Πολιτικη & Οικονομια

Μειωμένες κατά 1-2 ευρώ οι τιμές των θαλασσινών στη Βαρβάκειο

Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτή την Καθαρά Δευτέρα

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες στην Ιχθυαγορά της Βαρβακείου
Καθαρά Δευτέρα 2024: Τιμές θαλασσινών στη Βαρβάκειο © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Καθαρά Δευτέρα 2024: Οι τιμές των θαλασσινών στη Βαρβάκειο - Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτή

Η Καθαρά Δευτέρα 2024 πλησιάζει και τα θαλασσινά θα έχουν την τιμητική τους στο γιορτινό τραπέζι που θα συνοδεύσει το πέταμα του χαρταετού. Ο πρόεδρος της Ιχθυαγοράς της Βαρβακείου κάνει λόγο για μείωση τιμών κατά 1 έως 2 ευρώ φέτος στα θαλασσινά. 

Σύμφωνα με τον κ. Βασίλη Σίμο, οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους στη Βαρβάκειο από τις 7 το πρωί της Κυριακής μέχρι το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας και διευκρίνισε ότι η αγορά θα κλείσει μόνο για μία ώρα το μεσημέρι της Κυριακής για να καθαριστεί, ενώ δεσμεύτηκε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι υπάρχει επάρκεια και ότι οι τιμές δεν θα αλλάξουν.

Στιγμιότυπο από την αγοραστική κίνηση στην Ιχθυαγορά της Βαρβακείου
Καθαρά Δευτέρα 2024: Τιμές θαλασσινών στη Βαρβάκειο © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Καθαρά Δευτέρα 2024: Οι τιμές των θαλασσινών στη Βαρβάκειο

Στα 8-9 ευρώ από 10  -11 ευρώ που ήταν πέρυσι εκτιμάται η σκούρα γαρίδα Εκουαδόρ (μεσαίο μέγεθος), τα 12 ευρώ αγγίζει η κόκκινη γαρίδα Αργεντινής, τα καλαμάρια κοστίζουν 8.98 ευρώ, περίπου δύο ευρώ κάτω από την περυσινή τιμή και τα πλοκάμια θράψαλου στα 7.98 είναι φθηνότερα κατά 1 ευρώ από πέρυσι. «Πάμε για μικρότερο εύρος κέρδους και προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο που είναι οικονομικά ευάλωτος», τόνισε ο Βασίλης Σίμος και υπενθύμισε ότι η Βαρβάκειος πωλεί και ηλεκτρονικά.

«Αναμέναμε να έρθει ο υπουργός Ανάπτυξης για να φτιάξουμε το καλάθι, αλλά έτσι κι αλλιώς υπάρχει καλάθι 6-7 προϊόντων με θαλασσινά που έχουν μείωση της τάξης 1-2 ευρώ», είπε ο πρόεδρος της Ιχθυαγοράς.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czsfbo5pd0m1)

Καθαρά Δευτέρα 2024: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

Όπως κάθε χρόνο, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, αλλά και η Βαρβάκειος θα είναι ανοιχτά ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα για να εξυπηρετήσουν το κοινό. 

Λαγάνα και σαρακοστιανά στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Λαγάνα και σαρακοστιανά στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας © EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Ανήμερα την Καθαρά Δευτέρας, στις 18 Μαρτίου, θα είναι ανοιχτά η Βαρβάκειος Αγορά και η Αγορά του Καταναλωτή στου Ρέντη. Μάλιστα, όπως κάθε χρόνο, η Βαρβάκειος Αγορά θα λειτουργήσει από το βράδυ της προηγούμενης ημέρας (περίπου στις 21:00) μέχρι και το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας. Ανοικτά θα είναι τα καταστήματα στην Αγορά του Καταναλωτή στου Ρέντη, από το πρωί της Κυριακής μέχρι το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας.

Φούρνοι για την παραδοσιακή λαγάνα, αλλά και ζαχαροπλαστεία για τον χαλβά θα παραμείνουν επίσης ανοιχτά την Καθαρά Δευτέρα. Κλειστά θα παραμείνουν τα σούπερ μάρκετ. 

Παιδιά ντυμένα αποκριάτικα φορούν τις στολές τους και πετούν χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα
Ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Ανοιχτή η Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών την παραμονή της Καθαράς Δευτέρας

Ενόψει του εορτασμού της Καθαράς Δευτέρας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών (ΣΕΚΛΑ) ενημερώνει τους λιανοπωλητές, πωλητές λαϊκών αγορών, ιδιοκτήτες καταστημάτων οπωροκηπευτικών, καταστημάτων τροφίμων και όλη την υπόλοιπη αγορά ότι οι 400 επιχειρήσεις μέλη του ΣΕΚΛΑ, θα μείνουν ανοιχτά την Κυριακή 17 Μαρτίου καθώς και την Κυριακή 24 Μαρτίου, ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των καταναλωτών όλης της χώρας.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του ΔΣ του ΣΕΚΛΑ τα καταστήματα θα λειτουργήσουν ως εξής:

Κυριακή Αποκριάς 17 Μαρτίου 2024 : Ανοιχτά

Καθαρή Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024 : Κλειστά

Κυριακή 24 Μαρτίου 2024: Ανοιχτά

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024: Κλειστά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ