. Καλά κάνει, τα ξοδεύει, δικά του είναι. Δεν με νοιάζει αυτό. Ξέρετε τι με ενοχλεί. Πιο πολύ με ενοχλεί στα αλήθεια ότι προσπαθούν να μας τον παρουσιάσουν περίπου σαν κομάντο που πάει 15 μέρες στρατό. Είναι ζήτημα περί νομίμου και ηθικού. Ένας άνθρωπος ο οποίος τυγχάνει ευεργετικών συνεπειών του νόμου και κάνει μόνο 15 μέρες θητεία κατά τη γνώμη μου δεν προβάλλει ότι πάει 15 μέρες στρατό. Πηγαίνει σιωπηλά και γυρίζει γιατί υπάρχουμε και εμείς όλοι οι υπόλοιποι που κάναμε 18 μήνες».

Για δημοσκοπήσεις: Ο μεγάλος αθενής είναι το ΠΑΣΟΚ

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιστρέψει στη δεύτερη θέση και το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη και γι' αυτό όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης «δεν υπάρχει απολύτως καμία λογική αμφιβολία ότι ο μεγάλος ασθενής είναι το ΠΑΣΟΚ». Απέδωσε μάλιστα την εξέλιξη αυτή στις πρόσφατες αποφάσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, εν μέρει και με τα απογευματινά χειρουργεία, όπως είπε ο υπουργός.

Γιατί υπάρχουν διαρροές προς τα Δεξιά;

Στην κριτική που λέει ότι η Νέα Δημοκρατία έχει δυσαρεστήσει μέρος της κομματικής της βάσης με πρόσφατες πολιτικές της και ως εκ τούτου υπάρχουν διαρροές προς τα δεξιά της, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε τα εξής.

«Την ακούω αυτή την κριτική. Εγώ δεν λέω ότι τα κάνουμε όλα τέλεια. Ας πούμε ένα παράδειγμα, το μεταναστευτικό ζήτημα, το οποίο είναι ταυτοτικό για τη δεξιά. Εδώ έχουν βγάλει εμένα στο διαδίκτυο, περίπου υπέρ των ανοικτών συνόρων, κωμικό, για την τροπολογία που περάσαμε με τον Καιρίδη στο τέλος Δεκεμβρίου, η οποία ειρήσθω εν παρόδω, έλεγα ότι δεν θα αφορά πάνω από 25.000 άτομα τον χρόνο και ήδη σήμερα έχουν περάσει τρεις μήνες και είναι περίπου 6.000 οι αιτήσεις, θα είναι και λιγότερες από όσες λέγαμε. Αλλά σημασία δεν έχει αν λες την αλήθεια. Σημασία έχει πώς το προσλαμβάνει ο κόσμος».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ