Πολιτικη & Οικονομια

Μπακογιάννη: «Δεν έγινα πρωθυπουργός γιατί είμαι γυναίκα» (βίντεο)

Όσα είπε η πρώην υπουργός για τον έρωτα και τον γάμο με τον Παύλο Μπακογιάννη

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντόρα Μπακογιάννη
Ντόρα Μπακογιάννη: Γιατί δεν έγινε πρωθυπουργός © ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ντόρα Μπακογιάννη: Γιατί δεν έγινε πρωθυπουργός - Ο έρωτας και ο γάμος με τον Παύλο Μπακογιάννη

Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για όλους και για όλα στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου και την εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω». Μεταξύ άλλων, η βουλεύτρια της ΝΔ και πρώην υπουργός, εξομολογήθηκε τον παράφορο έρωτά της με τον Παύλο Μπακογιάννη, τη διαφορά ηλικίας που είχαν, ενώ αναφέρθηκε και στο γιατί δεν έγινε πρωθυπουργός

Ντόρα Μπακογιάννη: Γιατί δεν έγινε πρωθυπουργός

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Χατζηνικολάου ρώτησε την Ντόρα Μπακογιάννη: «Τι έφταιξε και δεν γίνατε πρωθυπουργός;», με την ίδια να απαντά: «Δεν έγινα πρωθυπουργός και ήταν πολλοί οι παράγοντες. Έφταιξαν τα δικά μου λάθη, το ότι είμαι γυναίκα και από εκεί και πέρα ενδεχομένως ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος να αποδεχτεί σε αυτόν τον ρόλο μια γυναίκα. Υπάρχουν άλλες κοινωνίες που έβαλαν γυναίκες πιο νωρίς. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα παραδοσιακό, συντηρητικό κόμμα. Είχα μια τρομερή επίθεση εκείνη την εποχή, δεν τη θυμάμαι ως μια από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου αυτή την καμπάνια. Το αποτέλεσμα ήταν ότι προτιμούσαν έναν άνδρα, ακόμη και αν είχε φύγει χρόνια από τη Νέα Δημοκρατία. Δεν έγινε καν αλλαγή καταστατικού. Είναι ένα από τα μεγάλα λάθη μου και είναι διπλό λάθος, γιατί οφείλεται σε εγωισμό. Δεν ήθελα ποτέ να μου πουν ότι φοβήθηκα τον κόσμο και πήγα στο συνέδριο. Σημασία έχει ότι ο καθένας διδάσκεται από τα λάθη του και η πορεία συνεχίζεται καλά. Το σκεφτόμουν, γιατί είχα πολλά στελέχη της ΝΔ που με ήθελαν, γιατί είχα δικαιωθεί πολιτικά. Κοντοστάθηκα, δίστασα και δεν ήμουν έτοιμη να το περάσω ψυχολογικά. Ο Κυριάκος ήταν έτοιμος, ήταν σίγουρος και του είπα “κάν’ το”. Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που δεν ένιωθα ότι είχα το κουράγιο να κάνω την ίδια προσπάθεια. Η επιλογή αυτή δικαιώθηκε! Η Ελλάδα έχει έναν εξαιρετικό πρωθυπουργό, βλέπω πόσο αγώνα θέλει αυτή η θέση και για μένα είναι μια περίοδος μεγάλης ικανοποίησης. Πικράθηκα και στενοχωρήθηκα και το θεώρησα αδικία, όταν είπε ο Κυριάκος να είμαι εκτός κυβέρνησης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czu3ikzdr6yx)

» Πέρασα ένα μεγάλο διάστημα εσωτερικού προβληματισμού. Νιώθεις αδικημένος, κάθεσαι σε μια γωνία και τα σκέφτεσαι. Ευτυχώς, πέρασε γρήγορα, γιατί κατάλαβα ότι μπορούσα να προσφέρω και χωρίς τον τίτλο του υπουργού. Εγώ βγήκα καλά από αυτή την ιστορία και στην πρώτη και τη δεύτερη εκλογή μου στα Χανιά. Ο Κυριάκος μου πρότεινε να είμαι στο Επικρατείας, αλλά ήθελα να είμαι βουλευτής των Χανίων. Το Επικρατείας δεν με ενθουσιάζει ως ιδέα. Για κάποιον σαν εμένα το ένιωσα ότι θα ήταν ως τιμητική αποστρατείας. Είμαι η μόνη βουλευτής που έχει εκλεγεί σε τρεις περιφέρειες της Ελλάδας. Αν μπορείς να τους γυρίσεις πίσω αυτή την εμπιστοσύνη που σου έδειξαν, είσαι πολύ ευτυχής».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czu3iygwpgf5)

Ντόρα Μπακογιάννη: «Ο Παύλος μού έριχνε 20 χρόνια, αλλά ήταν τρελός έρωτας»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στην προσωπική της ζωή και τον μεγάλο έρωτα με τον πρώτο της σύζυγο, τον Παύλο Μπακογιάννη

«Τα παιδικά μου χρόνια ήταν ήσυχα και ήρεμα. Με έναν Μητσοτάκη που δεν κουβέντιαζε ποτέ πολιτικά στο σπίτι, 2 το μεσημέρι πάντα τρώγαμε μαζί μεσημεριανό. Η παιδική μου ηλικία τέλειωσε την ημέρα του πραξικοπήματος. Ήμουν 13 ετών. Μέσα σε μία νύχτα μεγάλωσα. Είδα τη μητέρα μου σε μια κατάσταση φοβερή, ο πατέρας μου είχε πάει φυλακή, τα αδέλφια μου ήταν μικρά και από εκείνη τη στιγμή πλέον μπήκαμε σε μια άλλη φάση της ζωής μας. Κατ’ οίκον κράτηση, ιστορίες, μετά φύγαμε για το Παρίσι, ήρθε ο Παττακός και είπε στη μάνα μου «πάρε τα παιδιά σου και φύγε σε 24 ώρες». Είχε γεννηθεί και ο Κυριάκος, οπότε είχαμε και το μωρό. Φύγαμε από την Ελλάδα. Ήταν ό,τι πιο τραυματικό είχα ζήσει σε αυτή την ηλικία…» εξομολογήθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη και πρόσθεσε: «Τότε στο Παρίσι γνώρισα και τον Παύλο Μπακογιάννη. Είχε έρθει να επισκεφτεί τον πατέρα μου. Κατάλαβε ότι είμαι ένα ψάρι που τσιμπάω εύκολα… Έκανε φρικτή κριτική στον πατέρα μου, μέσα στο σπίτι. Λέω στον Μητσοτάκη που βρήκατε αυτόν που σας βρίζει μέσα στο σπίτι… Δεν είχα καταλάβει ότι τρόλαρε. Υπήρχε μια συνεχής επαφή και τον ερωτεύομαι παράφορα. Στην πρώτη ματιά ήθελα να τον σκοτώσω, από τη δεύτερη, τρίτη άρχισα να μαλακώνω. Αυτός με κυνήγησε, όχι εγώ. Μου έριχνε 20 χρόνια αλλά ήταν τρομερά γοητευτικός και έξυπνος άνδρας. Τρελός έρωτας! Ο Παύλος με είχε σαν πορσελάνινη κούκλα».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czu3j5yp2hvd)

«Ήταν πάρα πολύ δύσκολα… Για μένα η δολοφονία του Παύλου ήταν ό,τι χειρότερα πέρασα στη ζωή μου. Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα μπορούσε ένας άνθρωπος να φάει 13 σφαίρες στην πλάτη και να δολοφονηθεί έτσι. Δολοφονήθηκε γιατί ήταν συναινετικός. Ρώτησα τον Κουφοντίνα γιατί τον δολοφόνησαν και μου απάντησε επειδή έκανε την "Εθνική Συμφιλίωση". Αυτό είναι που σε τρελαίνει! Κοιτώντας πίσω αντιλαμβάνομαι πόσο κακή μάνα ήμουν σε αυτή την εποχή. Τα παιδιά μου με στήριξαν, δεν στήριξα εγώ τα παιδιά μου. Δεν ήμουν σε θέση να τα στηρίξω και το φέρω βαρέως. Έχω τρομερές τύψεις… Δεν εύχομαι σε κανέναν αυτό το πράγμα. Δεν κλείνει ποτέ αυτή η πληγή. Δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να συγχωρέσω αυτό το πράγμα» εξομολογήθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czu3ji4ytm8h)

Ντόρα Μπακογιάννη: Η πρώτη σκέψη μετά τη διάγνωση του καρκίνου

«Η πρώτη δική μου αντίδραση ήταν παντελώς γελοία, όπως συνήθως είναι γελοίες όλες οι αντιδράσεις σε τέτοιες περιπτώσεις. Έλεγα πως θα το κρύψω από τα παιδιά μου, από τον άνδρα μου και τα λοιπά. Τα έβαλα λίγο κάτω γιατί, όταν το έμαθα, ήμουν μόνη μου. Ήθελα να το κρύψω για να μην στενοχωρηθούν και φοβήθηκα. Όλοι νομίζουμε ότι είμαστε αναντικατάστατοι και φοβήθηκα πάρα πολύ πώς θα αντιδράσουν. Βεβαίως, μετά επικράτησε η λογική, επικράτησε η αδελφή μου, η Κατερίνα που είναι ο σοβαρός άνθρωπος σε αυτή την οικογένεια. Μου είπε “τι βλακείες είναι αυτές” και τα λοιπά οπότε τους το είπα», δήλωσε αρχικά η Ντόρα Μπακογιάννη και πρόσθεσε: 

«Πρέπει να πω ότι αντέδρασαν με πολύ μεγάλη ψυχραιμία και ωριμότητα. Ευτυχώς, αυτή η οικογένεια φαίνεται πως στα δύσκολα σοβαρεύεται, στα εύκολα τα κάνει μαντάρα. Πράγματι, αυτό το πράγμα κράτησε 24 ώρες, στις 24 ώρες το είπα και δημόσια. Κυρίως ο τρόπος με τον οποίο το αντιμετώπισε όλη η οικογένεια μου, ο τρόπος με τον οποίο το αντιμετώπισαν οι φίλοι μου και όλα αυτά μου έδωσαν μια πάρα πολύ μεγάλη δύναμη. Επίσης, ο τρόπος με τον οποίο άλλοι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν την ίδια αρρώστια, επικοινώνησαν μαζί μου για να μου δώσουν θάρρος. Όλα πάνε καλά και ήταν άλλη μία περιπέτεια στη ζωή μου».

Στην ερώτηση που δέχθηκε από τον Νίκο Χατζηνικολάου για το ποια ήταν η πρώτη σκέψη που έκανε, η βουλεύτρια της Νέας Δημοκρατίας, απάντησε: «Σας είπα, τι θα κάνουν τα παιδιά μου. Τα παιδιά είναι το άπαν. Τα παιδιά και τα εγγόνια. Εγώ δεν είχα ποτέ προβλήματα στην ιεράρχηση της αγάπης μου για κάτι. Η οικογένεια μου ήταν πάντοτε πρώτη στην ιεράρχηση. Βεβαίως τα παιδιά μου στην εφηβεία θα έλεγαν πως «όχι, έτρεχες πιο πολύ πολιτικά αντί να ασχοληθείς μαζί μας» αλλά η πραγματικότητα είναι ότι μέσα μου η οικογένεια μου είναι ό, τι πολυτιμότερο διαθέτω».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czu3jbulyaa1)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ